Ega see gazAA vms ninaga agregaat kusagil Lohu ja Kohila vahel raudtee naabruses paikne? 10kond aastat tagasi veeti seal sarnase kolakaga heina ja kartuleid põllu peal. Toona jäi mulje, et on tagant maha lõigatud Mosse400 vms, sellel ka poritiibu ei olnud ja taga oli plate lihtsalt. Aga ei mäleta ega ole kindel, kas tal kabiini kohal äkki katust ei olnud. Liiga ammu sai nähtud ja needki korrad vedurikabiinist heki vahelt vaid mõned sekundid korraga. Ja üleüldse ehk vast kolm korda kokku.
Täna enne kella 12 päeval vuras mulle Rahumäe teel vastu üks noormees vanema jalgrattaga, millel oli taga mustapõhjaline valgete numbritega 1940.a. numbrimärk. Ratast ise ei näinud eriti (jälgisin liiklust), aga niipalju nägin veel, et ees oli hõbedane lamp 1960-70ndatest.
Mul oli tegelikult üsna kiire ka... IT Kolledþi tudengite ette korralist loengut pidama (ma ju muuhulgas ka seal õppejõud)...
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, kuni 18. maini 2025 oleme avatud eelneval kokkuleppel