11-02-2026, 22:21 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 11-02-2026, 22:24 PM ja muutjaks oli mossepower.)
(11-02-2026, 15:33 PM)isandpauk Kirjutas: Mina ei suuda oma rumaluses täpselt aru saada, kui suur probleem see "Registrist (jäädavalt) Kustutamine" on?Lisaks esmaregistreerimisele on veel see asjaolu, et kui lasta jäädavalt kustutada (omal nimel olev) tegelikult olemasolev sõiduk, siis võib taas arvele võtmise sooviga Transpordiametisse pöördumisel minu arusaamist mööda lisanduda ka trahv?
Meil ei ole ju paljusid vanasõidukeid hetkel registris, kuid neid on ju saanud arvele võtta, kui on soovi masinaga liikluses osaleda?
Seda siis kas vanade dokumentide alusel või lausa seletuskirjaga sõiduki omandamise asjaolude kohta.
Ma oletan, et ka tulevikus saab samuti masinaid taas arvele, kuid tuleb uuesti läbida esmase registreerimise protseduur ja see maksab?
(05-12-2024, 14:30 PM)indreksirk Kirjutas: ...
Ma veel rõhutan seda, et kui tegelikult olemasolev sõiduk lasta automaatselt registrist kustutada, siis just selles normis nimetatud tegevuse tegemata jätmise eest on ette nähtud karistus - füüsilisele isikule rahatrahv kuni 100 trahviühikut (800 eurot), juriidilisele isikule kuni 32 000 eurot. Toimingu tegemise tähtaeg on 31.10.2026.
Kui on soov selline sõiduk alles hoida, siis tuleb ikkagi midagi teha. Karistusnormi adressaadiks on sõiduki omanik või vastutav kasutaja.