Mull käis asi jah kiirabi kaudu ja ei sõidutatud sinna. Läksin jala. Alul sain sõimata, sest neil olla uks lukus olnud ja mina niimoodi kell neli hommikul tallan siina ilma pikema jututa sisse. Ei pidavat tohtima. Pidavat väljas olema kella nupp mida pressides oleks siis tuldud, ainus häda oli, et ma ei leidnud seda. Küll suurt otsingut ei alustanud, aga niisama möödaminnes ei leidnud.
Samas on selline totter näide ühe tuttava kurgumandlitega, kus oli mehel juba nii fekaal seis, et need ajasid mäda välja või ajasid mäda välja ja oli 40 palavik. Seda siis ikka kuus korra vähemalt ja ikka kaks nädalat järjest. Mees küsis, et ehk saaks selle jama eemaldada ja selle peale siis pani arst ta järjekorda. See oli siis 2,5 aastat ooteaega. Kuna mehel olid juba luud kondid sellest pidevast põletiku protsessist haiged, siis ta tundis huvi miks nii pikk aeg. Öeldi, et no järiekord noh. Küsimuse peale, et kas ilma ei saaks oli vastus, et saab ikka, 180€ ja teeme ülehomme ära.
Kuna tüüp on üks nendest kes nagu ei käi väga arstidevahet, sest ei ole vaja olnud, siis tekkis meil mõlemal küsimus, et milleks siis üldse maksta, kui nagunii selle eest midagi ei saa.
Või järgmine, kus mehel olid rinnus valud ja öeldi et tuuletõmbust saand ja ära virise. Võttis rahapataka tagataskust välja andis õigele mehele vastu pead ja lõigati rinnust lapse rusika suurune kasvaja välja. Läks jah 800€ maksma, aga vähemalt enam ei valutanud.
Minul ei ole praegu haigekassat ühe veidra asja tõttu. Nimelt jäin pisiplikaga koduseks ja kui uusisin, et kuidas ma end kindlustada saaks, siis tuli vastuseks, et See on eri juhtum ja käsitletakse ainult kirjaliku avalduse aluse. Kusagilt on nagu meelde jäänud, et isad võiks nagu kah lastega kodus olla, aga miks selline vastus, ei ole uurinud.
Võimalik, et lihtsalt oli ametnik eelmine päev vähe rohkem tinutanud või oli panematta.
Siukene täiesti kasutu jutt sai siis.