Postitused: 44
Teemad: 14
Liitus: Nov 2005
Maine:
0
Kas kellelgi on sellist riistapuud üle või teab kus poes müüakse. Mõnest olen küsinud aga tulemusi siiani pole.
Ostan "Sääreväristaja"
Postitused: 1,164
Teemad: 121
Liitus: Jun 2003
Maine:
4
Lasnamäe Tööriistamarketis on ja Järvel Ben autos, kuid ilge nikerdis ja ei soovita neid odavaid osta. See raud mis toru kinni peaks hoidma on pehma ja ei suru toru nii kinni, et otsa annaks survemeetodil valtsida.
Postitused: 110
Teemad: 39
Liitus: Mar 2006
Maine:
0
Sellist rakist ei ole omal raske valmistada. Kunagi sai valmistatud rakis järgmiselt: vaja 2 10-15 sm pikkust nelikant materjali umbes 20x20, need asetada kõrvuti, puurida nende otste lähedalt augud läbi 8 poltide tarbeks. Poltidega tõmmata pooled vastamisi ja puurida nende kokkupuute koha pealt auk läbi ja puuri läbimõõt peab olema natuke väiksem piduritoru läbimõõdust. Kui asetada piduritoru sellesse avasse ja poltidega pingutada, siis pingutuse tagajärjej peab saavutama sellise hõõrdejõu, et ta püsiks hilisemal töötlemisel paigal. Tuleb puurida valmis otsa läbimõõdule vastava puuriga plaatidele süvis, mis hiljem viimase torniga töötlemisel annab totu otsale vajaliku välis kuju.
Vaja valmistada treimistööga 3 torni: 1. torni ots peab olema silindrikujuline ja läbimööt vastama toru augu läbimöödule, kuid natuke jämedam ja veidi koonus otsa poole, et seda auku lüües suruks toru otsa tihedamalt vastu kinnitusdetaile. 2. Teine torni ots ka silindri kujuline ja läbimõõt esimese torni otsale vastav, kuid natuke peenem, et oleks väike lõtk. Torni otsa valmistatud silindrilisest osast edasi on tornile vaja töödelda toru otsa valtsimiseks valtsitud otsale sarnast figuuri. Selle operatsiooniga ei anna toru otsale lõpplikku kuju, vaid venitab toru natuke oma olekust välja. 3. Torni ots on ka silindrilise otsaga, et fikseerida torni õige asend, kuid edasine torni jämedam osa peab vastama originaalse otsa figuurile.
Selline rakis sai paigaldatud kruustangide vahele ja tornile sai haamriga lüües asi korda aetud. Ühe torniga ei töötle ära, sest rebestab toru otsa, vajalik järkjärguline venitamine.
Soovitan töö tegemise kogemuse saamiseks enne proovida proovitükkidega.
Loodan, et võibolla on sellest abi.
Postitused: 78
Liitus: Feb 2005
Maine:
1
volta auto teeb kohapeal piduri torusid mõõdu järgi.
Postitused: 565
Teemad: 43
Liitus: Dec 2005
Maine:
1
Pärnus nägin sellist komplekti müüa "reldori külas" põllumasinate varuosade poes, hinda ei vaadanud.
Postitused: 772
Teemad: 12
Liitus: Jun 2005
Maine:
3
Tallinnas Veerenni tänaval on Pidurimeister OÜ, kus teevad ka vajaliku läbimõõdu ja pikkusega torule vajalikud otsad ootetööna ära. Mina sain bussile sealt uued torud. Hea kui on vana ots kaasa võtta näidiseks, siis asi kindlam.
http://www.pidurimeister.ee/kontakt.php
`73 Hanomag-Henschel F46KA
Postitused: 44
Teemad: 14
Liitus: Nov 2005
Maine:
0
Ilmselt ostan Benist komplekti ja täiustan seda vajadusel Aare kirjeldatud meetodil. Toru kinnitamise rakisega saab kodus hakkama torne kahjuks mul ei ole võimalust kodus teha ja tuttavaid treialeid enam ka pole.
Ostan "Sääreväristaja"
Postitused: 3,135
Teemad: 69
Liitus: Sep 2002
Maine:
60
Tööriistamarketi oma töötab kenasti ka ilma täiustamiseta, lihtsalt kannatlik peab olema.
Postitused: 38
Teemad: 0
Liitus: Apr 2005
Maine:
0
Tööriistamarketis on neid komplekte erinevaid, vähemasti kolme sorti olen seal näinud.
Ise toru hoidvaid klotse valmistades tasuks piduritoru kinni hoidvad augud keermestada, keere soonib torule sisse ja toru püsib klotside vahel paremini. Vähemasti sellel komplektil mis minu kasutuses, on nii juba tehases tehtud ja klotsid suudavad kinni hoida ka siis kui piduritorusid teha terasest. Komplekt on ostetud just Tööriistamarketist.
Postitused: 9
Teemad: 2
Liitus: May 2009
Maine:
0
Kas keegi saaks seda riistapuud täna-homme laenata Tartus? Kaks otsa vaja teha al torule...
Postitused: 27
Teemad: 21
Liitus: Aug 2009
Maine:
0
määret pidi ka panema et asi ilusti toimiks ,omalajal sai teeninduses neid teenusena üle päeva tehtud. kuivalt ei tohi
Postitused: 120
Liitus: Mar 2005
Maine:
1
Lisaks tööriistamarketile ja teistele kohtadele on taoline rakis müügil Balt Boldis, Am Pro oma ja ma olen sellega väga rahul.
"You meet the nicest people in a Honda"
Postitused: 3,135
Teemad: 69
Liitus: Sep 2002
Maine:
60
Minu pribooril on tänaseks enamkasutatavad otsikud puruks väänatud, eks ta muidugi tihendi viga ole, aga järgmiseks ostan mingi asjalikuma komplekti. Samas halba sõna ei ütle, oma 4 auto jagu on torusid tehtud ja selle paarisaja krooni eest on harrastajale tööriista maa ja ilm.