(26-02-2018, 21:27 PM)maisalup Kirjutas: No nii. keevituse alane küsimus, milliseid tavalisi keevitusmaske keegi kasutab, ei soovi jamada nende isetumenevatega, siis kui vaja patarei tühi jne. Otsingu järgi leidsin vanast teemast euromaski kiitvaid sõnu. ...
Ma oponeeriks selle isetumeneva maski kohapealt - see patarei peab seal ikka päris kaua vastu.
Mul on 2 Speedglas maski. Ühe ostsin endale ise, sest eelmine ilma patareita isetumenev mask andis pärast 3 kasutamise-aastat otsad ja ei reageerinud enam valgusele. Teise sain sõbra käest (tasuta), kelle keevitustöödega tegelevas firmas maskid peale 3 aastat kasutamist maha kantakse. Kuna sõbra käest saadud maski välimus oli kehvem, võtsin kasutusse selle. Enda ostetud mask oli peaaegu kasutamata, läikis kenasti ja oli pealegi südamelähedasem, tänu väljakäidud rahale. Panin selle riiulile.
Sõbra käest saadud maski patareid peavad mul vastu ~2-3 aastat. Nädalavahetustel garaažis nokitsen ikka midagi ja võib öelda, et aasta peale tuleb vähemasti 40 päeva, kus mask 4-5h sisse lülitatud olekus püsib (lülitab ennast 0,5h jooksul ise välja).
Enda ostetud mask seisis umbes 4 aastat riiulil ja siis äkki meenus, et patareid jäid sinna sisse. Koukisin tabletid maski seest välja ning avastasin rõõmuga, et nendest midagi lekkinud ei olnud. Kuna mõõt sobis, leidsid patareid kasutust Telia telekapuldi sees. Seal on need juba kolmveerand aastat käinud. Seega, kui mask jõude seisab, siis patareide tühjenemist eiriti ei toimu.
Kokkuvõtteks - Kui keevitada kord 3-5 aasta kohta, siis on isetumenev mask võib-olla tõesti mõttetu. Iseasi on muidugi see, kas keevitus-aparaat on sel juhul mõtet endale osta või laenutada need mõned korrad kogu komplekt kusagilt laenutusest.
Olen proovinud ka staatilise klaasiga maski. Päikeselisel päeval õues keevtades sain sellega täiesti hakkama, aga tunnistan ausalt, et garaaži pole ma raatsinud nii võimsat valgusallikat osta, mis töökoha piisavalt heledaks teeks, et seal staatilise maskiga toimetada. Proovisin korra ka heledamat klaasi, kuid järgmisel päeval olid silmad valusad.
Samas, eks palju sõltub harju(ta)misest ja mõni inimene näebki pimedas paremini. Ja tõesti - töökindluse osas on staatilist maski küll võimatu üle trumbata.