Postitused: 39
Teemad: 0
Liitus: Aug 2006
Maine:
1
Aitähh ,Valdo. Sain targemaks.
terv.
reims
Postitused: 1,083
Teemad: 207
Liitus: Sep 2002
Maine:
0
valdo Kirjutas:reims Kirjutas:R2 P1,5;
P1: arvatavasti Lilleküla jaama / Uue Maailma linnaosast põleva Luhteri tehase peale. Vaata heimat-/funk-segustiilis koolimaja, mis asub Pärnu mnt ja Vana-Lõuna tn vahel.
P5: tõesti ei tea, vast kusagil Tallinna viiva maantee lähistel.
Ma arvan, et see koolimaja on siiski E.Lenderi eragümnaasiumi hoone Kreutzwaldi tn ja Kunderi tn nurgal. Pilt on tehtud koolimaja hoovi poolt. Tulekahju paistab möllavat hotelli "Kungla" kvartalis.
Huvitun GAZ 12 ZIM-i varuosadest ning selle sõidukiga seotud kirjandusest, dokumentidest ja mälestustest.
Postitused: 4,575
Teemad: 58
Liitus: May 2004
Maine:
42
13-02-2007, 22:41 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 13-02-2007, 23:41 PM ja muutjaks oli
PETSS.)
Kungla juures vaevalt,see asi jääb ikka sadama kanti.Kungla ümbrus sai kannatada alles 44 aasta pommirünnakus.Mis puutub J.Lauristini siis mulle teadaolevalt tapeti ta Punaarmee poolt Miinisadamas 27/28 augustil .Laevale ta ei jõudnudki.Ja veel üks asi kui kellelegi huvi peaks pakuma.Ei taha kedagi esile tõsta aga 41 asta augustis õnnestus minu mopi all olewal wanaonul pääseda 3 põhjalastud laevalt.Õnnelikuna jõudis ta ka lõpuks kaldale siis istus igaks petteks Saksa wangis 1,5 kuud ja lasti vabaks.Töötas edasi sadamas kuni pensionileminekuni.Aga Saksa ajal olid sadamas ka tööl Nõukogude sõjawangid.Ja need soovitanud tal ja ta perel Tallinnast lahkuda 8.03 44.Onu weel mõelnud kus loll Ivan midagi teada võib..Aga siis tuli see ,mida me seniajani Tallinnas kõik näeme.Õnneks oli ta elukoht Kalamajas ,sinna pomme eriti ei kukunud.Üks mu vanaisadest oli saatuse tahtel aga ELK.Neile teatati ka Tallinna pommitamisest ja märgiti juurde ,et kannatada saanud just sadama piirkond.Vanaisa mõtles ,et perega nüüd kõik.Tegelikult maja senini alles ,Kungla tänawale kukkus vaid üks pomm.Võis vedada seetõttu kuna punakotkad pidasid Ülemiste järwe merelaheks sadas enamus pomme sinnakanti .Samas hävis kõik Pärnu mnt ümbruskond
Maine:
0
Martin256 Kirjutas:eberhard Kirjutas:Ma arvan, et see koolimaja on siiski E.Lenderi eragümnaasiumi hoone Kreutzwaldi tn ja Kunderi tn nurgal. Pilt on tehtud koolimaja hoovi poolt. Tulekahju paistab möllavat hotelli "Kungla" kvartalis.
Lagipähe sai keset rahulikku päeva uhiuus korterelamu teiselpool Kr.waldi tänavat gümnaasiumi vastas. Ilmselt ei olnud ka õhuhäiret. Fotodelt paistab, et peale pauku jooksis kodanik kohe pildistama, esimene foto veel väriseb. Praegune elamu on samas mahus taastatud, kuid pihtasaanu oli värvitud fassaadiga. Aastat ei tea, kuid 1942 fotol on maja veel püsti.
Jah Sul on õigus, viimase fotoderea pilt on selgem, põleb mitte "Kungla" kvartalis, vaid otse koolimaja vastas üle Kreutzwaldi tänava.
Huvitun GAZ 12 ZIM-i varuosadest ning selle sõidukiga seotud kirjandusest, dokumentidest ja mälestustest.
Maine:
0
Osta ee-s on müügil postkaart 30-date alguse Vabaduse platsi vaatega
http://www.osta.ee/index.php?fuseaction=item.info&id=1191467 Jaani (Pärnu mnt ) nurgal oli ka tollal hotell, kuid märksa tagasihoidlikum kui praegune, kahekordne maja üle tänava-hotelli vastas lammutati minu mäletamise järgi 70-date algupoolel.
Postitused: 195
Teemad: 5
Liitus: Apr 2002
Maine:
0
Tere.
Tekkis meeletu segadus pildiga mis asub:
Wehrmacht.pri Rida 10, Pilt 2
Mis hoone on?
Ette tänades.
MB 260E W124
G3 GTI
Nissan Qash Ai-Ai
Postitused: 4,575
Teemad: 58
Liitus: May 2004
Maine:
42
Balti jaama keldrikorrusel oli minu viimase külaskäigu ajal seal säilinud kõik võlvlaed ja ustekaared.Praegune jaamahoone ehitati ju vanale ümber.Kas oli nii?