Postitused: 1,673
Teemad: 188
Liitus: Sep 2001
Maine:
16
algus on kuskile ära kadunud, aga jutt on volgale gaz53 mootori panekust
see plaan on olnud mingi ~3 aastat mul mõttes. aga raha ja muud materjalid... mingi kuu tagasi pidin ühe volga ära ostma. mingi tonn oli hinnaks.
ütleme nii, et mul on praeguse masinaga piisavalt probleeme (vahel on mõte, et paneks raisa põlema). kui midagi reaalset tulema hakkab siis alles kevadel. mul oli isegi tehtud mõned joonised ja väikesed arvutused, aga CIH :mad: tuli ja võttis.
volga mootor ja teised sellel põhinevad on tegelikult gaz53 mootorist pool. R4+R4=V8
Postitused: 2,091
Teemad: 228
Liitus: Sep 2001
Maine:
0
On jah, Gaz 53 mootor sarnane Volgaga (kolvid, rõngad jne). Ise ka ajuti mõtlen midagi sellist aretama hakata. Võimalik, et saab teoks, aga sellisel juhul läheb aega (igasugu muud tegemist kõvasti). Praegu peilin mõttes mootori valikut. Sleeper kuluks ära küll. Huvitav on see, et korras stock 53 mootor annab ilusti umbes 5000 p/min. siis hakkavad klapid hilinema ja ei jaksa hingata. Tõenäoliselt annab üht/teist juurde leida võimsusele. Mida käigukastiks arvad, mõni lääne 5-speed?, automaat? :o
Postitused: 326
Teemad: 17
Liitus: Jan 2002
Maine:
0
ARK ei suhtu küll väga hästi sellesse, et Volgale 53 mootor peale panna aga mootor istub iseenesest peale väga hästi.
Maine:
0
Just 53 mootoriga volgat otse pole näinud
aga 24 millel oli tzaika mootor õnnestus mul kunagi ammu kül näha kapoti alt.
Ma olen võrdlend ja uurind siin 53 ja tzaika mootori suurusi ja kaalusid. Üldiselt on mõlemad enam-vähem ühes kaalus.
Maine:
0
See V8 24 peaks isegi alles olema millest rääkisin ja ma hakkan seda otsima. krt. mu vanaisa oleks selle äärepealt endale saanud aga omanik müüs teisele. krt. lubas selle minu vanale.
Maine:
0
Ise ARK-s asja uurind pole ajan asju enamasti \"ümbernurga\" .Nii kapitaalselt pole asja just muutma hakanud, ma rohkem orig. masina värki ümber ehitanud.
Postitused: 720
Teemad: 51
Liitus: Jan 2004
Maine:
4
Aastat 10 tagasi ühel esimestest romurallides tallina lauluväljakul esines üks gaz 24 volga mootoriga (sama ralli, kus oli ka dudajevile kuulunud gaz 21). Õhupuhasti ei mahtunud kapoti alla ära ja kapotile oli tehtud kõrgendus peale. kumm suitses sellel masinal kogu aeg ja mäletamistmööda oli esimese kolme sees kõik volgad (antud isend kaasa aratud)
Pulmasõidud vana Volgaga, saunabussi ja RAF "Kutsikas" rent -
www.suhtesepp.com
Postitused: 3,678
Teemad: 30
Liitus: Oct 2003
Maine:
57
Olen näinud gaz 24 V8 mootoriga. Oli kunagine KGB-laste auto. Kui ma seda nägin oli saaremaa valvekoondise (miilits) ülema autoks. Mootoripatjade ja muu täpsema kohta ei oska midagi õelda. Kapotialune oli igaljuhul hirmus täis. Lisaks oli pagasniku pandud mingi tohutu suur malmikamakas. See oli poltidega tagaseina küljes. Ilmselt oli tugevuse huvides kasutatud stangekinnitus kohti. Juhi jutu järgi oli see tagasilla tugevamaks mahasurumiseks. Muidu polevat võimalik seda jõudu asfaldile panna.
Mis puutub 53 mootori vastupidavusse siis on see väga hea. Volga mootorid sõidsid juba taksode peal 300 000 maha. See oma suure kubatuuri tõttu Volga peal vastupidavamgi. Olen ise 53-ga pika lanti sõitnud ja mootor pidas küll kenasti vastu. Sai veetud tavaliselt 10 tonni kaupa. Sõiduauto peal pole ju peale paari inimese midagi vedada.