26-12-2012, 21:29 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 26-12-2012, 21:30 PM ja muutjaks oli kalleb.)
mul õnnestus sattuda kamandasse kes sõitis enne juuste mahaajamist rongiga veel 1500 km , see oli suvel 1987
(26-12-2012, 20:44 PM)krossifänn Kirjutas: Mingi x aeg olime siis Läti vennasvabariigis ja sõjaväeosas в/ч****** mis asus linnakeses Aluksne.Vot ei meenu sõjaväeosa number.Ühtegi ema ega tüdruku kirjutatud kirjaümbrikut pole ka alles kust saaks vaadata
(26-12-2012, 23:35 PM)kalleb Kirjutas: ...sm. Kallit oli minu ajal Paides , siis viidi üle Tartu , ilmselt läks sealt demblisseKas see Kallit mitte ei olnud see tüüp, kes autoõnnetuses surma sai (Tartu KEKi autojuhiga). Igatahes üritas mind too komissar kõigi seaduste vastaselt kroonu saata, rivistas terve kutsealuste osakonna üles ja sõimas neid, kuidas minusugune tüüp pole kroonu saadetud vaatamata 26 eluaastale. No aga mul ju kõik paberid korras ja õigeaegselt esitatud, ikkagi kõrgharidusega paberimäärija /riiklik asjaajamine elik gosudarstvennoe deloproizvodstvo/. No ei jõudnud ta oma kurja plaani teoks teha, järgmine nädal sai T2 surma.
(26-12-2012, 23:26 PM)krossifänn Kirjutas: Vot nüüd hakkab põnavaks minema !!! Ei jõua enam kõigele vastata ja kommenteerida... Kallebile vaidleks natuke vastu teemal:Kui abiks netist otsimisel: в/ч 33746 Алуксне.
see major oli sõjakomissariaadis tovarish Kallit.
See"tont" kellega vaenujalal olin oli päris venekeelne ja vene perekonnanimega..See ei oskand parimagi tahtmise korral ühtegi eestikeelset sõna Sm.Kallit oli enne Laaneotsa.Vot minu"vojennikus"(mida olen nüüd sitaks taga otsinud - tulemusteta oli toona alampolkovniku auastmes Laaneotsa allkiri.
Kalleb aga kuhu sa siis sõitsid 1500kilti ??? No ise sai ka logistatud umb.kaks ööpäeva(2000 kilti) Moskva-Novosibirsk.
Aluksne kohta mullegi üllatus et seal ka raketshnikuid õpetati... Linn ju väike ilus ning roheline.Nagu Elva näiteks
Meie sõjaväeosas taheti ikka kõigist välja õpetada "Mehhaniki po vertaljotom" Mи-8/Mи-24.Konspektte sai kirjutatud eksam antud jne.
Vot võimalus küsida kaasfoorumlaste käest:Kas keegi teenis ka kunagi sealsamas Aluksne utshebkas? Eesti poisse ikka oli igas roodus.
Esimesel pildil Janno Valgamaalt(vasakul) ja tema kõrval seltsimees Shenitshkin Kohtla-Järvelt.
Teisel pildil siis peale lasketiirus käimist.All reas keskel eestlane Mario.
(29-12-2012, 00:42 AM)autojuht Kirjutas: Käisin minagi presidenti valvamas.No aga kirjuta lähemalt/täpsemalt kuis kõik oli ? Kuidagi napisõnalised on need praeguse Eesti kroonulood...
(29-12-2012, 01:31 AM)krossifänn Kirjutas:(29-12-2012, 00:42 AM)autojuht Kirjutas: Käisin minagi presidenti valvamas.No aga kirjuta lähemalt/täpsemalt kuis kõik oli ? Kuidagi napisõnalised on need praeguse Eesti kroonulood...
Teenistusaeg küll lühem aga miskit huvitavat ja naljakat kindlasti oli mida meenutada.
(29-12-2012, 01:40 AM)Regardman Kirjutas:(29-12-2012, 01:31 AM)krossifänn Kirjutas:(29-12-2012, 00:42 AM)autojuht Kirjutas: Käisin minagi presidenti valvamas.No aga kirjuta lähemalt/täpsemalt kuis kõik oli ? Kuidagi napisõnalised on need praeguse Eesti kroonulood...
Teenistusaeg küll lühem aga miskit huvitavat ja naljakat kindlasti oli mida meenutada.
Seni, kuniks pole möödunud mõningaid aastaid, suud kahjuks avada ei saa.
(29-12-2012, 03:03 AM)krossifänn Kirjutas: No mis ikka tuleb siis aru saada.Vene kroonus oli väeosa lipu valvamine juba suur au.Utsebkas ikka kõige kõvem karauuli post Nr.1.Sinna igat venda ei lastudki(no mustasi näit.kes vene keelt piisavalt ei mõistnud)
Aga see"magus sõduriuni"võttis kõiki - nii et üks vend jäi postil suikumise/silma kinni laskmisega väeosa komandörile vahele