Postitused: 2,133
Teemad: 74
Liitus: Jan 2004
Maine:
14
Kah terake ikke autondusse puutuv teema, ehk küll vähe vanematele... Sihuke lugu tuli meelde, et kellel ja kui paljudel on jäänd meelde kenad mälestused esimestest autokogemustest... mänguautode näol. Kõneaine tuli pähe, lugedes \"Mobilisti\" lehest u. 40-50a. vanuste onklite mälestust isiklikust poisipõlve \"autoromulast\", mille nood siis mõnekümne aasta peale taas sambla alt välja kaevasid. Ilus jutt oli!
Kuipalju oma aja tuntud autode nägu mänguasju kellelgi sattund olema ja onks ehk kellelgi lausa mõni pilt alles. (ei mõtle siinkohal 1/43 skaala metalmudeleid)
Endal tulevad esimesena meelde:
Kollane, plastmassist mikrobuss \"Barkas\" vist.
Roheline, plastist \"UAZ\" maastur.
Kollase plastkabiiniga \"Kamaz\" madelauto
\"Norma\" tehase punane plastmassist, patarei jõul liikuv sportauto, väga Datsun Z240 nägu. Lisaks muidugi Estonia vormelid ja plekist väänatud UAZ bussid, (miilitsa ja kiirabi jne).
Tervisid. Ivar
loll on loll olla.
Postitused: 1,837
Teemad: 30
Liitus: Apr 2003
Maine:
25
Minul oli mängutraktoreid parematel aegadel ehk oma 20 tükki ja mul on kahju ,et see \"kollektsioon\" säilinud ei ole.
Maine:
14
Upitan veel. Täna 21,35 \"Vana aja asjad\" mänguasjadest.
Postitused: 1,331
Teemad: 23
Liitus: Dec 2003
Maine:
3
zazik Kirjutas:Tsitaat:Niimoodi kirjutas: s-teet
eh, jahh, nostalgia... 
mäletan paari suuremat sorti veoautomudelit, Zil-130 kallur ja kraana. u 30-40cm pikkused. Kabiin oli plastist ja üsna tõetruu (küll heleroheline miskipärast), kast ja kraana nokk olid plekist. Kraana nool oli ka niitide ja väntadega juhitav.
Varajases lapsepõlves sai millegi taolisega isegi mängitud. Aga mul oli tegu kas vana Zil\'i või Zis\'i või mingi muu vanema veokaga. Kabiin oli plekist ja uksed käisid lahti (minu ajal neid uksi vist enam polnudki) ja peal oli kraana vist. teine samasugune oli kastiga(kallur). Need autod olid tõsiselt päevinäinud, algselt olid nad mu isa omad, siis käis 2 põlvkonda naabripoisse üle, siis mu vend, tädipoeg ja mina takkaotsa. Arvata on, et nad kuskil veel alleski on, aga ilmselt enam mitte minu pere valduses, vaid on läinud mingite muude laste kätte.
Selline ZIL-kraana oli mul ka. Kabiin oli veel tumesinine. Ja veel oli ZIL 118 Junost, plastkerega ja siniste läbipaistvate akendega. Aga kõige uhkem sõiduk oli patareidega ja juhtme otsas oleva puldiga noh... kõige rohkem meenutas 1960 aasta Cadillaci, ees neli laternat ja läbipaistev plastkatus (kere oli plekist). Praeguseni on säilinud väljamaine (vist ida-Saksa) VW põrnik, inertsmootoriga, mis lükates teeb pärist ehtsat põrnika põrinat.
Kaþdy automobil se stane jednou veteranem, nebude-li dřive seðrotovan.
Postitused: 141
Teemad: 18
Maine:
0
mul piaks olema maal üks suht suur gaz 53 mudel
kõik mis ei tapa teeb tugevaks
müüa mosse 408 juppe
Postitused: 2,327
Teemad: 46
Liitus: Dec 2003
Maine:
16
Kunagi,vist 1986 käis vanaisa DDRis ja tõi mulle sealt politsei-Wartburg 353,juhtmega puldiga,algul töötasid isegi vilkurid ja liikus patareide jõul.Jupid peaksid kuskil isegi alles olema ning teoreetiliselt oleks vist isegi liikuma pandav.
Maine:
14
Kas keegi sihukest autot ka teab? Mäletan, viiendaks sünnipäevaks kinkis issi mulle auto. Roheline sedaan oli, valge või kreemika katusega, u. 30cm pikk. Puldist juhitav. Puldi peal oli rool millega pöörata ja vänt. Jõuülekanne käis vändast trossiga ratastele, pole sihkest hiljem kohand.
Terv. Ivar
loll on loll olla.