Postitused: 175
Teemad: 136
Liitus: Jan 2006
Maine:
2
"Sten"- kui ta veel eksisteerib
Postitused: 5,366
Teemad: 261
Liitus: Apr 2010
Maine:
74
Olen kuulnud,et tsementeerimine olla käinud tsüaniidiga...... a see üsna mürgine..... kodus vist selle ainega ei tasu mäkerdada.....
Postitused: 97
Teemad: 2
Liitus: Feb 2013
Maine:
1
Talupoeg Talujal õigus-töökoja praktikas olen isegi kasutanud kaaliumtsüaniidi ehk rahvakeeli kollast veresoola.Paraku on kõik tsüaniidid ülimürgised.Ääsil on tehtud tsementeerimist juba ammustel aegadel kasutades kasti sisuna kabjakaabet jm.süsinikurikast ainet,kuid protsess on kallis-tunnis tekib vaid 0,1 mm kiht,selle aja peab hoidma kasti pidevas hõõgumises.See teave hädalist ei aita küll kuidagi,lihtsalt niisama silmaringi laiendamiseks.
www.tammetonu.ee
treimis - jm. metallitööd.
Postitused: 52
Teemad: 1
Liitus: Feb 2012
Maine:
0
Olen näinud puusöega tsementeerimist. Jupid kasti, ääreni sütt ja kinni. Ahjus olid terve tööpäeva. Täitsa toimis.
Postitused: 3,173
Teemad: 37
Liitus: Sep 2006
Maine:
148
Nii huvi pärast võiks panna selle detaili mõõdud ja täpsusklassi et saaks kaasa mõelda.
Esialgu ma pakuks teha see mingist karastuvast terasest, treida ja lõigata liistusoon ja siis vastavalt täpsusele kas treida või lihvida seest ja väljast.
Paha ei teeks ka teadmine millega tegu ja kas seal midagi veereb peal või libiseb.
Postitused: 6,906
Teemad: 57
Liitus: Jul 2012
Maine:
95
Tsementiitimine on korrektne nimetus selle protsessi kohta. Kas keegi parandaks pealkirja ära? Siin on ikkagi tehnikafoorum, mitte mingi koduperenaiste jututuba...
Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Postitused: 1,167
Teemad: 87
Liitus: Jun 2008
Maine:
12
Toomasele 5+! Me ei pea kõik seda tallinna murrakut pruukima, vaid puurime auku, lõikame vinti ja autole paneme kummid alla!Ning tehnikafoorumis ärgu tähenärijad sõna võtku teemal, kuhu koma, kuhu tühik .Iseasi, kui jutu mõttest aru ei saa.
Tervitab Veteran.
Postitused: 97
Teemad: 2
Liitus: Feb 2013
Maine:
1
No ei tea,kust kohast see tsementiitimine eesti keelde ilmus! Võib-olla mõni filoloog arendas omaarust keelt.Nii ei tohiks olla ka mõisteid rauasaag ja puutöö(viimane oligi aastaid põlu all).Minu kooliaegne joonestusõpetaja,kelle emakeeleks oli soome keel,vaatas tehniliste asjade nimetusi sõnaraamatust,kus ühele asjale mitu vastet.Nii teadiski ta splindi olevat lõhise.Nagu joonisele kirjutasid "splint" tõmbas mees selle punase pastakaga maha ja kirjutas "mis see on".
www.tammetonu.ee
treimis - jm. metallitööd.
Postitused: 90
Teemad: 7
Liitus: Jun 2011
Maine:
2
Rakveres selline firma Rakiste Tehas.Hinada tasku kohased.Näiteks sai teha lastud JBC frontaallaadurile masti puksid alla 10 euri tükk. Stokker küsis väiksema puksi eest 126 euri ja kõige suurema eest rohkem kui 160 euri.Mõõdud olid vist 80 ja 120 mm vahel.Veel väike märkus meil oli vaja kõvat sise pinda puksil,selle võrra oli asi kallim kui pealis pinna puhul.
Postitused: 7
Teemad: 10
Liitus: Jul 2011
Maine:
0
Tegelen igapäevaselt karastustöödega,treimine,freesimine jne.
Vene materjalidest X12,X12M,5-6XB2C,ХВГ
Tsementeerimiseks CT45-te stantside juhtpukside materjalina.
Läänematerjal põhiliselt GRANE.
Küsimused privas.
Asun Tallinnas