29-11-2004, 17:17 PM
Kiro Kirjutas:põhi ja karbid vajavad tegemist! sisu ka puudu
Läbimädanenud kere ning ilma sisuta mosserondi eest 2K - tule mõistus koju!

Kiro Kirjutas:põhi ja karbid vajavad tegemist! sisu ka puudu
wax Kirjutas:Kiro Kirjutas:põhi ja karbid vajavad tegemist! sisu ka puudu
Läbimädanenud kere ning ilma sisuta mosserondi eest 2K - tule mõistus koju!
Hõljuk Kirjutas:Dokid juba väärtuslikud ju!
Hõljuk Kirjutas:Vene dok.dega auto puhul ei piisa alati vaid ostu-müügi lepingust.Vaja on, et uus omanik tõestab sõiduki omandamise legaalsust.Kuna seaduses pole täpselt sõnastatud, kuidas seda teha, sõltub asi suures osas ka konkreetsest ARK töötajast.Ok, aga kas on mingeid näited, mida on veel nõutud? Minuarust peaks ostu-müügi leping olema küllaltki ammendav dokument, ehk siis kui see on juba sõlmitud, siis müüa võtab endale vastutuse: vara olen omandanud seaduslikul teel ja juhul kui ei ole, siis kannan selle eest ka vastutust. Sina kui ostja oled sel juhul, kui peaks selguma, et müüja on vara omandanud ebaseaduslikult, heauskne ostja (kui ei õnnestu teisiti tõendada) ja vara jääb sulle. Vara tegelikule omanikule tekitatud kahju kannab müüja.
Hõljuk Kirjutas:Kui omada näiteks vene dokumentidega autot, samas dokide omanik surnud ja pärijaid pole, siis on selle auto arvelevõtt raskendatud.Autot saab arvele võtta passijärgne omanik või tema poolt volitatud isik.Punkt üks, ma väidaks, et sõiduki (eriti veel veneaegne) tehniline pass ei ole mingi argument sõiduki omandiõiguse kohta, see on lihtsalt dokument mis antakse (anti) välja sõiduki registreerimise kohta. Minuteada vene tehnilise passiga autod automaatselt sõidukite registrisse ei kuulu, seega võiks neid vaadelda kui lihtsalt registreerimata sõidukit.
Hõljuk Kirjutas:PS. Mina ei õhuta siin kedagi tegelema kerenumbri vahetuse ega millegi muu sellisega kuid nii on tehtud ja tehakse paratamatult ka edaspidi.Usutavasti tehakse seda enamasti teadmatusest, mida võimendavad igasugu küla- ja saunajutud legaalse asjaajamise keerukusest.
Eks targemad räägivad selle asja selgeks, mina siin rohkem sõna ei võta.
Martti Kirjutas:ARK ütles dok. puudumise kohta nii:tuleb teha ARK büroo juhatajale avaldus koos sõiduki ettenäitamisega. Vastava komisjoni otsusest selgub arvele võtmise võimalus.Riigilõiv positiivse otsuse korral on 1600EEk.