Jawa 500

Viimasel Arbavere üritusel lätlaste 500-st Jawa't vaadates tuli jutuks, et kuigi paljud räägivad 500'ste olemasolust Eestis omal ajal, pole keegi näinud ühtegi pilti nendest masinatest.

Siit siis foto teadaolevalt ühest neist, pildistatud Tallinnas Tõnismäel Kalevi maja juures.

[Pilt: jawa500vw9.th.jpg]

Asp

Life\'s journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting \"Holy s--t!....What a ride!
Vasta

Ilus pill! Numbrimärk ka toredalt puudu. Smile
Vasta

Kas ka see peaks olema 500ccm Jawa:
http://photofile.ru/users/cergei2006/3549244/80345154/
Vasta

Tema ise.

A.

Life\'s journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting \"Holy s--t!....What a ride!
Vasta

Aspelund Kirjutas:Tema ise.

Kas neid on tehtud kahte tüüpi esirattaga?

Sel Tõnismäel tehtud fotol on esirummu vasak pool peenike (a la IÞ-350), sel Vene fotol kauni daamiga on aga mõlemalt poolt jäme ja valatud rumm.

Valdo

Eesti Jalgrattamuuseumi  looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9,  oleme septembris avatud L,P 11-18
Vasta

Üks on uuem, teine vanem, ehk suure rummuga siis uuem!

Jawa 350OHV, Jawa Jawetta Standard/Sport, Jawa 550/555/typ 20/Mustang, Jawa Robot, Jawa Perak, Jawa 175/356, Jawa 250/353/559/Super Sport, Jawa 257A, Jawa 350/354/360, Jawa 634/638,  Velorex 16,  2x Riga, ET-600, Moskvits 2140 '79 ...
Vasta

Minu teada ja kuulu järgi on Eestis olnud kaks 500 Jawat. Ühega neist sõitis omaaegne tuntud Estonia teatri ooperilaulja Ott Raukas, Rocca Al Mares reklaamfilmivõtete lõunapausi ajal 2. juulil 1962 aastal ennast sellise pilliga kurvis vastu kivi surnuks sõitis.
Oli ka endal palju aastaid tagasi soov selline ratas omada ja sai ka pikalt otsitud läbi kuulutuste Eestist, aga leida kahjuks ei õnnestunud. Nii et olen hakkama saanud siiski klassikalise 350 omamisega.
Vasta

Ma pean vaatama minema, sest võibolla on üks selline jawa pärnumaal ühes talus olemas. Niipalju kui ma tean et see on 500-ne ja vana. lähen seda lähinädalatel vaatama ja siis tean täpsemalt öelda.
sain juba kinnitust et ikkagi 350-neBig Grin
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 2 külali(st)ne