Kõige vingemad tööristade komplektid on olnud USA 2MS sõjaväeautodel. Kusjuures, seal on olnud ülikõvad asjad - näiteks seadmed selleks, et parandada õhukummid välistingimused, jne jne
denis23 Kirjutas:Kõige vingemad tööristade komplektid on olnud USA 2MS sõjaväeautodel. Kusjuures, seal on olnud ülikõvad asjad - näiteks seadmed selleks, et parandada õhukummid välistingimused, jne jne
siin on pilt Dodge WC tööristade komplektist.
Pildil nähtuga sarnased malmvalu sokliga rehvipumbad -pumbad, kus voolikustutser ei ole mitte pumba hülsil, vaid jalase soklil, olid kasutusel ka 40-datel ja 50-datel nõukogude autode tööriistakomplektide varustuses.
Praegu on sellise ehitusega pumpasid üsna harva leida.
Huvitun GAZ 12 ZIM-i varuosadest ning selle sõidukiga seotud kirjandusest, dokumentidest ja mälestustest.
(Seda postitust muudeti viimati: 15-01-2009, 14:45 PM ja muutjaks oli Jaanus.)
Ei hakanud uut teemat tegema, vaid taaselustan ühe vana. Keerutan hetkel näpu vahel võtit mõõduga 22-24. Selle koha peal, kus tavaliselt ilutseb kiri Crome-Vanadium(või midagi sarnast) on silmale lugeda ZIC MOCKBA (keeleseaduse vastavalt siis ZIS MOSKVA) Kas on võimalik, et autotehased valmistasid ka võtmekoplekte, mis ,,Kinnistati,, autotehase kirjaga just sellele margile.
Terv.Jaanus
Mul on kodus ЗИЛ kirjaga võtmeid ja samuti T-40 originaalkomplektist pärit võtmeid millel on sisse löödud/graveeritud kiri T-40. Nendel vähemalt oli siis tehasepoolt komplektil kirjad peal. Ju keegi täpsustab ülejäänut.
gruppen Kirjutas:Mul on kodus ЗИЛ kirjaga võtmeid ja samuti T-40 originaalkomplektist pärit võtmeid millel on sisse löödud/graveeritud kiri T-40. Nendel vähemalt oli siis tehasepoolt komplektil kirjad peal. Ju keegi täpsustab ülejäänut.
Mul on paar Pobi originaalkomplektist võtit, keskele sissepressit kiri "M-20".
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, kuni 18. maini 2025 oleme avatud eelneval kokkuleppel
(Seda postitust muudeti viimati: 15-01-2009, 15:17 PM ja muutjaks oli gruppen.)
Jah, õige, Jawadel oli ka, küll vist ainult lehtvõtmetel (toru ega küünlavõtmel pole märganud) aga oli küll kiri peal. Mul peaks enam-vähem terve "vana" Jawa võtmekomplekt olemas olema, kaasa-arvatud see vakstust? kaante moodi asi.
Oskab keegi kinnitada või ümber lükata väidet et need võtmed on Meerikamaa toodang kusagil pealesõja ajast. Küllaltki huvitavad numbrid näiteks 18,20,26. Firmaks valdavalt GEDORE.
Terv.Jaanus
Ise küsin -ise vastan.
Gedore firma peaks olema Saksamaa päritoluga. Valmistab siiamaani tööriistu ja tööstustarvikuid.
Huvitavat veel. Näppu sattus FIAT kirjaga 8-10 võti. ( saadaval )
Terv.Jaanus
Juba mainiti Volgat. Kuid täpsustan et just sellised rohelisest kunstnahast ja pööradega kinnitused on iseloomulikud GAZ 24 "Volga" esimestel tootmisaastatel 70-72. Võib olla ka hiljem, kuid nende varajaste aastate roheliste kottidega tööriistakomplektidega olen erinevate Volgade juures kokku puutunud.
Tere. Minul on alles isa 1974.a. Gaz 24 tööriistakotid. Neid on 2 tk. Eri suurusega, aga mustast kunstnahast. Kinni sidumiseks olid otstes ca 25 cm pikkusega lindid, millega sai rull tehtud. Fotod tulevad hiljem
Mul on ka selline kunstnahast riistakott, mis on tegelikult välimuselt analoogne Gaz-21 presendist suure riistakotiga. Kuna kunstnahk (lateks) asendas tootmises tekstiili, siis oletan, et selline riistakott tuli käibele lõpuotsa GAZ-21 peal ja oli kasutusel veel GAZ-24 algusaastatel.