(08-12-2011, 08:41 AM)Tift Kirjutas: Minu meelest on Eestimaal piisavalt palju oskajaid, kes mõne kummarduse eest hädalise oma treipingiga välja oskavad aidata....
See aeg on ammu möödas, kallike. Täna ei pane nad alla "50-ka" oma töötoa valgustki põlema.
(Kui mõnu "kummarduse mees" tlna kesklinnas seda lugema juhtub, andke endast teada, mul on rohkemgi kui kummardus. Ja pole absoluutselt minu asi, et te oma tööandja tagant tööaega, elektrit, materjali ja pinki varastate...)
Ja, loomulikult, on alati odavam poest polt osta. Need, mis BB-s 4tk/10eurtsi võisid maksta, olid kindlast sisekuuskantpea ja tugevdatud variant, mida ER vedurite jaoks igaks juhuks laos hoitakse...
Tavapolt (noh, inglastel kõige levinum ntx) 5/16 X1/2 UNF maksab endiselt sente.
Diesel: meeriklased ja inglased kasutavad
reeglina erinevaid keermeid. Standard on sama, aga poldid erinevad.
Usakatel käib esitiib 5/16 UNC-ga, aga brittidel 5/16UNF-iga. Ehk pangetäiest on ristkasutuses üks-kaks polti/mutrit.
Keermepuure ja -lõikureid võin mõistliku raha eest laenutada. (enamlevinumad olemas ja soolane tagatisraha aitab "unustamise vastu päris hästi....).
Ei pea 37 aastat Tagadil jõlkuma...