Postitused: 4,836
Teemad: 58
Liitus: Dec 2003
Maine:
26
Kehra 4540 täiesti elus! Ainult oli aetud ühe saaniga ninapidi kokku, pilt jäi ka tegemata.
Postitused: 147
Teemad: 15
Liitus: Feb 2007
Maine:
1
Olen selle "Kolhida" KAZ-608 palju kokku puutunud. Ehitasin ta peaaegu nullist ülesse, vanad jäid ainult raam ja õhupaagid. Loomulikult täiustasin seda siis Zil-i ja MAZ-i osadega. Taga- ja esisilla panin Zil-i omad kunas originaal sillad kitsaste klotsidega ja siis oli pidamasaamisega tõsised probleemid. Originaal roolivõimendi ei kõlvanud ka kuhugile, sest reguleeri seda kuidas tahad ikkagi jäeb surnud tsoon kusagil pool pööret, kui ei olnud harjunud, et pidevalt tuli rooli nn. "vastu hoida" siis või väga kergelt teel välja lennata või vastutulevaga kokku sõita (mis pidi ka minu endaga juhtuma) seejärel vahetasin roolivõimendi MAZ-i oma vastu ja siis oli selline tunne, et oled sattunud sõiduauto rooli taha. Kabiini paigaldasin päris uue ja lisaks veel soojustasin seest ära ja lisasi Zil-i soenduse, nii et külma pärast ma nuriseda küll ei saanud. Põhitööks oli EPT kaubabaasis kauba vedu ja hiljem tegin ka sellega ka oma esimesed venemaa sõidud ja veel hiljem jäigi minu tööks Belarus MTZ tüüpi traktorite ja tagavaraosade vedu Minskist.
Kui tekkis küsimusi siis olen nõus meeleldi vastama "Kolhida" fännidele.
Postitused: 4,575
Teemad: 58
Liitus: May 2004
Maine:
42
Kui jutt juba roolivõimendtite peale läks siis MAZ 504 sai peale aretatud KRAZi võimud.Asi lihtne roolivõimendi peaosa oli MAZi oma ,silinder aga KRAZi oma(se aga läbimõõdult jämedam).Ja rool tolastel rekka MAZidel kergem.See kokkupanek oli suht lihtne ja tulus selliste võimude eest maksid juhid 10 rubla.Wähemalt nii toimus si 81-82 aastal Tallinna Autovedude 4 filiaalis.Arvestades tollaseid palku oli see päris hea sissetulek.Wabandan ,et temast mööda .
Postitused: 463
Teemad: 6
Liitus: Jun 2004
Maine:
12
Üks sõitev ja ülevaatusega 4540 Pärnumaal, tundub, et ei ole siit varem läbi käinud:
Eestpoolt,
Tagantpoolt,
Tehasesilt.
Kui telefon ei tööta, siis helistage riketesse!
Postitused: 1,282
Teemad: 48
Liitus: Sep 2007
Maine:
12
Sillu Kirjutas:Uuemate andmete kohaselt on teatavas hoovis Viljandimaal lausa kaks KAZ-4540.
kui mõtled neid mis pärnu mnt ääres siis needki mu sõbra vanamehe omad,üks ainult nati üle 3000 km sõitnud ja kui oli seisnud ühe koha peal ca5-6 aastat pumbati nafta üless aku peale ja võtit ja käis kohe,puudu vaid tulede klaasid ja nipet-näpet.
Opel Manta B 2x 1980:Toyota Celica Supra 1983
Postitused: 1,282
Teemad: 48
Liitus: Sep 2007
Maine:
12
Opel Manta B 2x 1980:Toyota Celica Supra 1983
Postitused: 2,477
Teemad: 19
Liitus: Mar 2004
Maine:
11
27-01-2008, 17:48 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 27-01-2008, 18:20 PM ja muutjaks oli
Edel.)
EdR Kirjutas:Sai eile Lõuna-Eestis käidud ja Pärnu-Mõisaküla vahel Surjus hakkas silma üks seisev Kolhida KAZ 608V,Eesti numbritega ja puha. Paistab,et liikunud pole juba tükk aega.
Eile paistis sellest vaid kabiin alles olevat.
Pilt 2005aasta aprillikuust sellest isendist
http://fotoalbum.ee/photos/Edelareisija/19617511
Vahetan käiku enne mootori piiraja sekkumist...