Elektri sisetööd

(14-09-2015, 21:34 PM)diesel Kirjutas:  vabandust. esteks me rikume siin asjalikku teemat ja teiseks ma pidasin just ampertange silmas. testreid-multimeetreid- juhtmete vahele ühendatavaid ampermeetreid on mul küll. aga pisi-pisi alalisvoolu lekkeid ei ole suutnud autost üles leida. mingi rändav anomaalia sööb järjekindlalt ühel trabandil aku tühjaks. väikseid voole tuvastavad tangid oleks abiks arvatavasti.
ja vot just see dc current teebki tangid kalliks. selle raha eest, millega saan paar uut kallist akut autole, ei raatsi tange osta.

Kas selline ei sobiks:
http://www.ebay.com/itm/Mini-UNI-T-UT210...25a9054f96

Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad sind enda tasemele ja lajatavad siis kogemusega /Iid-Tõstamaa/
Anna väikesele inimesele veel väiksem võim kätte ja ta arvab kohe et on Jumal taevas (või mode foorumis...)
Vasta

Esmapostitajale ka vahepeal natukene:
Vaata korraks vigase pistikupesa taha, lõhnab kangesti selle järgi et N ja maandus on vahetusse läinud!
Vasta

(14-09-2015, 21:34 PM)diesel Kirjutas:  ma pidasin just ampertange silmas. testreid-multimeetreid- juhtmete vahele ühendatavaid ampermeetreid on mul küll. aga pisi-pisi alalisvoolu lekkeid ei ole suutnud autost üles leida.....................väikseid voole tuvastavad tangid oleks abiks arvatavasti.
ja vot just see dc current teebki tangid kalliks. selle raha eest, millega saan paar uut kallist akut autole, ei raatsi tange osta.
Alalisvoolu ampreid ei suuda tangid tuvastada, sest ei teki trafo tööks vajalikku voolutõuget. Ainult vahelduvvoolu ampreid.

Инвалид информационной воины на фронте Пярну-Хииу. 
Tsiteerides John McCaini: "Venemaa on peamiselt bensiinijaam, mis teeskleb riiki"," rääkis Basse.
Vasta

(15-09-2015, 09:15 AM)aavu Kirjutas:  
(14-09-2015, 21:34 PM)diesel Kirjutas:  ma pidasin just ampertange silmas. testreid-multimeetreid- juhtmete vahele ühendatavaid ampermeetreid on mul küll. aga pisi-pisi alalisvoolu lekkeid ei ole suutnud autost üles leida.....................väikseid voole tuvastavad tangid oleks abiks arvatavasti.
Alalisvoolu ampreid ei suuda tangid tuvastada, sest ei teki trafo tööks vajalikku voolutõuget. Ainult vahelduvvoolu ampreid.
Suudavad ikka, kui õiget tööriista kasutada.
Vasta

(15-09-2015, 01:50 AM)highway2hell Kirjutas:  Esmapostitajale ka vahepeal natukene:
Vaata korraks vigase pistikupesa taha, lõhnab kangesti selle järgi et N ja maandus on vahetusse läinud!

Seletage vanale lollile, mis see N on, vanasti oli 2traati , nul ja faas, nüüd on üks juures, vöödiline ja pidada olema maandus ... seda viimast pole minu majapidamistes kuhugi pista, ei talus ega laste veneaegsetes korterites.
Vasta

Null ja maandus on sama asi, mäletan `83-st aastast arutelu, kas kilbis tohib 3 juhtmega pesale 2 juhet ühendada. Tohtis küll.

Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Vasta

Soovitan härrastel tervise huvides läbi lugeda:
https://et.wikipedia.org/wiki/Maandamine

Füüsika on valus ja matemaatika teeb vaeseks, kui sa nende sõber ei ole.
Vasta

maandus juhib seadme keresse lekkiva voolu maapinda ja kasutaja saab väiksema elektrilöögi, või ei saa üldse lööki kui on vahele pandud lekkevoolu kaitse. Võib juhtuda, et neutraal juhe ei suuda lekkevoolu kõike ära juhtida või on kuskil neutraaljuhtmel halb ühendus ja tarbija hakkab neutraali võtma läbi maanduse ning vastu pliidikorpust minnes sellisel juhul võib saada siraka voolu. Maandus on tavaliselt ikkagi igal majal oma varras maasse löödud ja maanduse külge ühendatud. Üks juhe uuematel süsteemidel tuleb sisse ka, kuid üksi sellest ei pruugi piisata.
Nii on see asi minule selgeks saanud ja tehtud.
Mis ma tahtsin sellega öelda oli see, et neutraali ja maandust ei tohiks kergekäeliselt üheks ja samaks asjaks igal pool ühendada..
Vasta

Seda arvamusliidrite arutelu  lugedes tuleb meelde lugu kus vanaema ütleb pojapojale: "Õpi pojake, õpi,  muidu saab sinust kah elektrik nagu isast" 

Tegelikult on alati kõige ohtlikumad inimesed ühiskonnas truualamlikud käsutäitjad kelle ainuke soov on
                                           OLLA KEEGI JA SILMA PAISTA
Vasta

OK, sõnastus jäi veidi puudulikuks. Kilbis, kus on liikumatud juhtmed, pannakse kõik kokku, dubleeritakse edasiminevates paenduvates juhtmetes. Ka pesadesse minevate paelte sinised ja kollarohelised juhtmed on kõik sõbralikult ühe lati küljes koos.
Maandus taotakse maasse (mida rohkem seda uhkem) ja ühendatakse sama null/maanduslatiga, peab olema torus see juhe selleks puhuks kui naaber tahab ka sinu maanduse abiga oma nulli paigal hoida.

