Teema on suletud

Estonia (laev)

Tere.
Tahaks teada mis teie arvate Estonia laevahukkust kas usute ametliku versiooni või on teil mõni teine versioon. Kuna ma ise ei olnud sündinud siis. Siis oleks üsna huvitav lugeda selle kohta.

Mäletan sellele õnnetusele eelnenud päeva. Olime vennaga Tallinnas kartult müümas. Ilm läks järjest tuulisemaks ja õhtul,kui tagasi hakkasime Viljandi poole sõitma,läks päris maruks lahti,tuul oli nii kõva,et kõigutas kaubikut koguaeg.Vihma sadas ka. Oli täitsa kehva sõita. Õhtul pimedas jõudsime koju ja keerasima magama. Hommiku poole ajas ema meid üles ja ütles,et suur õnnetus on merel juhtunud....
Mis seal arvata, kurb on see,et niipalju vassimist on olnud ja milleks see. Salatsemine jne. Eriti jabur tundus mulle juba tookord laevavraki betooniga katmine........ sellest ei saanud juba tookord aru. Ju seal siis midagi ikka oli,et kinni katta taheti. Selliseid totrusi oli siis ja on ka praegu. Maailm pole muutunud.
Rahu kõigile!

Loe ametlikku versiooni ja mõtle ise edasi. Kapten Piht oli mu tuttav.

Mäletan ka seda päeva enne laeva põhja minemist. Käisin siis 3.klassis. Päev enne põhjaminekut oli terves väikelinnas,mitmel pool kohutav koerade ulgumine. Neid koeri oli siis ikka igas eramajas ja mõnes kortermajas ka,praeguse ajaga võrreldes meeletult palju. Keegi ei saanud aru,mis värk toimub,miks mõned koerad hirmsalt uluvad(kadunud vanaisa pidas seda alati mingiks halvaks endeks). Tuul ja maru oli tõesti väljas. Hommikul kooli minna oli jube jama,sest tuul tahtis mütsi peast viia. Tagasi tulles oli tuul veidi vaibunud. Siis tegin teleka kodus lahti ja sealt tulid uudised,et Estonia on uppunud. Ei saanud kohe matsule pihta,et koos selle laeva hukkumisega kaotasid ka 989 inimest oma elu. Päev hiljem ,kui selgus,et pääsenuid eriti polnud,siis alles hakkasin arusaama katastroofi tõsidusest.Sad

Mul on oma arvamus,miks ja mispärast laev põhja läks. Kuid milleks seda siin arutada,see ei vii kuhugi enam.
Küll aga on tilk tõrva meepotis asjaolu,et nii Eesti,Soome kui Rootsi on üritanud asja kinni mätsida ja teinud seda väga ebaeetilisel moel. Sad
Ilmselt selguse saaks siis kui kas laev tõstetakse üles või sukeldujad asuvad uurima laeva sisemust. Eelkõige seda sektsiooni kuhu paigutati, kahtlase laadungiga veoauto!
Nagu näha hauarüüstajad ja mustad arheoloogid saavad kergelt laevale ligi ja vilistavad keelu peale.
Isiklikult visiiri kukkumise juttu ei usu,sest visiiril on näha märke,et see on hiljem otsast lõigatud maha!
Edasi mõelge nüüd ise kallid kaasfoorumlased.

Mäletan seda päeva väga hästi.
Olin siis just esimesel praktikapäeval laeval Vironia ja pidime sõitma Saaremaale remonti.
Pidime viime laeva remoti Saaremaale, kuhu ka väga palju tunde hiljem jõudsime.
Saime sõita mingi 3-5 tundi kui roolisüsteem ülesse ütles ja kutsusime järgi puksiiri kes meid siis lõppuks Saaremaale viis, aga see torm algas juba kusagil kella 7 ajal õhtul, aga võis olla ka varem (sellest on möödas päris palju aastaid ja täpselt ei mäleta).
Väikelaevas olid toona 6 meeskonna liiget ja mina nede 6 seas kaasarvatud ja see öö ei lähe meelest, kuna kõik kes väikelaevas viibisid öökisid väljaarvatud kapten kes nagunii oli kogu aeg purjus ja ei saanud aru mis toimub.
Mäletan veel väga hästi, et mehaanik oli nii kõva kuulmisega, et magas mootori peal ja ei teinud tesitnägugi sellest mürast mis teistel kõrvu lukustas aga seal oli ju soe.
Peale seda ööd mina enam merd ei sõida ja ujun ainult vees kus jalad põhja ulatuvad.

