Kuna teema kaldus natuke kursilt siis täpsustan enda tegevuse eesmärke.
1: Probleeme masina käivitamisega ei ole (Hetkel poole pöörde pill ilma dekompresiooni klapita)
2: 24 voldi süsteemile leidub rohkelt erinevat elektroonikat mida külge pookida.
3: Seda süsteemi ei pea välja vahetama kuid mul tekkis lihtsalt küsimus kas on olemas sellist starterit ja genekat mis sobiksid väikeste modifikatsioonidega külge.
(21-09-2012, 12:36 PM)v6sa Kirjutas: On võimalik. Aga tuleb kombineerida.
Aga milleks see vajalik on?
Nagu ma aru saan oled kokku puutunud sellise probleemiga.
Äkki räägid täpsemalt millest võiks kombineerida. (kinnituste jms ümber tegemine ei ole probleem) Ise olen ka paras leiutaja/laiutaja

.
(21-09-2012, 20:34 PM)tcumen Kirjutas: Ei näe asjal pointi. Kui probleemiks on raske käivitus, siis 24V elektrisüsteem asja ei paranda. Pigem tekitad omale lisaraskusi, mille ületamisel saad raporteerida järjekordsest töövõidust.
Mõistlikum on investeerida masina korrastamisse ning korralikku akusse ja käivitisse.
See viimane on vähemalt minu masinal ca 70EUR maksev hiinakas.No nagu need nn. tšehhi starteri kloonid on.
Sai paigaldatud, kui vanale originaalstarterile enam mõistliku hinnaga juppe ei leidnud.
Saukos müüja väitis, et omab nendega isiklikke kogemusi ja mõistliku pruukimise juures kestab küll. Selle all mõtles seda, et see hiinakas ei kannata käiamist. Masina mootor peab olema korras ja aku korras/täis. Minul on ta kestnud ca 1,5 aastat. Pole muidugi igapäevatöö masin ka, samas on vahel paarkümmend käivitust päevas.
Külmaga käivitamisel kasutan pea alati eetrit. Tean, et osa raffast ei pea seda õigeks. Ise arvan siiski, et pigem lasta see mootor laksuga käima, kui kõiki abiseadmeid viimse piirini piinata.
Kui on muidugi plokisoojenduse paigalduse ja kasutamise võimalus, siis see on ka muidugi väga hea objekt investeeringuks.
Jah ilus pikk jutt, kuid ma ei saa jätta mainimatta, et eeter võib lüüa kolvirõngad lihtsalt katki, kuid õnneks on T-40 madala surveastmega diisel ja eeter ei ohusta nii palju mootorit.
Mida selle nn plokisoojendusega sa T-40 soojaks ajad? Ära pahanda, et nii otsekoheselt tähte närin.
UUs reduktoriga starter on ka olnud juba 2 aastat peal ja probleeme ei ole olnud. (-30 aku peale, leeklambiga õli vähe soojemaks ja massin nurrub)
(21-09-2012, 17:06 PM)Mahno Kirjutas: Mõne tule juurde panemiseks on tunduvalt kasulikum vedada mõned suurema ristlõikega juhtmed, selmet ringi vahetada alates starterist ja genekast lõpetades viimase kui elektripirni ja näidikuga. Kui haagisel vms peaks ka tuled olema, on täiendav probleem, kui soovitakse kasutada sama haagist 12 ja 24 v süsteemiga vedukite küljes.
Kuna aknast vaadates on väljas sügis, küllap inimene muretseb talvise käivituse pärast.
Statsionaarse elektritoite olemasolul on vast kõige esimene parendus (pärast katkiste asjade remontimist) plokisoojenduse paigaldus.
Haagiseid eriti ei vea. Rohkem on vaja jah valgust töö tegemiseks ja uskuge mind 12v ja 24v lambi valgusel on ikka silmaga nähtav vahe. (wattid on samad ja kohati väiksemad) Ei näe plokisoojendusel mõtet. Selle asja nimi on minu garaaži all leeklamp.
(21-09-2012, 15:15 PM)v6sa Kirjutas: Tegelikult võimaldab 24 V kasutamine oluliselt võimsamaid tarbijaid sama juhtmestiku külge riputada. Lampe näituseks...
Õige ja palju muid vidinaid ka mis on mõeldud uuematele ja suurematele traktoritele.
(21-09-2012, 15:10 PM)Aspelund Kirjutas: Eeldan, et selle soovi taga on mingid probleemid käivitusega.
Mootori toitesüsteemist ja kolvigrupist tingitud käivitusprobleeme annab sellega küll varjata, aga mitte kauaks.
Üldiselt annab palju parema tulemuse käivitamisel reduktorstarteri ja korralike akude kasutamine. Kulunud jõuallika puhul on aga ikkagi vaid lahenduseks mootori korrastamine.
jah, kui mul kunagi tuleb inspiratsioon traktori mootorit remontida (hetkel seda ei vaja) siis ei piirne see remont ainult rõngaste ja saalte vahetamisega.
4 liitrine diisel mootor on võimeline oluliselt suuremaks jõuks kui 40kw ja 220N.m
Kas suurendada seda jõudu ülelaadimise teel või NA mootori tuunimise meetodil? (muide on prototüübid olemas) Seda ei tea vanakurat kah.
Ja kui kellegil tekib küsimus Miks ma ei osta russi endale, kui on jõu puudus siis vastus on mõneti lihtne. Russil on eelpõlemis kambrid plokikaanes mis on täis mõtetus - T-40 on selle eest otse sissepritsega diiselmootor, ta on küll algeline kuid ta on olemas ja seda juba mis aastal? Ja mis aastal valmis esimene auto mis oli varustatud otse sissepritsega diisel mootoriga?
Viimane lõik kaldub juba teemast jube kaugele, kuid sattusin hoogu.