PETSS Kirjutas:Aga mida teha nendega kes Ülemiste ristil Sõjamäe reast mulle lihtsalt nahhaalselt ,ilma suunata ette keerawad.12 ja 13 liini bussid tulewad ka sealt reast,ned sab alati ette lastud ja taadid tänawad.Aga ma ei saa aru vendadest kes lihtsalt ette sõidawad, pealegi olen temast Majaka ristis eespool.
Seda sinast ette keeramist tehakse igal pool, Lasnamäe kanalist Gonsiorisse tulles, kesklinna poolt tulles ennem Gonsiori ja pronksi ristmikut, liivalaia ja Kunderi pöörangul jne jne kohtades. Olen üsna veendunud, et nahaalid ja kaasaarvatud ka bussijuhid, teavad väga hästi mida nad teevad. Sõidetakse nii kaugele kui saab ja siis üritatakse kaasliiklejate inimlikkusele rõhuda, pärast tänades, mis pole üldsegi usutav! - kindlasti on ka neid päris eksinuid, kuid enamusel juhtudel siiski nii see pole. Pealegi olles ise sabas ja ausalt oodates liigud sa nende "viisakuste" tõttu paar autopikkust edasi ühe foori tsükliga, kuna 10 autopikkust on trügijaid täis...
Teiseks on mind imestama pannud, et kas tõesti politseinikud on nii vähe oma ametis liikuvad ja oma eraelus üldse liiklusest osa ei võta, et nad ei tea mis, kus ja mismoodi toimub? Et need vähesed oleksid ristmikel, mis pidevalt ära ummistatakse "vara-punasega" sõitjate poolt, kus nahaalid üritavad oma pressinguid ja kus Tallinn-Tartu trassil pidevalt armastatakse 70 alas 110km/h kihutada jne. Tõeliselt on olnud heameel vaadata seoses selle uue Tartu mnt. ümberehitusega, kuidas Falck-i liikluskorraldajad võitlevad nende trügijatega ning sunnivad neid sõitma sinna, kuhu nende valitud sõidurada suundub. Ei ole ma Falck-i viiruse pooldaja, kuid vähemasti need reguleerijad näitasid, et natuke õiglust on siiski kuskil veel alles. Ma saan ka aru, et tiheda liiklusega ristmikel ja liikluses trahvimine ummistab liiklust veel rohkem, kuid see oleks juba politseiametnike töö, kuidas selliseid probleeme lahendada, kasvõi mingis kiirmenetluse korras, trahv tuleb postiga koju vms. Mingil põhjusel seda ei tehta ja nii see kord käest ära läheb, eriti kui veel liikluspolitseinike napib. Mulle tundub, et seda nahaalsust tuleks linnaliiklusest juurima hakata, sest suhtumised kujunevad just seal, liikluskultuuri keskustes, mis edasi kanduvad maanteele, ainult et kiirused on seal suuremad ning vist mõeldakse, et tegemist on mingi virtuaalse arvutimänguga, mitte reaalsete eludega. Ühest küljest siis selline kamikazelik suhtumine maanteedel, mis paneb mind alati vaatama, kuhu ma teelt saaks maha sõita, kui see hull ei peaks oma sooritust jõudma lõpetada ja mingi suurema jama korraldab, teisalt on aga ka küll neid, kes on meedia poolt ära hirmutatud „erakordselt halbade ilmastikuolude” tõttu ja sõidavad liialt aeglaselt, moodustades kolonne ja tehes möödasõite suhteliselt võimatuks. Jää ja lumi on täpselt sama libe kui siis, kui veel talvel suvekummidega sõideti. See panebki mõtlema, et miks korralike talvekummidega uued sõidukid sõidavad 50km/h, järeldan, et inimesed on siiski nii palju meedia poolt mõjutatavad – libedal maanteel ei ole ju probleem 80-90km/h sõita, kui rahulikult sealjuures rooli keerata ja veidi ette vaadata. Samuti neid aeglaselt sõitjaid jagub küllaldaselt ka kaherealistele maanteelõikudele mõlemal sõidureal sõitma, mis ajab ka karvad turri, sest no miks ometi peab teisi takistama niiviisi, kas tõesti puudub niipalju tolerantsi, et näha oma mätta otsast veidigi kaugemale. Mõni ainult sõidabki teises reas, väljaspool linna, näidates teistele ilmselt oma säravat isiksust. Liikluse takistajaid oleks ka mõistlik aeg-ajalt korrale kutsuda ma leian. See on lõputu teema, võiks veel rääkida parkimisest jne. aga üks arrogants kõik. Ja see panebki mõtlema, et kus meie politseiametnikud küll elavad ja mida mõtlevad, et kõik on nii nagu on? Eks roolis ole muidugi inimene ja lõpuks otsustab konkreetne persoon kuidas käituda, aga nagu öeldud, on enamus inimesi mõjutatavad ja see hall mass kujundab iga järgmise mõjutatava endasuguseks, seetõttu saaks siiski politsei üsna palju ära teha, kasvõi autojuhtide käitumisele suunatud kampaaniatega meedias, mida seni ainult jalakäijatele on pühendatud. Seni aga tuleb lihtsalt silmad lahti hoida ja ennetada nende liiklejate käitumist, kes su teel on.