Olles põline mustamäelane ninge eladesjust ktalmaja lähdases osas on see rudtee lapsepõlvest üsna tuttava. Nüüd on mul au käia tööl ühe selle veel töötva raudteeharu kõrvale jäävas hoones.
Lisan mõned kommentaarid:
Lypsik Kirjutas:Liikudes edasi samas suunas: Ehitajate tee ületades läks raudtee edasi kuni Coca-Cola tehaseni välja, kus tee hargnes kaheks. Praegu on sellest lõigust alles väike jupp: Akadeemia tee pikenduse ehitusel (2001 a.) võeti raudtee, mis eelneva \"lühendamise\" tulemusena lõppes Ehitajate tee ääres ära, sinnani üles.
Sel ajal, kui see teeharu lõppes veel vastu Ehitajate teed (liini tupikuks oli vaiid pisike killustiku vall)
juhtus sel üks intsident, kus \"plehku pannud\" kaubavagun sai sellise hoo sisse, et sõitis tupikust läbi, üle ehitajate tee asfaltkatte ja peatus paar meetrit enne endise raudtee alale ehitatud konteinertanklat.
Lypsik Kirjutas:Liigume edasi. Üks harutee (siinse jutu järgi vasakpoolne) läheb Mustamäe katlamaja territooriumile (selle kohta ma ei mäleta enam nii hästi ning ei tea öelda, kas see on üles võetud või mitte).
Katalmajja minev haru täiesti alles ja seal võib 3-4 nädala takka kohata metsikult tuututvat vedurit paari vaguniga, mis Kadaka tee ülesitu ületada proovib.
Katlamaja enda haru hargneb veel paar korda endise \"Volga\" poe taga.
Lypsik Kirjutas:Teine harutee (parempoolne) hargneb üsna pea veel kaheks, millest üks (parempoolne) läheb Õismäe ja Astangu vahelt läbi kuni Paldiski mnt-ni, ületab selle ja läheb võsa vahel edasi, lõppedes AS Harku Karjääri territooriumil.
Sellel harul pole ammu enam liiklust kohanud, mäletan vaid paari aasta tagust juhust kus Paldiksi maantee ülesõidu juures miski vagun rööbastelt maha jooksis
Lypsik Kirjutas:Teine (vasakpoolne) läheb kuni järgmise haruteeni.
Sellest hargnemisest läheb parempoolne endisele sõjaväeterritooriumile, vasakpoolne aga kuskile Hiiu jaama kanti välja, kust ta on ühenduses ka ülejäänud raudteevõrguga.
Sellel Astanagu moonaladude territooriumile minevast rudteest on territooriumil alles vaid nõgusad kohad teedes ja kiirelt võstuvad sihid, kus on äratuntav kunagine raudtee (isegi üksikuid liipreid võib kohata)
Lypsik Kirjutas:Päris pikk ja keeruline tekst tuli nüüd, aga ma loodan, et sellest on aru saada.
Edit: Ma plaanin suvel kogu selle raudtee läbi käia ning ka mõningaid pilte teha...
Mäletan kusgailt kahekskümendate päris algusest me t siis ehitatis uus rudteetamma alates Tähetornist kuni astanguni ja sai käidud korduvalt isaga seal jalutamas, suusatamas ja rattaga sõitams. Mäletan, et sellet hetkest,kui tamm valmis sai kuni rööbast pigaldamiseni kulus jube pikk aeg.
Läbi käimineja pildistamine on igati tänuväärt ettevõtmine.
OÜ Green Oval
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kristjan (+372)5010599
Land Rover'iga nakatatud ja mudas müttamas aastast 1996!