16-11-2012, 01:00 AM
eks see elektriauto uba ilmutab end olukorras, kus oma tuuliku ja päiksepaneelidega teda laed ning ülejäägi energiaettevõttele müüd.
(16-11-2012, 10:37 AM)diesel Kirjutas: sest isegi normaalne bensuauto tanklast ostetud kütusega läbib kilomeetri odavamalt kui pisike särtsumasin.
(16-11-2012, 11:19 AM)raulex Kirjutas: Uuest aastast läheb elekter kallimaks.Viiekordse kokkuhoiu korral polegi siis tähtis, kui kaugele jõuabSiis võib ju lihtsalt tugitooliga keset tänavat istuda, ei jõua küll kaugele, aga maksta pole ka vaja. Sitaks super kokkuhoid.
Kaks korda säästu ei veena mind küll elektriautosse istuma,teadmata kaugele sellega välja jõuab.Viis korda juba veenaks.
(16-11-2012, 14:20 PM)diesel Kirjutas: vabandan lgp ksf! olli ees jama ajamise pärast. mul on väga hea meel, et sinul elekter üle kolme korra odavam kui minul kodus.
(16-11-2012, 15:22 PM)Jesper Kirjutas: Karlarnold, põlevkivi põletades elektri tootmine, selle läbi traatide üle kogu riigi laiali saatmine, akusse talletamine ja elektrimootori abil liikumiseks muundamine on umbes kaks korda efektiivsem protsess kui näruse 20-30% kasuteguriga sisepõlemismootor. Ehk siis ka saastamine väheneb kaks korda.
(16-11-2012, 15:50 PM)raulex Kirjutas:(16-11-2012, 15:22 PM)Jesper Kirjutas: Karlarnold, põlevkivi põletades elektri tootmine, selle läbi traatide üle kogu riigi laiali saatmine, akusse talletamine ja elektrimootori abil liikumiseks muundamine on umbes kaks korda efektiivsem protsess kui näruse 20-30% kasuteguriga sisepõlemismootor. Ehk siis ka saastamine väheneb kaks korda.
Elekter sobiks imehästi muruniiduki kasutamiseks,seal on küll väga primitiivne ja ebaökonoomne bensiinimootor.Praegu olen müügil näinud ainult mänguasja moodi seadmeid.
(16-11-2012, 15:22 PM)Jesper Kirjutas: ...revolutsioon tuleb teha "kütusekulu" poolel, et sama akumahutavusega saaks kaugemale sõita.Revolutsioon - see tähendab seaduste ümberkirjutamine.
(16-11-2012, 10:55 AM)olli Kirjutas: eelmine kuu kulutasin 500+ kwh, arve oli 48 eur
(16-11-2012, 16:03 PM)kalacompany Kirjutas:Just nimelt piisavalt võimast akutoitega muruniidukit.Seal on tingimused akude jaoks ideaalsed,kasutatakse muruniidukit ju ainult soojal ajal.Lisaks vahetu saaste puudumine ja tunduvalt vaiksem töö.Laadida saaks ka tuulikust või päikesepaneelist.Selline bensiinimootori vääriline akutoitega niiduk bensuniiduki hinnaga või ka natuke kallimalt leiaks kevadel kindlasti koha minu aias.(16-11-2012, 15:50 PM)raulex Kirjutas:(16-11-2012, 15:22 PM)Jesper Kirjutas: Karlarnold, põlevkivi põletades elektri tootmine, selle läbi traatide üle kogu riigi laiali saatmine, akusse talletamine ja elektrimootori abil liikumiseks muundamine on umbes kaks korda efektiivsem protsess kui näruse 20-30% kasuteguriga sisepõlemismootor. Ehk siis ka saastamine väheneb kaks korda.
Elekter sobiks imehästi muruniiduki kasutamiseks,seal on küll väga primitiivne ja ebaökonoomne bensiinimootor.Praegu olen müügil näinud ainult mänguasja moodi seadmeid.
Akutoitel elektrimootorit pidasid silmas?
(16-11-2012, 17:22 PM)raulex Kirjutas:(16-11-2012, 16:03 PM)kalacompany Kirjutas:Just nimelt piisavalt võimast akutoitega muruniidukit.Seal on tingimused akude jaoks ideaalsed,kasutatakse muruniidukit ju ainult soojal ajal.Lisaks vahetu saaste puudumine ja tunduvalt vaiksem töö.Laadida saaks ka tuulikust või päikesepaneelist.Selline bensiinimootori vääriline akutoitega niiduk bensuniiduki hinnaga või ka natuke kallimalt leiaks kevadel kindlasti koha minu aias.(16-11-2012, 15:50 PM)raulex Kirjutas:(16-11-2012, 15:22 PM)Jesper Kirjutas: Karlarnold, põlevkivi põletades elektri tootmine, selle läbi traatide üle kogu riigi laiali saatmine, akusse talletamine ja elektrimootori abil liikumiseks muundamine on umbes kaks korda efektiivsem protsess kui näruse 20-30% kasuteguriga sisepõlemismootor. Ehk siis ka saastamine väheneb kaks korda.
Akutoitel elektrimootorit pidasid silmas?