Ei tea kas sobis siia teemasse aga see sama õhtu/öö oil see kus minu vaated veega muutusid kardinaalselt.

Sügav kaastunne pmastele kes kaotasid kedagi tollel ööl.

See ametlik hukkumise versioon on nii hambutu, et selle uskumiseks peab ikka tõeliselt lihtsameelne olema.
Kuidas said päästetute nimekirja inimesed, kes hiljem ikkagi kadunuks jäid?
Miks taheti betooniga katma hakata laeva, mis lebab 80 meetri sügavusel merepõhjas?
Miks ei tehta laevale ametlikku ekspeditsiooni, mis kummutaks visalt püsiva versiooni laeva ninas oleva suure augu kohta?
Miks on läinud kaduma mitmed olulise tähtsusega asjad tollest sündmusest (näiteks telesalvestis, kus pea kõik inimesed tundsid ära kapten Pihti, aga mida ametivõimud kangekaelselt eitasid)?
Nii võiks jätkata kümnete ja kümnete samalaadsete küsimustega.
Piinlik on...

(27-09-2014, 10:09 AM)kr8nik Kirjutas:  See ametlik hukkumise versioon on nii hambutu, et selle uskumiseks peab ikka tõeliselt lihtsameelne olema.
Kuidas said päästetute nimekirja inimesed, kes hiljem ikkagi kadunuks jäid?
Miks taheti betooniga katma hakata laeva, mis lebab 80 meetri sügavusel merepõhjas?
Miks ei tehta laevale ametlikku ekspeditsiooni, mis kummutaks visalt püsiva versiooni laeva ninas oleva suure augu kohta?
Miks on läinud kaduma mitmed olulise tähtsusega asjad tollest sündmusest (näiteks telesalvestis, kus pea kõik inimesed tundsid ära kapten Pihti, aga mida ametivõimud kangekaelselt eitasid)?
Nii võiks jätkata kümnete ja kümnete samalaadsete küsimustega.
Piinlik on...

Betooniga kaetakse vist tuumajäätmeid....

See hommik on mul meeles, kuna oli tarvis sõita praamiga Hiiumaalt mandrile. Tormi väga ei mäleta. Küll aga praamipileti ostmist Heltermaa sadamas. Ootesaalis polnud ühtegi inimest ja kassapidaja ütles mulle, et Estonia läks põhja. Ei saanud esmalt aru millest jutt käib, kuid kui kassapidaja viitas laeva pildiga reklaamile kassaluugi kõrval, siis hakkasin tegelikult aduma mis juhtunud on.

Mind isiklikult häirib, et kui jälle see kurb aastapäev saabub, hakatakse jahuma mingitest vandenõudest jne. See teeb ainult haiget ja kisub haave irvakile. Pigem peaks seda kurba sündmust mälestama lihtsalt ja mitte meeles pidama ainult kord aastas.
See minu arvamus, kaotasin 20 aastat tagasi kõige lähedasema inimese.

Oehhh... mida kõike head see Nõukogude võim inimkonnale on andnud!!! Alla Pugatšova, Linnahalli, Baikonuri kosmodroomi, Moskvitši... sinu, minu...

(27-09-2014, 11:01 AM)Maamees Kirjutas:  Mind isiklikult häirib, et kui jälle see kurb aastapäev saabub, hakatakse jahuma mingitest vandenõudest jne.

Ja sellel põhjusel läheb ka teema kinni, kuna vandenõud ei ole seotud meie foorumiga (Selgituseks juhul kui keegi selles jälle vandenõud näeb).
Samuti ei ole huvitav lugeda, kus keegi tol hetkel oli ja sellest teada sai. Taolist folkloori koguvad delfi jne. palun suunduda sinna. Jääme oma liistude juurde.
Teema on suletud

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne