19-03-2013, 21:27 PM
Huvitav mis sellise aksiaal-kolb mootori töömahuks on kui seda Nš 10 ringi ajas ???
(19-03-2013, 14:09 PM)v6sa Kirjutas: saan aru, et plaanitava liikuri peamine kasutusala saab olema kõval pinnal...Täpselt!
(19-03-2013, 14:09 PM)v6sa Kirjutas: Teine küsimus tuleb hüdraulikast: kuidas plaanid kiirust seada? Teed möödavoolu kägistamisega õli mootorisse sundides või paned jaguri survepoolele?Vabandust, aga pole veel sellega tegelenud. Arvata võib, et lihtsam on avatud skeem - Õli paagiist läbi pumba paaki, mootorisse suunamisel avatakse üks või teine liin ja samavõrra suletakse pääs paaki. Mootori läbinud õli läheb paaki. Kägistamist ei toimu.
(19-03-2013, 14:09 PM)v6sa Kirjutas: Vaadates hüdromootorite andmeid, siis tundub, et alandava reduktorita ei pääse - momenti jääb väheks ja pöördeid saab palju. 1:3 peaks olema üsna sobiv (HM pöörded nii 750, küsitav pöördemoment 35 tuuris). Viidatud tabelis kenasti keskmised näitajad mootoritele. Mahuks näiteks 80 kuupi - see määrab ka pumba mahu.kas ei peaks mõtlema sellele, et pöörete vähendamiseks võiks valida HM-i
(19-03-2013, 22:29 PM)pen.skar Kirjutas: Pöördemomenti saad suurendada mingis piiris samakorda kui pump mootorist väiksem.Hmm..ja millest mina siis rääkisin? Mis vahet seal on, kas valida HM pumbast teatud ühiku võrra suurem või HP hüdromootorist teatud ühiku võrra väiksem?
(19-03-2013, 22:29 PM)pen.skar Kirjutas: Hakkad Võsalt vitsa saama- võimsus jääb ikka samaks, e täpsemalt kasuteguri võrra väksemgi. Vaid pöördemomenti saad suurendada mingis piiris samakorda kui h.pump h.mootorist väiksem.
- omad vitsad peksavad kõige paremini.
). Kuna lisavedu on vaja vaid ajutiselt, olen mõlgutanud nii elektri- kui hüdroveo mõtteid... Neid viimaseid saab siin natuke tuulutada.
(20-03-2013, 22:36 PM)Tift Kirjutas: ma alles vahtisin ühte imeasja - see oli tsikkel - nu täiesti viisakas asi, mootor suur nagu suitsusauna keris, tagaratta juurde jooksid mõned voolikud ja ratas istus kolbhüdromootori otsas. Seal leheküljel parseldati ka vastavate jubinatega lahkelt.. Samuti paigaldusjuhendeid . Näha saab siin: Hydrotsikkel

(20-03-2013, 22:20 PM)diesel Kirjutas: muudkui mõtlen, et oleks tore, kui saaks atv kõik rattad varustada hüdromootoritega ja päris mootori otsas oleks pump. no see kõik on lihtne, aga küsimus siis selline, et kas eksisteerib mingit valmis mehhaanilist sisteemi/jagajat, mis vastavalt lenksu(rooli) pööramisele jagaks eri ratastele just niipalju õljumit, et ükski suss ei kraabiks tühja.
(20-03-2013, 23:13 PM)diesel Kirjutas: aga niipalju kui ma asja olen vaadanud, siis see kratsib ikke mätta ää kui manööverdamiseks läeb.Kas võib nii aru saada, et kets libiseb, kui äkilisemalt pedaale tallata?
(21-03-2013, 09:35 AM)Tift Kirjutas: Kas võib nii aru saada, et kets libiseb, kui äkilisemalt pedaale tallata?tähendab libedal pinnal saab ka sirgelt liikudes kõik neli sussi tühja lööma.
(21-03-2013, 10:52 AM)diesel Kirjutas: ...
siis oleks ju ideaalne, kui igal rattal oma mootor ja pööramisel jagataks õljumit nii täpselt doseerides, et kõik rattad veaksid ja ükski ei kratsiks tühja.