(11-05-2019, 20:31 PM)meli666 Kirjutas: Oskab keegi rääkida miskit Sami 185 rootorniidukist ja sellega töötamisest T-25-ga? Suvaline pilt netist, milline välja näeb.
Mul on see Sami niiduk. Selles mõttes ei saa kogemusega aidata, et mul traktoriks JuMZ. Aga niidukist sedapalju, et omandasin ta kasutatuna. Oli väga halvas olukorras, palju töötanud, kive saanud ning peale töötegemist aastateks räästa alla vedelema jäetud. Oli vähemalt komplektne, suured plastikud olemas ja terved. Võtsin lahti, lasin liivapritsida, vahetasin laagrid, keevitasin korpust ning taastasin osade pukkide poldiavad. Veits liiga palju vaeva nägin, sest palju asju on Sauel Samis kohapeal saada. Eelmine aasta rääkis, et neilt saab praktiliselt kõike va suured plastikud.
Eelmine aasta sain niiduki aga korda ja niitsin ~1ha suht ebatasase, vahepeal veidi juba võstastuma hakanud ja sipelgapesadega platsi üle. Selleks tarbeks ma ta ostsingi, sest teenusena ei ole niitmise sisseostmine küll väga kallis, aga keeruline on saada kedagi seda teenust mulle sobival ajal tegema. Mõnele on võibolla keeruline seda asja jälle seletada, et miks nii väikese platsi jaoks niiduk, aga oma niidukiga olen ise peremees.
Niitsin juuli alguses. Hein (sarikalised, naat) oli selleks ajaks enamuses juba 1,5m pikk + väiksem võsa nagu öeldud. Niitmisel läks suu igastahes naerule. Pöörded üles saab, siis kuni 3cm võsa laseb märgatava pingutuseta sirinal. Kõrge hein samamoodi, niidutulemus väga hea. Tegemist on küll haljasmassi niidukiga, aga mina olen väga rahul. Aastas korra oma platsike hoolduseks üle lasta super asi. Mõtlesin KRN peale: seal on 5 rihma paralleelselt, SAMI omal töötab üks C-rihm pöörete kiirendamiseks ning kahepoolne B-rihm ketaste vedamiseks ja niidab väga hästi, lisaks kerge ja ei koorma traktorit.