25-01-2013, 14:29 PM
Nii palju, kui aru olen saanud siis paneeli must pind peaks olema matt? Kes milliseid ventilaatoreid õhu juhtimiseks üldse kasutab ?
(25-01-2013, 14:51 PM)MeelisV Kirjutas: tasuta energia ideed järgides võiks ventikas olla 12V mingi arvuti ventikas ja toidet saada päikesepaneelist
ehk kui on päikest ja kütab siis ka puhub ja kui pole siis pole ka õhku vaja
(25-01-2013, 15:19 PM)omaenergia Kirjutas:(25-01-2013, 14:51 PM)MeelisV Kirjutas: tasuta energia ideed järgides võiks ventikas olla 12V mingi arvuti ventikas ja toidet saada päikesepaneelist
ehk kui on päikest ja kütab siis ka puhub ja kui pole siis pole ka õhku vaja
Mõtlesin sama ideed kasutada, arvuti ventikad, üks puhub sisse teine välja. Päikesepaneeli osas pole ma kindel, tundub maru kulukas olevat praegu? Samas puhumise mõtlesin teha temperatuuri järgi, et näiteks kui paneelis sees on õhk 25+ C siis hakkavad vendid tööle.
(25-01-2013, 14:40 PM)pontu6 Kirjutas: See jäigi mul veidi segaseks. Üldiselt tehakse ju tagapõhi soojust isoleerivast materjalist. Penost jne. See ju soojust ei salvesta ja torudes olevale õhule midagi juurde ei anna? Peegeldav kiht oleks seega parem? Ja kast tuleks vist ikka tihedalt täis panna? Mida rohkem toru - seda rohkem jõuab soojeneda?Peno tuleb põhja panna enivei. Kui põhi teha mustaks, siis paned mustaks värvitud pleki peno peale. Kui peegeldav, siis peegel peno peale. Ehk sai nüüd jutt arusaadavam.
(25-01-2013, 20:12 PM)omaenergia Kirjutas: Küsimus ka inimestele kes purkidest ehitavad, millega purgid kokku liimite ja kas see selle suure kuuma käes mingeid keemilisi aure ei levita?Mul asi alles idee tasandil, aga olen poes vaadanud kasvuhoonele mõeldud "siili-kärssa" ehk silikooni. Kas kellelgi on olnud sellega kogemusi, kas haiseb ja milline on meh. tugevus?
(26-01-2013, 12:10 PM)omaenergia Kirjutas: Tekkis küsimus kas toru jätta spiraalina, et oleks soenemiseks pikk teekond või teha kambrid, kust torud vahepealt eraldi jooksevad, lisan ühe umbmäärase joonise ka? Kumb on effektiivsem ?Minu arvates on küssa selles, kas sa tahad saada suurt hulka õhku 2 kraadi soojemana või väikest kogust õhku 20 kraadi soojemana. Esimesel joonisel on teekond soojusvahetis lühike aga avar. Teisel pikk ja kitsas.
(26-01-2013, 09:28 AM)Basilio Kirjutas: Peno mul veesoojendi all sulanud ei ole, aga kõrgeim temp on olnud 80 kraadi. Mõte kasutada siiski midagi muud, kuumakindlamat, on õige.
(26-01-2013, 12:53 PM)Basilio Kirjutas: Minu arvates on küssa selles, kas sa tahad saada suurt hulka õhku 2 kraadi soojemana või väikest kogust õhku 20 kraadi soojemana.
(26-01-2013, 16:04 PM)karvik Kirjutas: Kas see 80*C oli sul vee temp või paneeli sise temp?Pigem paneeli sisetemp. Tegelikult oli isegi vist 82*C.