Täpselt selles see debiilsus seisnebki.
Ntx: Ütleme, kodanikul on autosid olnud palju. Mõned on juba ca viimased 5 aastat osadena teise sarnase jaoks riiulil. Samas ntx ütleme on sellel varuosastatud autol mingisugune täiturinõue. Ma arvan et seda ei saa ei maha kanda ega kustutada registrist. Mis teha siis?
NTX mõni isik on auto müünud ja kaotanud ntx müügilepingu millega saaks teha registris võõrandamisteatise, auto on sisuliselt õhus ja ülesse enam ei leia. Ta jääb seadusevaakumisse lõksu.
Minul ntx seisab mingi ala 4-5 autot Garaazides hoiustatuna, lasen vanust koguda, kogun ise varuosi ja tehnilist baasi et asi ükskord kas viiskalt kroda teha või müüa tervikliku lahendusena. Samas kuna asi nagunii ei ole kasutuses siis on ka teema et krt ei taha RSK MAKSTA koormist.
Seaduseloojate ja täitevvõimude jaoks on ülilihtne kõigile lüüa ühe puuga pähe ja erandeid mitte teha. Sest erandid on keeruline ja tülikas ja vb ei too sisse.
Meil võiks olla eraldi see asi mis on ntx soomes, nimetuse museorekisterissa( võin kirjapildiga eksida) all. Millega on kaetud vanatehnika huviliste kildkond. Kuid see oleks ju erand. Seda ei saa lubada see ei too piisavalt sisse. Miks sellised seadused vastu võetakse. Sest me ise lubame seda, keegi ei protesti ja ei võitle asjade vastu. Ka mina saan aru et põhiline on see et ei oleks liikluses neid juhte kel kindlustust ei ole. Kuid sellega karistada neid kel on lisaks igapäevasele autole veel ka hobiauto või mitu, see on küll ülekohtune.
Loomulikult on see seadus leiutatud selliste paksude tädikeste poolt kes kontoris istuvad ja ei viibi antud valdkonna sees. Kuid kuna vanatehnika liit ei oma kõneisikut kellega oleks võinud see seaduseloojate seltskond ka konsulteerida siis pole ka midagi öelda.
Meil, vanatehnika huvilistel EI OLE NÄGU, KÕNEISIKUT, LIITU , mis toimiks.
Kõik on ju alati omaette omas nurgas ja nokitsevad oma asja. Kuigi ntx staarjuriste kel uunikuid mitu ja esinenud poliitikute kaitsel on meil küll. Kuid nagu ma mainisin , kui neile papp( klots, krõbisev, sula, ruts, füür,nuts...) kätte ei jookse siis neid ei huvitagi oma huviala edendamine. Eks ta see oma kauka teema rohkem ole. Üllar oma isikus teeb ntx tasuta abikorraldused 14-16 juuni toimuvatel US raua üritustel Elvas ja Tartus, sest mulle on oluline selle suuna ajamine, ei huvita seal isikliku tasku täitmine ja palga küsimine.
edasi teemasse: Ja nii jääbki minema. Kuni järgmise ja järgmise ja järgmise debiilse seaduseni.
Huvitav: kas järgmiseks tuleb kõigile juhtidele kohustuslik purjus juhi maks? Nagu oli kindlustus seaduses öeldud et politsei ei suuda kontrollida kõiki sõidukeid nende kindlustuse olemasolu asjus siis vääname kõigile maksu.
Kõiki purjus juhte ei suuda ju ka politsei kontrollida ja tuvastada , äkki väänavad siis kõigile juhiloa omanike maksu peale et hüvitada mõne purjus juhi tekitatud kahju. Mainimata et vahepealne tulu läheb riigieelarve lappimiseks.
Mida veel siis? Eks ma pean hakkama järjekordselt leidma auke selleks et keegi mulle mingeid ebaõiglaseid koormisi ei määraks. Siiani on see õnnestunud. Kuid tendents on see et riik üritab oma tulusid suurendada.
Tehakse seda aga valest kohast. Kohti kust raha võtta on märksa enam, kuid need on kahjuks kõik reformikate valijad ja sealt juba ei puututa. Nagu öeldakse, hunt kodu lähedalt ei murra.
Kadunud hr.Otter tsiteeris keski jutuajamisi( klatsiti reformi tegemisi): kuna riigil ei õnnestu mujalt raha kätte saada siis tõsteti nii ümbervormistuse tasusid, sest tehinguid toimib röögatult. Samas jäeti automüüjad kahesilma vahele sest sealt on liiga keeruline oma maksud kätte saada( liiga kulukas) lihtsam on võtta neilt lollidelt inimestelt kes kaks korda aastas autot vahetavad. Registrimaksu peavad nad ju NAGUNII maksma. Ja hurra oligi ühel päeval registrimuduatuse hinnaks 58 euri( vist nii oli) Ja tulud muudkui suurenevad.
tegelt peaks ära tööle minema mitte siin prassima. See viib edasi.
http://www.motoristiklubi.eu : pidevas sisu lisamises tegemistest.
Auto on vaid tagaveoline, ülejäänud on ostukärud!