Marko@arvamusliidrialgedontäitsaolemaspolükastkunagianti

Vasta

Pagan. kirjuta ja kirjuta aga jälge ei jää. Eelmisele lisaks: Pakun et N juhe on katkenud, ja maandus ei ole korralik. Vastasel juhul oleks pinged korras. Võta juhtme algus ja lõpp lahti, mõõda testriga kas juhe pole katkenud või on juhtmete otstes kontaktid puudulikud. 90prossa et on. Kas pildi riputamisega seinale ei sattunud naelakest läbi kaabli? Mul töökaaslasel töötas nael 2 aastat enne kui pinged sassi lõi ja tuli hakata kaablit vahetama. Big Grin
Vasta

Täna oli lõpuks peale tööd tiba valget aega kus sai siis pistikupesadesse piiluda. Nagu arvata võis, oli probleemsest seinakontaktis järgnevas kontaktis viga. Nimelt oli faasijuhe mingil imeviisil oma auguesest välja hüpanud ning juhtme enda vetruvuse paindega istus lõbusalt maanduse juhtmeotsas. Põlemis või kärssamisjälgi ega lõhnu ei suutnud registreerida seega koorisin juhtmeotsa paar milli pikemaks ja lükkasin oma auku tagasi nii, et sikutades välja ei tulnud ja kaitset sisse lülitades oli koheselt probleemne seinakontakt täitsa probleemivaba ja töökorras. Hetkel tundub, et kes iganes seda elektrit mul siin majas kunagi paigaldanud on, ei viitsinud seda juhtmeotsa piisavalt lahti koorida, et ta lukustuseni jõuaks oma auku torgates. Suured tänud ja kummardus kõigile kaasamõtlejatele. Sain ikka korralikult enda jaoks infot siit teemast
Vasta

(14-09-2015, 09:21 AM)aeroplano Kirjutas:  Kuna jookseb üks kaabel, siis viga on suure tõenäosusega viimases pesas milles normaalne pinge. Seal on "edasi"juhe lahti põrunud või ühendus kehvaks jäänud. Mul täpselt nii oli Big Grin
Ja tester näitas ühendust küll, kuid voolupoisse läbi ei tulnud.
Piisas selle viimase korraliku pesa lahtivõtmisest, juhtmete korralikust ühendamisest ja võluväel olid voolud tagasi.

M.O.T.T.
Vasta

(15-09-2015, 23:16 PM)Marko Kirjutas:  Null ja maandus on sama asi
need on oma olemuselt siiski täiesti erinevad asjad - null on vooluringi osa, maandus mitte. Maandus on inimeste ja tarbijate kaitseks võimalike "lekete" või nullitriivide puhul.
(või siis teise variandina liigub seal kolla-rohelises juhtmes koosinus fii. Mustas või pruunis on ju pinge ja sinises on ju vool Smile Ärge nalja tõsiselt võtke!)

muide google-otsing ei anna märksõnale "nullitriiv" eriti vasteid - kas sellel on ka muud nime või olen nähtuse oma mällu vale nime all salvestanud? Sisu: "nullitriivi" tulem on idee poolest kohaliku maa suhtes alaliskomponendi teke elektriliselt lahtisidestatud süsteemis. Mu mälestus jääb aastate taha koolipinki ja on ähmane - oleks hea, kui keegi ka nähtuse faaside summa (ja visualiseeringuna) ära seletama vaevuks. Oleks huvitav Smile

Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Vasta

Null triivib täpselt nii nagu järjest ühendatud erinevate takistuste puhulgi tekib ebaühtlane pinge jagunemine.
Pane järjest 50 ja 100vatine pirn ja anna pinge peale. Nende koormuste vahel on 1/3 või 2/3 pingest. Kolme faasi puhul tekib sama asi aga pilt hakkab ruumiliseks kiskuma. Kui A- ja B- faasi on ühendatud 2KW siis C saab 100Wsele pirnile pakkuda peaaegu 400V.

EDIT: ütle veel, et viinast abi ei ole Smile
Joonesta võrdkülgne kolmnurk ja selle sees liiguta punkti vastavalt faaside koormatusele! Suhteliste pikkuste järgi saab arvutada igas faasis oleva pinge, nii lihtne ongi.

Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 3 külali(st)ne