15-04-2021, 09:38 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 15-04-2021, 09:42 AM ja muutjaks oli vootele.)
Soojal mootoril, ei töötanud.
Lõhnasid ei täheldanud.
Lõhnasid ei täheldanud.
(14-04-2021, 19:19 PM)Wiki432 Kirjutas: ...Ühe sellise uuemapoolse VAG grupi DSG-ga diiselmootoriga Sharaniga oli vähemalt minu jaoks natuke kummaline kogemus, mis kohe kindlasti kasti elueale kaasa ei aita. Ca. 80 km/h pealt gaasi täiesti maha lastes, et käiguga pidurdada pani automaatika kastist tuleva heli, tahhomeetri ja tagumikutunde järgi umbes sellise ülekande otse peale, mis vastab manauaalil 2. käigu sisseraiumisega 80 km/h pealt. Käiguga pidurdus oli niimoodi muidugi väga efektiivne, aga samas selliseid "ekstreemsused" ongi tõenäoliselt projekteeritud inseneride poolt olukorda, kus hõõrdpindade vahel on kvaliteetne ja puhas õlikile. Mustust sisaldava õliga selline kasti käitumine tõenäoliselt vähendab märkimisväärselt komponentide eluiga.
3. Eelvalitav kahe (võib ka enama) siduriga käigukast, väiteks VAG grupi DSG - sisuliselt on ühes korpuses kaks (võib ka rohkem, vastavalt sidurite arvule) käigukasti. Milliselt sidurilt läbi millise käigukasti mootori pöördemoment ratasteni jõuab, otsustab automaatika.
...
(14-04-2021, 21:59 PM)spitfire Kirjutas: Eks autod on erinevad aga minule tuli "Silverarrow"st hinnapakkumine mis oli aut. kasti dün. õlivahetus about 4 sotti euri. Romulast saab täna selle kasti sott kuni kaks. No hetkel olen "ei vaheta aut. kastis õli" koolkonna esindaja. Puht rehnuti põhiselt.Mnjah, uue masina kahe kuu liisingumakse...
(15-04-2021, 14:42 PM)sturmbannführer Kirjutas: ...
ma ju kirjutasin,kui vahetad iga 60 tuhande järgi siis on õli puhas ja puudub vajadus läbi pesta! ka mootorid on seest mustad ja keegi ei tee mootoris dünaalilist õlivahetust! sa vist ei tea,et nt. volkaril on mootoriõli vahetusvälp 50 tuhat.kindlasti mõnedel markidel veel on üüratud pikk välp.
(15-04-2021, 14:59 PM)olli Kirjutas: Vanasti räägiti, et hõbenool teeb mingit hirmsat testi käigukastile enne kui õlivahetuse töösse võtab. No et umbes "käik sisse - pidur põhja - gaas põhja". Ringles isegi video kus oli see "test" siis üles filmitud ja põhimõtteliselt just umbes selline ta tundus. No ja seletasid seda nii, et kui kast viimase piiri peal, et seda testi üle ei ela, siis pole ka mõtet õli vahetada. Käib see asi tänapäeval ka nii? Ma igatahes sellist lõhkumist oma autodele küll ei ole tahtnud ja seega pole eriti nende poole julenud pöörduda.
(15-04-2021, 14:59 PM)olli Kirjutas: Vanasti räägiti, et hõbenool teeb mingit hirmsat testi käigukastile enne kui õlivahetuse töösse võtab. No et umbes "käik sisse - pidur põhja - gaas põhja". Ringles isegi video kus oli see "test" siis üles filmitud ja põhimõtteliselt just umbes selline ta tundus. No ja seletasid seda nii, et kui kast viimase piiri peal, et seda testi üle ei ela, siis pole ka mõtet õli vahetada. Käib see asi tänapäeval ka nii? Ma igatahes sellist lõhkumist oma autodele küll ei ole tahtnud ja seega pole eriti nende poole julenud pöörduda.
(15-04-2021, 16:35 PM)vootele Kirjutas: Ma ei tea, mis palganumbrid teil muidugi on, aga minule vähemalt on 400EUR 1/3 igakuisest sissetulekust.
