04-03-2016, 10:59 AM
(04-03-2016, 10:35 AM)saarrand Kirjutas: Kodanik unimüts, olen ma õigesti aru saanud, et ostad ja remondid T-25 traktoreid ning müüd siis maha? Ühe pilli vastu koos haakeriistadega oleks huvi, tead äkki soovitada mõnda või on omal garaaziz ootamas? Traktor ei lähe mulle endale, aga sõbrale.
Eksid veidi Rando
Ma olen siiani teinud veidi teistmoodi. Olen ostnud ühe traktori varuosadeks ning võtnud ta juppeks. Enda oma ka samal ajal suht molekulideks võtnud. Seejärel vajalikud varuosad endale jätnud ja ülejäänud ära likvideerinud. Selle kõige tulemusena saanud endale ühe korralikuma traktori. Lammutamise põhimõte on olnud saada varuosasid, mida poest võtta pole. ( näiteks esimese masina võtsin laiali, et saada kõrgeid poritiibasid koos kõige juurdekuuluvaga, teise et saada ühte hüdrotoru, kolmanda rataste pärast, neid ikka on võetud lahti veel. )
Põhi teema ongi, et saada ise puuduolevaid varuosi. - kohati olen ka tuttavatele vahendanud neid.
Enam ei tasu ära need lammutamised. Põhiline põhjus selles, et eestlane on küülik. Ta ei taha varuosast mitte midagi maksta. - nõuka ajal saanud ju detaile majandi halduri käest pudeli vastu. Nüüd kõik vaesed. Teisalt kuna mul polnud kõik kuurides luku taga, tuli tegemist teha ka vargustega. See bisnes ajas närvi mustaks küll.
Hetkel ei tasu enam remontimine ära. Paljud ei taipa, et traktorit korda teha kulub teine traktori raha plus rohkemgi. - seda siis tasemele, kus tõesti istud traktori selga ja võid vabalt potipõllumehena tööd teha aastaid, mitte iga nädalavahetus järkekordset kapitali teha traadi ja nööriga.
Kuna mu enda nõudmised on traktoritele tõsiselt tõusnud, siis olen loobunud traktorite remontimisest kapitaalselt. Teenusena ei ole seda kunagi teinud, kuna jällegi eestlane leiab, et varuosad on kallid ja normaalset töötunni hinda võimatu maksta. ( Siiani on oldud suhtumisel, et poetagune jota teeb odavamalt ja varuosi saab ainult kuusakoskist või naabrimehe garaazist pätsates)
Seega kahjuks ma kahtlen, et me jõuaksime ühele meele masina väärtuses ja et suurem hind on õigustatud.
Hea nali siin juures on see, et SÕBRALE. On üks hea ütlus: Naisi ja tehnikat ei laenata/vahendata sõbrale. Kolmandatele isikutele heategu pälvib enamjaolt kirvega enda seljas. Seega soovitan soojalt sõbral ise üks isend endale välja vaadata.
Hinnaklass muidu on umbes selline.
1000euri - sellest enam töölooma ei saa.
2000euri. - kapremonti ootav eksemplaar. topid hea teise samapalju sisse. Saab ka vähemaga, kuid siis ootad iga kasutuskord, kuna järgmine "pauk" tuleb.
3000euri - hea tooriks aastaks, mille kallal nokitseda.
4000euri ja rohkem -- masin, mille üle võib veidi ka uhke olla. Peale hoolduseid ja tänapäeva osadega tutvustamist, võib ka mõelda ülevaatusele ja ei pea põlgama, et iga hommikul mõni lomp on all.
On suur vahe, kas elada aastas 1980 või nostalgitseda aastat 1980.