Postitused: 5,870
Teemad: 746
Liitus: Apr 2002
Maine:
37
Stebeli kohta rääkis keegi kunagi sellise jutu, et seal oli olnud see ka mingi soomusauto..stiilis tagumine ots paistis. Võib vabalt ka legend olla.
Igasugustest saarte patareidest räägib aga raamat \"Ülesküntud saarte kroonika\", oma kallutatusest hoolimata huvitav raamat. Kirjeldatud on seal ka seda, kuidas Koguva lennuväljalt käisid vene pommitajad DB-3 Berliini pommitamas.
Asp
Life\'s journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting \"Holy s--t!....What a ride!
Postitused: 747
Teemad: 47
Liitus: Mar 2003
Maine:
0
Hiiumaal Tahkunas e.Lõimastus ka siis esimese ilmasõja aegsed rajatised mida arendati pisut enne teist ilmasõda edasi ja vene arme kasutas piirivalve otstarbel (lokaator jaam) .Praegusel ajal avatud ,aga sealgi alumine(alumised) korrused vee all.
Kohalikud ajaloo huvilised koostöös piirivalvega kaevasid sellel kevadel välja kahuritoru jäänuki (esimese ilmasõja aegne) ca.7 meetrit pikk ,seegi on seal Lõimastus näha.
M 411 60.a.,M410 60.a.,M401 56.a.,M403 64.a.,
M 424 64.a.,M423 62.a.,GAZ M20 48.a.,Opel Kadett B 71.a.,
Postitused: 2,327
Teemad: 46
Liitus: Dec 2003
Maine:
16
11-06-2004, 22:11 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 11-06-2004, 22:29 PM ja muutjaks oli
mrali.)
Stebeli patarei on kahel pool Sõrve-Jämaja teed,mina olen viimastel kordadel kui sinna kanti sattunud olen,üksnes merepoolses osas (kus on komandotorn) käinud.Teisel pool on üsna soine kant ning tee sinna oli tavaautole (Scorpio) eelmisel aastal pea läbimatu.Aga mäletan põngerjaastaist (kuskil 15 aastat tagasi),et mingid hiidsuured punkrid on sääl küll,kuid vett täis.Sealpool (raskemini juurdepääsetava osa juures) olid raudselt veel Vene aja lõpus lisa-infotahvlid,Stebeli näol oli tegu ühe N.aja nö legendaarse sõjaväelasega.
Komandotorni juures on ka üks künka alla peidetud ehitis (kahurialus äkki),millesse sissepääsust edasi ei julgenudki minna.Karta võib,et ka see on suuremalt jaolt vett vms soga täis.
Aga sest tühjakspumpamisest polnud küll varem midagi kuulnud,kuigi tol perioodil elas mul vana-vanaema kah Sõrves ning käisime perega ikka igal aastal seal...kuid ju ma olin siis tol ajal veel liig väike.
Postitused: 1,675
Teemad: 188
Liitus: Sep 2001
Maine:
16
12-06-2004, 12:40 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 12-06-2004, 12:44 PM ja muutjaks oli
svenson.)
ei tavalised inimesed sinna sisse küll ei saa!
Postitused: 1,675
Teemad: 188
Liitus: Sep 2001
Maine:
16
no ma mõtlesin tsiviilisikuid...