Postitused: 4,575
Teemad: 58
Liitus: May 2004
Maine:
42
17-02-2007, 20:53 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 17-02-2007, 22:15 PM ja muutjaks oli
PETSS.)
Pommitabamuse sai ka Pärnu mnt asuva keskooli võimla.Õnneks pomm ei plahwatanud ,kukkus lihtsalt läbi katuse.Sõjaaja seadused teistmoodi ,sinna katustele oli küll maalitud punase risti märk pommitati ikkagi.Minu teada sai tabamuse 44 aastal Kunderi 8 elamu ,mitte see millest kõneles kodanik Martin256.Saksa õhutõrje Tallinnat kaitstes oli ju peaaegu olematu.Ja weel kui kellelegi huvi pakub.89 aastal sai paraku juba kadunud Enn Leissoniga koos töötades interviiusid teha tollaste veteranidega.Ma kahjuks ei mäleta ,kes wastas ,meeles see küsimusele ,miks pommitati Narwat ja Tallinnat?Wastus oli Nõukogude lennuwägi ei pommitanud kunagi omi linnu.Seega Eesti oli neile võõras maa.Oleks tänulik kui keegi leiaks üles pildi maalist .mis kajastab nn Tallinna vabastamist.Seda maali ise näinud.Maalil Harju tn,Punavägede tulistav suurtükk asub praegusel haljasalal ,kaugemal näha kunagine Dünanmo kauplusehoone ,Kirjanike maja kohal tühjus.Tegu ilmselge propaganda maalinguga.
Postitused: 606
Teemad: 18
Liitus: Aug 2004
Maine:
7
http://digar.nlib.ee/otsing/ Otsingusse panete- "ajaloolised kaardid"
Võibolla pole näinud ?
Eesti kaardid, mitte Tln.
Vajad enda autost pilte ? Saame kokkuleppele ! Küsi varajasemaid töid.
Postitused: 528
Teemad: 19
Liitus: Nov 2005
Maine:
2
Kas keegi oskaks õelda mis asus Stroomi ranna metsas tsaari ja I EW ajal? Praegu siis armastatud koerte jalutamise ja muidu läbustamise koht.
Postitused: 4,575
Teemad: 58
Liitus: May 2004
Maine:
42
Stroomi oli üks popimaid randu eelmises Eestis.SSSR ajal lasti asi käest,must ja õline vesi.Peale sõda seisis kõrvalolewas sadamas pooleldi uppunud diisel-elekrilaev Jossif Stalin.Stroomi ranna mets kuulus osaliselt Seewali haigemajale.Metsa sai wabalt minna ,tollelajal oli juba vist linna piiridest väljas.Ja Harku raudtee haru ehitati ka minu teada alles 50 aastatel.
Kell käib kõigile ja aeg teeb oma töö.
Postitused: 528
Maine:
2
Kas teadaolevalt oli piirkonnas ka ehitisi - rajatisi peale eelpoolmainitud lasketiiru? Ja kas lasketiirul oli peale märklaudade veel midagi või piirdus asi vaid lageda välja ja piiratud alaga? Kas lasketiir ka kuskil vanadel kaartidel kajastub?
Postitused: 3,282
Liitus: Jan 2006
Maine:
21
Mis põhiline - Viru keskust ei ole
Postitused: 606
Teemad: 18
Liitus: Aug 2004
Maine:
7
pontu6 Kirjutas:Selline vana kaart siis Piirita Aialinnast:
http://www.tarkvarastuudio.ee/tallinn_li...-4-248.htm
Kas keegi oskab kommenteerida kui palju neid objekte ka reaalselt valmis ehitati või on see kaart üksnes projekt? Näiteks loomaaed, suusahüppemägi, autodroom, golfiväljak jne.
Sama küsimus. Mis see autodroom oleks endast kujutanud ? Kaardi järgi kui võtta kõrvale uus kaart, siis võib kujuteldavalt aru saada, et teed olid olemas ?
Vajad enda autost pilte ? Saame kokkuleppele ! Küsi varajasemaid töid.
Postitused: 1,268
Teemad: 25
Liitus: May 2006
Maine:
37
Mõtlesin, et annan ka siinsele rahvale igaks juhuks teada ühest näitusest. Eesti Arhitektuurimuuseumis on kuni septembrini üleval minu meelest väga huvitav fotode väljanäitus, nimelt Tallinnas lammutamisele läinud hoonetest. Minu isiklikku arvamuse kohaselt need fotod, tõsi küll, väga suurt kunstilist väärtust ei evi, küll aga ajaloolist väärtust. Samuti saab selle sama piletiga vaadata hoonete makettide väljapanekut, kust leiab nii mõndagi huvitavat selle kohta, mis oleks võinud Tallinna kerkida. Igatahes, minu jaoks oli seal vaatamist küllaga, soovitan ka teistel vaatama minna.
Asub see muuseum Tallinnas aadressil Ahtri tänav 2 Rotermanni soolalaos, täiskasvanult küsitakse piletihinnaks 30, vaeselt üliõpilaselt küsiti 15 kodumaist valuutaühikut.
Postitused: 622
Teemad: 9
Maine:
2
16-10-2008, 00:39 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 16-10-2008, 00:42 AM ja muutjaks oli
rollfix.)
Tükk aega juba uurin, mis küll seal parempoolse maja katusel kirjas on. ,,IHAMI,,. Ja ei tea, kas juba sel ajal oli selle taksooperaatori taga tornis fotoäri.