Kaks eelnevat üsna sisukad postitused, tänan.
Ma alustasin oma juttu just sellega, et mul ei taha voolu jätkuda. Ehk ohmu seaduse korduvast esiletoomisest pole palju kasu - ma juba tean seda. Ning seetõttu on igasugused odavad trafod minu jaoks kasutud. Kahjuks...
Kuna mul on korralikku keevitust teenusena võimalik sisse osta üsna lähedalt, kuid alati pole võimalik keevitatavat asja väikese vaevaga keevituse juurde viia, siis mõne lihtsama punkti või õmblusega võiks kodus hakkama saada...
Kemppi on küll kõva sõna, kuid neid näikse üsna väha liikuvat kasutatuna.
Lihtsalt praegune pakkumine Stokkeris on psühholoogiliselt vastuvõetava hinnaga.
Küsima hakkasin seepärast, et võtsin ühel nädalavahetusel rendist Kemppi inverteri. See siristas ka minu olematu vooluga rõõmsalt ja suurama osa oma keevitustest tegin 60-70 A vooluga ja 2,5 mm elektroodiga (inverteri maksimum oli vist 150...). Selle järgi tekkis mulje, et minu majapidamise väiksemad keevitused võiks sihuke pisike asjandus ära teha. Korralikku keevitustööd paksema raua kallal sellega ilmselt ei keevita, aga plekki või konstruktsiooni fikseerimispunkte küll...
Küsiks nüüd nende mahavõetavate mm kohta: on see isiklik kogemus?
Ehk antud juhul peaks siis lubatud 2,5 mm asemel arvestama 0,7 mm elektroodiga (peenemat pole näinud lihtsalt)? Või on see pigem traadikeevituse/hea keevituse võrdlusest tingitud ettevaatusele sundiv jutt?
Igatahes tänud, ilmselt pean sellest "suurepärasest" pakkumisest siiski loobuma ja jätkama kasutatud kobedama asja otsimist... Kui kellegi on mõne saadavaloleva kohta vihjeid anda, ootan huviga