Postitused: 26
Teemad: 11
Liitus: Nov 2004
Maine:
0
Savi künnad ikka nagu pasteeti, tuleb üle harida. Sügisel saaks ka ilma Packerita mõne põllu suht siledalt külvile ette teha. Sügis künni jaoks see riist muidugi õige ei ole, see on puhtalt minu arvamus. Sügavalt kündes kulub väga kiiresti, b varuosasid saada ei ole, künd peaks ikka 22-25cm olema. Olenevalt mullast pean sügavust muutma st. kobeda mullaga põllul kuskil 14cm ja savisemal põllul 18-19 sest muidu hakkab lollusi tegema, seda keeruline seletada siin.
Kündnud olen sellega nüüd 4 sügist ja enne seda oli vast 2-3 sügist teise mehe käes. Mina ütleks et see ader on otsas, raam on suht õhukesest materjalist, kõvemal maal paendub jubedalt läbi... esimene hõlm võtab 45 ja viimane 40, nii palju paendub.
Fendt seal ees on mul esimest sügist, suht mugav on astmevabaga lasta. Mootori pöörded kuskil 1300-1400, vaikselt jaurab. Jõudu sel 360hp, kütust võtab vähem kui eelmine traktor NH 280hp
Postitused: 2,374
Teemad: 9
Liitus: Feb 2010
Maine:
13
Üldiselt peaks olema adra töökiirus 6-8km/h uuematel ka kuni 12km/h
Postitused: 3,290
Teemad: 16
Maine:
60
See millise käiguga põka seda atra suudab vedada, ei sõltu mitte nii palju adrast, kui mullast ja seadetest, nagu V6sa juba märkis.
Omast kogemusest võin rääkida sellest jõu tarbest mida adra veoks vaja. Mul on üks põld, kus on esindatud nii mustmuld, liiv kui ka savi. Liivasees sõida või 8. käiguga, samas kui savini jõuad, siis vaevu 5. jõuab läbi sikutada. Veel lisab asjale vürtsi ilmastik. Vihmase ja märjaga jälle jõutarve suurem kui kuivaga.
Postitused: 4,459
Teemad: 34
Liitus: Sep 2009
Maine:
51
(28-11-2012, 17:13 PM)muska71 Kirjutas: Eks see kiirus sõltu ka künni sügavusest
http://www.filmi.arhiiv.ee/fis/index.php...1354127711
Siit saab kunagisi künnivõistlusi näha, küll mitte põkadega.
Инвалид информационной воины на фронте Пярну-Хииу.
Tsiteerides John McCaini: "Venemaa on peamiselt bensiinijaam, mis teeskleb riiki"," rääkis Basse.
Postitused: 2,323
Teemad: 22
Liitus: Jan 2010
Maine:
27
Sel ajal Tihemetsas õppides tuli künnivõistlusele auhinnaks "kuldatru" praktikatundide ajal teha. Kui alasi või näpitsa tegemisel sai salaja käiaga suurem osa ära tehtud, siis adrajupid nii pisid, ainult viili ja poleeri.
Postitused: 343
Teemad: 1
Liitus: Apr 2006
Maine:
4
Kõige olulisem siiani kirjutamata. Kui sahk on korralikult jooksma saadud, siis tuleb võtta mõõdulint. Mõõdad tõmmitsad üle ja paned pikkused kirja, kasvõi nitrovildikaga adra peale.
Postitused: 2,323
Teemad: 22
Liitus: Jan 2010
Maine:
27
Kas keegi odessaga veel künnab? Küsin sellepärast, et omal tagaõues hunnikus T 150k adra varuterad, hõlmad. Loogiliselt uued peitlid peavad ka olema, ju nad on allpool. Vanarauahinnaga, selle hind praegu soodsalt all...
Postitused: 5,368
Teemad: 261
Liitus: Apr 2010
Maine:
75
No ja mul on riiulis üks tutikas Odessa adra kivikaitse hüdrosilinder C50,kui ma nüüd ei eksi. Pakun hädalistele välja.
Postitused: 118
Teemad: 8
Liitus: Jan 2015
Maine:
0
Sai soetatud mtz 82 nüüd on soov hankida traktorile sobiv ader.Milline ader oleks sobiv kas 2-3 või 4 hõlmaga ja mida peaks ostmisel jälgima (kivikaitse süsteem(vedru,hüdro või polt),ketaslõikurite olemasolu,tootja).Ei ole suuri pinda künda umbes 1 hektar.
Postitused: 2,374
Teemad: 9
Maine:
13
korralikku fiskars või kvereland atra tõmbab bellaruss 4hõlma ilusti, oleneb muidugi rehvide seisust mullast ja künnisügavusest. Kui nii väike pind künda, siis 3 hõlmane on soodsam soetada ja kindlapeale minek, et traktor tõmbab vabalt igas olukorras.