nime panek

(23-06-2013, 19:29 PM)Basilio Kirjutas:  ...Iidseid eesti-liivi nimesid, mis ka tänapäeval käibel, võib sõrmedel üles lugeda. Ühe käe sõrmedel!
Lambist tulevad meelde vaid Tõnis, Asso ja Lembit. Võibolla mõni veel ja ongi kogu moos.

Tõnis ńüüd päris iidne eesti nimi ei ole.

Kuid üks hea inimene on teinud valiku tänavu Nõmme koole lõpetanute nimedest:
Cwendolyn Caryna, Franck Christopher, Karmely, Frederika Stella, Agni-Sandia, Damaris, Ingely, Pipilota, Margetta, Karin Mikaela, Frank-Leander, Ruudu, Eline-Caren, Charlotta Rebecca, Chrystiin-Marliin, Bengt, Aks-Karla, Keivi, Emily Johanna, Reelia, Daniela Canales
Jne.
Vasta

(23-06-2013, 22:55 PM)olevtoom Kirjutas:  Kuid üks hea inimene on teinud valiku tänavu Nõmme koole lõpetanute nimedest:
Cwendolyn Caryna, Franck Christopher, Karmely, Frederika Stella, Agni-Sandia, Damaris, Ingely, Pipilota, Margetta, Karin Mikaela, Frank-Leander, Ruudu, Eline-Caren, Charlotta Rebecca, Chrystiin-Marliin, Bengt, Aks-Karla, Keivi, Emily Johanna, Reelia, Daniela Canales
Jne.

Mõistan täielikult peatse lapsevanema põnevat ärevust ja vaimustst, olen isegi võimeline tolereerima seda teemat auto-moto foorumis, loodan isegi, et nime puudumisel laps sündimata ei jää... lugesin siin mingist Postimehe ajalehest eesti perest, kus 3 liitnimega last kasvamas ja vene lapsi keelekümblusse võeti (lastel ilusad euro-ameerika liitnimed kõigil 3-l, keele võib sõlme keerata, kuigi 14 aastat inglise keelt lastud endale õpetada).
Kokkuvõtteks pakuks, kui tõesti vimane häda käes, pange nimeks Priit, R täht sees ja puha. Kui vaja, pange liitnimi, Priit-Priit. Käisin kunagi esimest ja ilmselt viimast korda Rootsis, seal Saaremaalt pärit väliseestlane imestas, mis nime se Priit on??? Selgitasin, et teil ju seal Saaremaal ka olid Priidikud jms. No-jaa, Priidik küll, aga see Priit! Rootslastel ju Britt on lausa naisenimi... olen ise ka üsna naiselik tüüp. aga se ikka neile ei sobinud.
Moraal selline, et räägiks rohkem tõsistel temadel, muruniidukite ehitamisest Mercedeste autode kestadele jms...
Jällegi isiklik subjektiivne arvamus, ei enamat.
Poisile soovin kõike head ja edu, ega nimi meest ei riku! Cool
Vasta

Jaanipäev, naps ja nüüd foorumis. Ma parem pikemalt ei hakka kribama, kuna muidu suureneks tõenäosus, et hommikul oleks üsna nõme oma teksti lugeda aga eks näis.
Enda teine laps sai emalt nime oma sünnikuupäeva järgi, mis on emakeelepäev ja seega Kristjan-Jaak Petersoni järgi Jaak. See selline lihtne lahendus mo hinnangul aga vähemasti "tunnustatud Eesti nimi" Smile
Nüüd tuleb loota, et ei lõpeta sellise alkolembusega, nagu nime andnud ja varakult surnud keelemees.
Esimese lapsega oli naisega lepe, et kui tuleb poiss, panen nime mina ja tüdrukule tema. Mul oli poisile lihtne, kolmest tähest koosnev vana eesti nimi olemas, mis oli tegelikult kunagi isa poolt minule mõeldud ja kui poiss oli koju toodud, hakkas naine teda esimesel päeval ühe kena Liivi päritolu nimega kutsuma. Tuletasin leppe meelde ja nii ta sai... Oli mõnes mõttes siiralt kahju, et teisele pojale polnud naine nõus enda varasemat nimevalikut rakendama ja siis saigi nii nagu ülal kirjas.
Vasta

