T-16M jõuvõtuvõll

Vintsi puhul ei ole jõud otseselt probleem - 2x aeglustav ülekanne suurendab jõudu 2x, kuid vähendab sama palju ka kiirust. Kui aega on, pole ju probleem. Samamoodi saab plokki kasutada. Ebanugav, aga see-eest osa jõudu läheb teisele ankrupunktile mitte traktori raami.

T-16 esiraam on õrnake siiski, vintsides on võimalik sellele märkimisväärseid jõude rakendada suundades, milleks ta ei pruugi mõeldud olla. Äkki ei peaks kogu jõudu traktori raamile rakendama, vaid tegema sinna mingi taolise ankru, nagu tehakse ka aisade otsas olevatele vintsidele. Saaks osa jõudu otse maasse/kändu vms rakendada ja jääks traktor retsimata. Mida madalamalt tross välja tuleb seda vähem on tõenäoline ka traktor külili keerata.
Vasta

(30-03-2025, 09:11 AM)v6sa Kirjutas:  Juhtimisega pead tegelema - vaevalt Sa viitsid iga tõmbe jaoks kabiini ronida... Samas on nii siduripedaal kui JSV kangkabiini serva alt kättesaadavad ja neile saab välised lülitused organiseerida.

Elektrilisega tuleb kaasa kaugjuhtimine, mida mehaanilisele kuidagi ei areta. Ma panustaks elektrilisele.
Siit kooruvadki jälle välja putka suured miinused...Minul putkat pole ja kõik siduri lülitused saab teha maast põka kõrval seistes vintsimisel...Ta tigukäigul põka sõitma ja seisma panek maast traktori kõrvalt ja ise teed tööd ja masin sõidab autopiloodil...

Nagu juba mainiti siis vintsides peab vints olema maa ligidal,tõstan vintsi üles ja kohe hakkab nina kosmosesse kerkima...

Minu vints kinnitub kolmnurgaga aiste külge,kuna piduri korpus viga saanud enne mind siis pidur sootuks eemaldatud ja tavaline põka jvv kardaan ja ei muud.Vintsimisel on hirm olnud,et ega kardaani ristid minesta...
Vasta

Mul põkal ka kopa laadne tõstuk taga.Kui tehase omadel pead koga aeg masina liigutamisel masinale ja tagasi ronima siis mul on põka istmeks baaripukk sisuliselt,sõidan istun näoga sõidusuunas ja tõstan-kaevan siis keeran end taburetil ümber,kraan kah asendivahetus(põka hüdro-tõstuki hüdro) ja töö käib ilma peale ja maha ronimisele aega raiskamata...
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne