18-05-2012, 23:41 PM
Kas umbes nii võis olla pildistamise koht?
Инвалид информационной воины на фронте Пярну-Хииу.
Tsiteerides John McCaini: "Venemaa on peamiselt bensiinijaam, mis teeskleb riiki"," rääkis Basse.
(18-05-2012, 17:30 PM)zazik Kirjutas: See hoone võis olla see, mis praegugi paikneb Laikmaa ja Gonsiori nurgal. Näiteks selle katuselt peaks suund õige olema.Kui täpne olla, siis pilt ei ole tehtud praeguse Laikmaa ja Gonsiori nurgalt - isegi seda nurka polnud siis olemas. Gonsiori tänav on tänapäeval tükk maad lõuna pool. Sealne kant on altes 1957 kuni Viru hotelli valmimiseni tundmatuseni ringi ehitatud. Postitan siia kaks pilti, ühe peal on NL topokaart viiekümnendate keskelt ja teisel tänapäevane aerofoto. Mõõtkava on sama ja võrdluseks on mõlemal tänapäevane katastrijaotus peal.
Ma tõesti ei tea fototehnikast midagi, kas on see miskitviisi Zuumitud või on tegu ainult keskosaga suuremast pildist või on tõesti tehtud lähemalt mingi muu objekti otsast. Musumäelt tehtud pildi järgi sellesse suunda kõrgemaid hooneid justkui ei jää (või jäävad pildist välja). Üle puulatvade, pildil täpselt pantograafi kohal paistab midagi, kas seal oli mõni kõrgem hoone?
Valdo ehk teab selle kohta rääkida.
(18-05-2012, 23:41 PM)aavu Kirjutas: Kas umbes nii võis olla pildistamise koht?
(18-05-2012, 23:41 PM)aavu Kirjutas: Kas umbes nii võis olla pildistamise koht?
(25-05-2012, 21:44 PM)Tom Kirjutas: Pildistamise aastaarv ja -koht teadmata):
(25-05-2012, 22:48 PM)aavu Kirjutas: Pakun 50-ndad ja mustikamets. Küsida tahaks hoopis selle luugikese kohta, mis parempoolsel pildil esiuksest veidi eespool on. Umbes selle koha peal olen kohanud suunanäitamise nuiasid, küll mitte moskvitsil. Sellised mosud vedasid Tallinnas posti 50-ndail.Luuk on jah huvitav. Ei ole veel ühelgi teisel samasugusel mossel sellist näinud. Ma kahtlustan, et tegu võib olla isearetatud soojenduse õhuvõtuavaga, koht oleks selleks küll igati loogiline.
(05-06-2012, 16:35 PM)aavu Kirjutas: Huvitab, mis kiriku tornid sealt paistavad. Toompeal asuvad sibulkuplid peaks jääma väljasirutatud käe suunas. Pilt umbes 1957 aastast. Võimalik, et see polegi praeguse välisministeeriumi esine, vaid neid kujusid oli rohkem?
(25-05-2012, 14:57 PM)koguja Kirjutas: Suuri masinaid kasutati just nende sujuva sõidu pärast. Polnud ju tolleaegsetel kaameratel arvatavasti mingit vibratsioonisummutust ega muid tänapäeva lisasid. Veoauto kastist või lahtisest Moskvitšist saadi kindlasti oluliselt rohkem hüppav pilt kui ZiL-i või ZiS-i pardalt. Auto manööverdamisvõime oli siin teisejärgulise tähtsusega, sest reeglina võeti niiviisi pikki ja sujuvaid plaane.
(25-05-2012, 14:26 PM)samodelkin Kirjutas: ... oli sellel mingi konkreetne põhjus, et need kinomasinad ehitati just suurte ja...Ma pakuks, et see põhjus võis olla kandevõimes. Pisikese mosse peale võis ju operaatori panna, aga siis pidi ikke mitu autot veel järgi sõitma. Teistes autodes olid siis filmirullid ja resissöörid ja direktorid ja politrukid ja veel maeiteamisasjapulgad.