ANTS ...ja asi ants
Vasta

Minul on ka ameerika pärane eesnimi ja ma küll ei saa kurta,et see oleks viletsam,kui eesti oma. Väljamaal käimine ja suhtlemine on ikka tunduvalt lihtsam kui eesti nimega. Vanakooli inimestele oma nime selgeks tegemine on selle eest jälle keeruline nagu traadist kera lahti harutamine.
Aga samas vaadates palju on minust nooremaid väljamaa nimedega,siis eks see on teatud trend ilmselt.

Vasta

Mool põle ühtki poega, kolm imekaunist tütart küll....
Aga ku oleks olnd, siis oleks vist Albert olnd..

loll on loll olla.
Vasta

eks erinevates keeltes kõleavad ka eesti nimed imelikult - kunagi mul tuttav tutvustas oma sõpra venemaal: "Saage tuttavaks tema nimi on Enn" see peale venelane küsinud: "sto sa imja, odna bukva stole"
Vasta

Tõsi küll, algupära vist kusagilt bulgaaria kandist, ei ole eesti juurega aga siiani olen rahul, moonutada ei sa peaaegu ja viis tähte nelja asemel pole ka probleem. R on ka olemas, see meesterahva puhul peaaegu nõutav. Ole hea ja anna meile lõppotsusest teada ka.

Marko

Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Vasta

Pean tunnistama ausalt,et ka endal on olnud täitsa mure nimepanekul...ehk siis esimese lapse puhul oli asi väga lihtne. Tüdrukule sai pandud osa nime vanaema järgi ja osa vana-vanaema järgi,see on siis minu suguvõsast. Ja nüüd tuli välja,et naise vana-vanaema oli ka Maria ja vana-vana-vanaema oli Anne.....Kokku sai päris ilus nimi--Marianne. Teise lapse puhul polnud ka raskusi-vanaisa nimi+üks ilus väljamaalt tulnud nimi.... kah mingi reformija...Ado-Martin.
Kolmanda lapse puhul lasin asjadel minna omasoodu.....mida sa ikka kiirustad. Kui laps käes,eks saab ka nime. Aga kui asi hakkas juba kiireks minema oli pea tühi. Seega saan teemaalgataja murest väga aru. Lõpuks siis ei jäänudki muud üle,kui käitusin samamoodi-küsisin siitsamast abi. Oli neid pakkumisi igasuguseid ja isegi endal head nimed panna. Üks oli siis selline-Adolf-Edgar.... Õnneks siis asi nii hulluks ei läinud ja panime Aspelundi väljamõeldud variandi---Henry. See nimi tegelt käis ka ennem mingi aeg peast läbi aga tõuke andis sõber..... Egas see ei kõla ju ka pahasti--Henry sõidab Fordiga....
Soovitan esialgu vaadata üle oma suguvõsa nimed ja kui lahkus lubab,panna mõne tubli esivanema nimi! Ja minu tähelepanek ka,pole näinud ühtegi kõvat napsumeest nimega----ANTS. Kui poiss täna sünniks,pane Jaan! Ja eks igal asjal ja tööriistal ole ka nimi. Ega see siis panemata jää.
Kõigile hääd jätkuvat Jaani!
Vasta

Võta vanavanaisa nimi ja ongi popp ja noortepärane...
Vasta

Sander on ka üks korralik poisi nimi.Smile
Tervitades SanderSmile
Vasta

Meesterahvas: Fred, Vanaisa mul - Jaan, Karl, mina ka - Indrek, näidake näpuga kui teate et keegi on Reimi - nagu mul vana.

Aga tütarlaps: mul õed Roosi ja Marii.

