06-12-2006, 10:51 AM
Küsiks omalt poolt, et mida asjatundjad soovitavad uue, nn. musta krundi all oleva keredetailiga ette võtta enne värvimist?
pppp Kirjutas:Küsiks omalt poolt, et mida asjatundjad soovitavad uue, nn. musta krundi all oleva keredetailiga ette võtta enne värvimist?ee - külge keevitada?
pppp Kirjutas:Küsiks omalt poolt, et mida asjatundjad soovitavad uue, nn. musta krundi all oleva keredetailiga ette võtta enne värvimist?
Jossu Kirjutas:tahtsin küsida et mõned räägivad et roostemuundur happekrundi alla veel, on vägapaha, aga mõned seeeest et teeb rohkem head?
13piisab Kirjutas:Jossu, tähtis etapp enne (happe)kruntimist on roostemuunduri eemaldamine traatketta vms-ga. See "vägapaha"-arvamus võib tulla sellest, et kuivanud muundur on jäänud mehaaniliselt eemaldamata. Sellisel juhul ei nakku krunt korralikult aluspinnaga - muundurietiketil on küll jutt, et ta on hea aluspind krundile, aga see jutt on pehmelt öeldes jama...
Valdo mainis juba muunduri mõtte - tungida pooride sisse ning seal keemiliselt rooste (võimalikult) mitteaktiivseks muuta.
rollfix Kirjutas:Jääb mulle arusaamatus see happekrundi ülistamine.Teda saab panna ainult udukihi ja kaitset vähe.Paksemalt kattes tileb koos pahtliga maha,aga matistada ju tahaks.....EPO krunt on veidi asjalikum.Minu arvates......Olen mõlematega tööd teinud.üks asi: ta on "aktiivkrunt" ehk siis tema mõte pole mitte paksus kihis vaid keemilises koostises. Paksemalt teda panna ei saagi - vaata kui vedel ta on.
Jossu Kirjutas:liivapaber???liivapaberiga ei puhasta roostepesasid eriti hästi - liivapaber sobib vaid pahtli lihvimiseks või krundi karestamiseks. Aga kui mõtlesid "liivapaberi" all "keretöid" (ilma keevitamiseta pole ju õiged keretööd ) üldisemalt, siis jah - rooste vastu aitab ainult selle eemaldamine kõige sellele järgnevaga. Müügi puhul aitab ka "kodukeemia" - aga käesolev teema pole algatatud illusioonide loomise eesmärgil...
Raimond Kirjutas:Kui roostetäpid on metalli paksusest alla veerandi ära söönud, peaks siiski liivapaberi ja roostesurmaga asja aetud saama.