Deutz, seesama tõenäoliselt MA711. Sai hangitud miskit 15 aastat tagasi, ei mäleta enam, kustkohast. Tundus selline huvitav asi, tekkis isu podisema panna. Infot tollajal taolite mootorite kohta polnud kuskiltki võtta, internettigi polnud. Jäi seisma ühe minu sõbra poole, kelle isa oli omal ajal MTJ-is töötanud. Too tundis mootori ära ja küsis mootori endale kasutada. Kuna tegu oli tehnikat tundva mehega, polnud mul selle vastu midagi. Mees tegi mälu järgi kütusepaagi (sai suht sarnane, kuigi nüüd, jooniseid ja pilte vaadates on siiski vahed sees), karburaatori kaane, aretas külge mingi magneeto (Pidi olema mingi vene sõjaväe v2 mootori oma), võib-olla tegi veel midagi ja pani mootori käima. Mitu aastat lõikas mootor kreissaega puid, kuid jäi paar-kolm aastat tagasi seisma, kuna meistril sai villand lekkivat silindripead pahtliga parandamast. Kuna mul oli asi juba ununenud, seisiski vaene mootor seal väljas, tõsi küll, osaliselt kinnikaetuna. Vanatehnika.ee foorumist tuntud Raivo elustas kahjuks minus uinunud statsionaarmootorilembuse bakteri ja nii ma siis saingi uue haiguspuhangu. Tõin mootori ära, lasin õlivahetuse käigus karterist välja 6,5 liitrit vett ja peotäie mingit pläga. Klapid ja muud elutähtsad organid leotasin liikuma, magneeto sain sädet lööma, aga kompressioon oli olematu. Algas lahkamine. Sisselaseklapp ei liikunud ikkagi juhtpuksis nii hästi, kui vaja, pinnad olid sodi täis, kolvirõngad kinni, ujuk ei liikund jne. Plaan on ikkagi tööle panna, jupeldamiseks ei lähe. Silindripea tahab keevitust. On teine kunagi lõhki külmetatud, keevitatud, uuesti lõhki külmunud ja seejärel pahtliga loetamatuid kordi parandatud. Tuleb korda teha, igatahes! Leiaks ainult aega. Pildil on vaeseke laialikistuna juba. Tõenäoliselt tuleb veelgi lammutada, aga seda juba edasise töö käigus.