Missugust käigukastiõli tasub Vene mootorrattal kasutada?
Kas näiteks transmissiooniõli TAD 17i kõlbab?:???
Postitused: 326
Teemad: 17
Liitus: Jan 2002
Maine:
0
see kõlbab küll ja väga hästi kui tihendid ka seda ainult kinni peavad, jooksva kasti puhul soovitan kasutada paksemat vene kraami.
Postitused: 734
Teemad: 29
Liitus: Apr 2002
Tad 17i pole kõige parem variant, sest on hüpoidõli. Kõige parem on ikkagi sikli 4T mootoriõli, eriti kui on veel märgsidur. See on aga jah poole kallim.
Mul IZ-il käimakastis täissünt transmissiooniõli (75w-90 full synt jne...) Noh tean küll et see ei oli just parim ja kuna asi ikka tõesti määrimist tõsiselt võtab siis pärast pikemat seismist esmakordselt 3 käiguga kiirendades korraks sidur ka libastub hetkeks.
Et miks ma panin sinna õli, mis ei sobi ideaalselt ja mille liiter maksab 2x rohkem kui paremini sobival 4t täis sünt õlill? Noh auto käigukasti õlivahetusel sai liiter rohkem ostetud, mis nüüd käiku läks :smug
Postitused: 548
Teemad: 33
Liitus: Dec 2002
Maine:
1
Vana hea zhiguli õli. Nagu muiste.
Kusjuures ma olen kuulnud, et sellele on hiljaaegu Soomes võrdlustest tehtud, ning kvaliteet polnud sellel yldse mitte s*tt.
Aga hind.......16EEK/liiter.
Vene rattale minumeelest parim valik.
Postitused: 1,238
Teemad: 40
Liitus: Mar 2003
Maine:
2
vene kahetaktilistele on käigukasti hea variant Valvoline Dura Blend 10W40. aga zhiguli õli tehti ka ju spetsiaalselt selle jaoks, kui ladad välja tulid, vanad vene õlid polnud piisavalt kvaliteetsed:yes
nii et selle kvaliteet võib võrdlust välja kannatada küll.
Postitused: 225
Teemad: 2
Liitus: Mar 2003
Maine:
0
hmm jawa 638-le igatahes jääb ziguliõli sutsu lahjax-hakkab nõellaagreid söövitama ja kuumeneb liialt... nyyd vaatan ja katsetan miskit muud, aga seda spetsõli ei raatsi osta....
Ostan Mini juppe!
Postitused: 27
Teemad: 5
Liitus: Aug 2005
Maine:
0
Hommik Kirjutas:Vana hea zhiguli õli. Nagu muiste.
Kusjuures ma olen kuulnud, et sellele on hiljaaegu Soomes võrdlustest tehtud, ning kvaliteet polnud sellel yldse mitte s*tt.
Aga hind.......16EEK/liiter.
Vene rattale minumeelest parim valik.
Kas keegi oskab öelda kas seda Dneprile käigukasti kannatab panna või mida keegi Dneprile soovitab panna.
Endal praegu Transmissiooniõli GL-5 SAE80W90 sees ning tundub et vist liiga vedelaks jääb ja kast nagu läheb nats kuumaks ka.
Trv. Gustavson
-------------------------------------------------
Ostan:
K-750 leegitorud (võiks kasutatud olla), MT-9 tilgakujulse paagi.
Vahetada: kiire reduktor ülikiire vastu
Ise pakun müüa:
Dnepr MT-10 külgkorv. Võib vahetada teatud \"Emmiliste\" juppide vastu.
Postitused: 820
Teemad: 42
Liitus: Jun 2006
Maine:
5
DNEPR-ile käis minumeelest TAД-14 käimakotti ja tagareduktorisse.Nii vähemalt oli tema raamatus kirjas.
Postitused: 151
Teemad: 45
Liitus: Jan 2006
Maine:
0
Palju K-750m käigukasti õli läheb?
Postitused: 119
Teemad: 27
Liitus: Jan 2004
Maine:
0
Tafka kasutab käigukastis ja diffris GL4...minuarust täitsa ok. Suvel diffrisse olen TAD17 pannud...hea paks tökat eriti siis kui tigu ja taldrik tsipa kulunud juba.
Mini: diffris käiva õli koguse mõõtmiseks on ju varras olema.....aga 0.8L on küll palju.....seal käib umbes 100-200ml kui mälu ei peta.
Postitused: 18
Teemad: 10
Liitus: Feb 2009
Maine:
0
Tervist , küsin siis kohe ära ,et kas jawa 360 käikarisse sobib Valvoline Dure Blend (synthetic blend) SAE 75W-90 GL 4 Gear oil.
Postitused: 441
Teemad: 45
Liitus: Jan 2004
Maine:
5
Sobib hästi. Tehase soovitused piirduvad 638/640 (kast ju vanaga sarnane) puhul küll üksnes mineraaliga, aga sünt on kindlasti parem.
Postitused: 699
Teemad: 26
Liitus: May 2004
Maine:
10
Kas ikka sobib?Väljamaised ulme head õlid on Jawa sidurile võibolla natuke liiga libedad,sõna otseses mõttes.