Eluaseme peale kulub umbkaudu sama summa jne.
Ühesõnaga, kui valida, kas käia see summa "igaks juhuks" välja või lihtsalt vahetada kastiõli, siis pole siin mõelda midagi.
(15-04-2021, 14:42 PM)sturmbannführer Kirjutas: to.võsavolkar on lai mõiste,kasti õlivahetus välba määrab kasti valmistaja,milleks on vag ,bmw jne.ZF.
ma ju kirjutasin,kui vahetad iga 60 tuhande järgi siis on õli puhas ja puudub vajadus läbi pesta! ka mootorid on seest mustad ja keegi ei tee mootoris dünaalilist õlivahetust! sa vist ei tea,et nt. volkaril on mootoriõli vahetusvälp 50 tuhat.kindlasti mõnedel markidel veel on üüratud pikk välp.
(15-04-2021, 16:35 PM)vootele Kirjutas: Ma ei tea, mis palganumbrid teil muidugi on, aga minule vähemalt on 400EUR 1/3 igakuisest sissetulekust.
Ühesõnaga, kui valida, kas käia see summa "igaks juhuks" välja või lihtsalt vahetada kastiõli, siis pole siin mõelda midagi.
(16-04-2021, 08:18 AM)Mahno Kirjutas: ... Seepärast ei ole mitte mingit soovi osta vähe keerulisemat autot, kui žiguli, maapiirkondadest. Hooldamine on seal sageli kallis, oskajad töömehed kaugel ja suva-mihkli poolt kuuri all traadi ja joptvojumatiga remonditud autot pole erilist soovi omandada.noh, ei tasu maapiirkondade meistreid nii maha ka teha, ennem vastupidi. Kuna siin on tööga nagu on, siis tuleb meistritel ikka kundet hoida. Minu ihumehhaanik remondib kõiki marke ja saab isegi sellega hakkama, millega nt Diisel ABC spetsid ei saanud. Nimelt eelmine suvi viisin nendele auto, kuna käivitamine pikaldane. Nenditi, et minu autoga ei saa nende arvuti ühendust ja niisama nad ei hakka katsetama, st tagasivoole mõõtma ja pihusteid maha võtma. Nii jäigi, esinduse kontroll väitis kõike kõige paremas korras olevat. Külamehhaanik saab sama auto ajuga kogu aeg oma vana programmiga ühenduse ja tööd tehtud. Ka see talv ütles külmaga käivitades kohe, et 1 või 2 pihustit p..s, tirisevad külmalt. Lasen see suvi tal need pihustid maha võtta ja siis spetside kätte toimetada.
(16-04-2021, 09:14 AM)tõnn Kirjutas: Kas on lootust, et lammari kast on korralik ning järgmise õlivahetuse välba jooksul laiali ei lenda?Käesoleva auto turuhind pigem alates 6000 eurost nii, et tavaline kui ka dünaamiline õlivahetus otseselt auto hinda lootusetult lõhki ei aja.
Vaevalt.
Murphy seaduse kohaselt maksad auto kojuveo eest, kasti eest, kasti vahetuse eest, uue õli eest ja kui joppab siis saad veel järgmise kasti osta, ära vahetada, sinna uue õli sisse panna ning loota, et ehk nüüd joppab
Samas kui auto väärtus on sama suur kui see õlivahetus siis jah, pole mõtet õli vahetada.
(16-04-2021, 08:18 AM)Mahno Kirjutas:Tavaline kastiõli vahetus ei võrdu ju mitte hooldamisega. Küsimus oli, kas lihtsalt vahetada mõistliku intervalli järel kastiõli või siis viia Hõbenoolde, kus tehakse dünaamiline õlivahetus.(15-04-2021, 16:35 PM)vootele Kirjutas: Ma ei tea, mis palganumbrid teil muidugi on, aga minule vähemalt on 400EUR 1/3 igakuisest sissetulekust.
Sinu auto, sinu otsus. Kilbiga või kilbil. Kui sa nii julge mees oled, et müües ka ütled, et seda pole hooldatud, sest hooldus on kallis, siis respect.