Postitused: 151
Teemad: 45
Liitus: Jan 2006
Maine:
0
Hädasti oleks vaja teada, mille eest ja palju tuleb maksata, et Soomest ostetud auto Eestisse arvele saada, mis tuleb Soomes maksta jne ja palju kogu kupatus maksma läheks.
Oli ka veel teine mure: Kui ma tahan mingit sõidukit Soome müüa, siis mis makse ma selle pealt maksma pean?
Postitused: 151
Teemad: 45
Liitus: Jan 2006
Maine:
0
Noh õnneks on mul autokäru olemas.
Postitused: 3,668
Teemad: 114
Liitus: Jan 2003
Maine:
36
06-06-2006, 21:11 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 06-06-2006, 21:13 PM ja muutjaks oli
13piisab.)
kOll Kirjutas:Myygi puhul vaadatakse iga auto eraldi yle ja hinnatakse. Soomlased räägivad 6udusjutte kaverista, kes ostis uue Aston Martini ja kuna Soomes polnud sellist veel olnud siis arvati lisaveroks 50 000 EURi...
kui see tüübikinnitusest tulenema pidi, siis on jutt ilmselt "müüt" - Euroopas peaks ikka ühed nõuded kehtima ning kui uus masin on ühes liiduriigis legaalne, on ta seda ka teises.
teet,
kes tööasjus (side) Venemaaga kokku puutub - ja vot sinna on spetsiifiliste asjade viimine tõsiselt keeruline ja kole kallis...
Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Postitused: 2,127
Teemad: 74
Liitus: Jan 2004
Maine:
13
Ega ma kindlasti ei tea aga mäletamistmööda sai ilma maksuta noid üle 25a. museovehkeitä maale tuua aga põle meeles kas neid siis tavaregistrisse ka sai või ainult MR-kilpi, millega vaid kolm kuud aastas kärutada võib.
loll on loll olla.
Postitused: 3,159
Teemad: 69
Liitus: Sep 2002
Maine:
63
17-01-2007, 00:11 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 17-01-2007, 00:11 AM ja muutjaks oli
Jesper.)
No küsi Riigikogust oma selgitust. Meie pole neid seadusi teinud.
Postitused: 1,706
Teemad: 154
Liitus: Feb 2003
Maine:
3
Täpsuse huvides - Venemaal lõpetati ka hiljuti "vale poole" rooliga autode registreerimine
Postitused: 2,673
Teemad: 267
Liitus: Mar 2004
Maine:
30
Palun kiiresti abi! Tahan Soomest Eestisse tuua 1964.a. valmistatud auto, see ei ole "museoregisteris" ja ei ole ka Soomes valmistatud. Omanik ütleb , et kõik maksud on makstud, kuid Soome tollis peab mingi maksu maksma. Toll ütles esialgu , et tegu ei ole kultuuriväärtusega, aga siis hakkasid jokutama ja lubasid nädala jooksul vastata.Nädal on möödas ja vastust ei ole. Kas ma saan laevale nii, et on vana omanikuga tehtud ostu-müügileping ja auto on Soome registris? Või tuleb registris ikka midagi vormistada. Somm on nõus tegema loovutuskirja, aga ei taha numbreid sugugi autole külge jätta.Kas Soome toll võib mingit maksu nõuda?
Postitused: 2,673
Teemad: 267
Liitus: Mar 2004
Maine:
30
Kas seoses auto vanusega ei või olla mingit väljaveokeeldu vms?Toll ütles , et auto on vanusega mingist piirist üle, siis ütlesid , et see piir kehtib ainult Soomes valmistatud asjadele , siis ütlesid , et täpsustavad. Nüüd nad siis täpsustavad juba terve nädal aega. Nad küll ütlesid, et kui on mingi probleem , siis nad saadavad mulle e-maili.Ei ole saatnud - järelikult vist on kõik korras.
Kas ma saan soome siirtomerkkiga Tallinna sadamast ka edasi, või pean trelleri otsima?
Postitused: 348
Teemad: 166
Liitus: Oct 2004
Maine:
0
sass Kirjutas:Kas seoses auto vanusega ei või olla mingit väljaveokeeldu vms?Toll ütles , et auto on vanusega mingist piirist üle, siis ütlesid , et see piir kehtib ainult Soomes valmistatud asjadele , siis ütlesid , et täpsustavad. Nüüd nad siis täpsustavad juba terve nädal aega. Nad küll ütlesid, et kui on mingi probleem , siis nad saadavad mulle e-maili.Ei ole saatnud - järelikult vist on kõik korras.
Kas ma saan soome siirtomerkkiga Tallinna sadamast ka edasi, või pean trelleri otsima?
oleneb täitsa piirivalvurist.olen saanud yle piiri " punaste numbritega".teinekord jällegi ei lubatud ilma treilerita väravast välja söita,kuna soome transiitnumbrid kaotavad kehtivuse ja kindlustuse soome piiril.
O: Norton model 18 1938 vl. porilauad,pakkuda vöib ka muid pre-war inglise tsiklite juppe