Alustatud töö tuleb lõpuni viia.
Vasta

sai siis pikalt mõeldud ning naisega arutatud,otsustasime et paneme nimeks RASMUSBig Grin .on ilus nimi ning R täht on ka.
tänan kõikki kas avaldasid oma arvamusi ja andsid häid ideidWink
Vasta

Ilusaid päevi ja hääd tervist Rasmusele! Liiga hulkuriks ei kannata minna... Tore nimi.

loll on loll olla.
Vasta

Kui laps on isa moodi, on see pärilikkus.
IRW. Seega lapse isa on kiilakas, hambutu ja enamal juhtudel sinisilmne tegeleane Big Grin.

Võin seda rahulikult öelda kuna endal 2 kuud tagasi sama teema ees oli ja üks vanatädi tuli ütlema " Näää isamoodi." Ma vaatasin naisele kurjalt otsa ja laususin valju häälega " Isa moodi jah. Ma otsingi praegu kes see kiilaks ,hambutu ja sinisilmne tegelane on" Ümberringi tekkis vaikus hetkeks. Õnneks mul mõistev kaasa ja ka huumorimeel sarnane. Siiani irvitame selle tädikese näo ilmet.
Samas ega päris eesti nimesid panna saa. Avanenud maailm seab omad piirid. Näiteks rääkisin korealasega inglise keeles ja sain teada kuidas Tema hääldab minu nime kirjapildi järgi.
Agu Nõmmann-->> Eidzju No Man.Big Grin
Aga poiss sai nimeks Anton. Vanavanaisa järgi. Haritud talumees ja metsavend oli nagu pärast välja tuli aga seda saime alles hiljem teada.

Pobeda Pickup .....
My other favourite toys have tits...
Vasta

(27-06-2013, 09:06 AM)agaa Kirjutas:  Näiteks rääkisin korealasega inglise keeles ja sain teada kuidas Tema hääldab minu nime kirjapildi järgi.
Eeldan, et "No Man" just väga meele järele ei olnud!
Aga mis tal endal nimeks oli? Sun Hui Vtšai? Big Grin

Füüsika on valus ja matemaatika teeb vaeseks, kui sa nende sõber ei ole.
Vasta

(27-06-2013, 09:11 AM)Basilio Kirjutas:  
(27-06-2013, 09:06 AM)agaa Kirjutas:  Näiteks rääkisin korealasega inglise keeles ja sain teada kuidas Tema hääldab minu nime kirjapildi järgi.
Eeldan, et "No Man" just väga meele järele ei olnud!
Aga mis tal endal nimeks oli? Sun Hui Vtšai? Big Grin
Vastupidi. See No Man ajas ikka tõeliselt irwitama. Sest 5 last peaks ikka miskit vastupidist tõestama. Ja noh mõned muud tembud ka. Big Grin. Aga tema nimi oli Nama Chain.

Pobeda Pickup .....
My other favourite toys have tits...
Vasta

No sai sellest vast motofoorumis populaarne motoväline teema.
Mina aga ei saa laste nimevaliku-teema juures üle-ega ümber Alari Kivisaare tütrele pandud nimest – Lakendra Amerii... Rolleyes

Ja veel:
http://publik.delfi.ee/news/inimesed/loe...d=63790300
Vasta

(26-06-2013, 21:15 PM)kiiresti2 Kirjutas:  sai siis pikalt mõeldud ning naisega arutatud,otsustasime et paneme nimeks RASMUSBig Grin .on ilus nimi ning R täht on ka.
tänan kõikki kas avaldasid oma arvamusi ja andsid häid ideidWink

Rasmus - pärineb algselt tüvest Erasmus , mis tähendab armastusväärne või saa armastatud ! Kena nimi - annab lapsele maagiat kogu eluks !
Ise usun nime jõudu ja saan aru kui lapsed hiljem ennast sandisti tunnevad .
Vasta

Ilusaid nimesid ju küll, näiteks Raibert, Raibo, Kauno, Paugo, Ropert, Lorbert, Törlep, Joorup...

Puruks ja pool pööret tagasi!
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne