06-11-2011, 01:28 AM
(05-11-2011, 23:09 PM)TALUPOEG TALUJA Kirjutas: No vaat rosinad saavad sedasi otsa,kui liigapalju katsetad ja mootoreid sassi lased...
Ma eriti nendest "kap" remondi mootoritest lugu ei pea. Sellepärast,et neid kap remonte on teinud igasugused meistrid. ...
Teadagi tehti neid remonte igasuguseid. Samas ise tunnen iga kell uue väntvõlli +uue kolvi/silindrikomplekti ära. Seega ei nurise. Kas sa oled suhtumisel, et ostmisel topin pea kotti ja ei vaata asja üldse?? Müstika mis toimub??
Ja rosinad otsa ei saa. Viimase kahe aasta jooksul vähegi kõrvu liigutades on vähemalt minul 2 uut mootorit 2 kapitali mootorit ja 1 vähe töötanud mootorit "üle tee kõndinud" Kui nüüd õigesti mäletan siis aastaks 1988a väljus vladimiri tehasest 1 miljonis mootor. Ausalt ma ei tea palju neid masinaid Eestis on (nii t25a kui t16m/g) masinatena.
(05-11-2011, 23:09 PM)TALUPOEG TALUJA Kirjutas: Sulle kiidetakse küll,et hea mootor,kuid väntvõlli kanalid ikka puhastamata...
Ja kui Sa sõber seal oma keemilisi katseid teed,lased mootoreid kokku ja lõpuks tuleb siis välja, "et ma pole nii rikas,et sitta kraami soetada". Selleasemel võta vana mootor ise lahti ja puhasta kõik korralikult tagist ja sitast puhtaks. Paned oma kiidetud lääne kalli õli sisse ja siis võid traktoriga rahulikult tööd teha. Ja peale sellist tööd tunned ise mõnu ja oskad ka teiste meeste tööd paremini hinnata.
Oled sa näinud kedagi, kes võtaks töötava mootori "niisama puhastamiseks lahti" - ma pean tunnistama, et mina pole enda elus sellist inimest veel kohanud. Enamjaolt ikka selleks kapremondi vajadus. Samas, et remont korralikult oleks läheks remondipeale raha vaja. - ehk siis uusi varuosi. Tänapäeva VTZ tehasest tulevad varuosad on aga suht viletsa kvaliteediga. Poola toodetest parem ei räägigi.
Ühesõnaga ikkagi arvan, et parem riskida ja lasta pesuvahendiga mootor puhtaks kui tavotikihi all undava mootoriga töötamine pole ka mõtekas.
Õlide kohapealt ma rääkisin, et asi võiks olla kvaliteetne. Teile loeb hoopis see, et asi oleks odav. Odavalt kvaliteetset asja ei saa teadupärast.
Ehk on minu mõte vale, et nn potipõllumehel võiks ikka olla masin, mida aastas 0-500tt tööd teeb ja iga kell vaid istu peale ja keera võtit.
Hetkel aga vähemalt tundub, et siinse rahva poliitika on enne igat käivitust tuleb mitu tundi ooperit näha.
Samas olge rahulikud. Ma ise võtan asja rahulikult. Viimasel ajal iga aasta ühe t25a raipe ribadeks tõmmanud geniaalsete omanike vigade tõttu.
On suur vahe, kas elada aastas 1980 või nostalgitseda aastat 1980.