Postitused: 1,172
Teemad: 22
Liitus: Jun 2013
Maine:
5
Kust kohast Te üldse kiirendusrajale saate? Kõrvalteelt, kus ilutseb märk 221 "Anna teed". St. anna teed peateel sõitjale. Reavahetus on manööver. Otse liikujal on eesõigus, manöövri tegija peab andma teed otse liikujale.
Postitused: 567
Teemad: 8
Liitus: Nov 2004
Maine:
4
03-02-2018, 00:32 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 03-02-2018, 01:27 AM ja muutjaks oli
Laurts.)
Enne kiirendamist peaks ära otsustama kas on koht kuhu kiirendada või mitte, oletame et teel kuhu keerate sõidetakse 80...100km/h siis seal on piisavalt pikad pikivahed et mahute vahele - ei saagi tekkida olukorda et ei lasta vahele. Reastumise hetkeks oleks viisakas kui kiirus oleks peateelliiklejatega võrdne kuigi pikivahede taastamiseks peavad taganttulijad nagunii hoogu korra maha võtma.
Töötavat asja ei maksa remontida, läheb katki
Kiirendusrajaga on esiteks sihuke lugu, et õige paljud juhid siinmaal võtavad seda kui pidurdusrada. No johhaidii, kas kord kvartalis ei saa siis gaasipedaalile vajutada? Kui ei vajuta, siis muidugi ei mahu kuhugi vahele...
Teine lugu on teiselt poolt. Kui ma sõidan neljarajalisel ja näen, et kiirendusrajale ilmub auto, siis tõmban vasakusse ritta. Eks pärast ole näha, kumb meist kiiremini liigub, kuid teele tulijal on vähemalt vaba pääs.
Anoh, kui teemas edasi rääkida, siis meenus mulle üks seik läti liiklusest.
Hakkasin Riias miski poe parklast välja keerama neljarajalisele eraldusribaga tänavale. Paremale, eks ju. Nägin vasakult (ja üsna kaugelt) lähenemas lätlast, kes sõitis vasakul rajal. Arvates, et ma teda kuidagi ei sega, keerasin välja.
Seepeale lätlane
a) vahetas mu seljataga vasaku raja paremaks,
b) andis signaali,
c) läks taas vasakule rajale ja kaugenes seda mööda.
Postitused: 426
Teemad: 24
Liitus: Jun 2015
Maine:
4
(06-02-2018, 17:16 PM)rbr999 Kirjutas: Uus kaamera ei saanud tundigi käija kui Pärnus tallinna mnt-jannseni ristis jäi selline olukord kaamerasse, ei tea mis kehaosaga see küll mõtles sel hetkel...
https://www.youtube.com/watch?v=0xzcgnIihYk
Ma ka Mart.Päris Mart.
Kasutatud ja uued jupid enamus uutele ja vanadele ka väga vanadele husqvarna,stihli,jonsered ja partner saagidele.Saagide ja võsalõikajate remont/hooldus.5297816
Postitused: 150
Teemad: 0
Liitus: Feb 2017
Maine:
2
Kuni 90km/h sõites jõuavad ka veoautod järgi, aga neil on juba palju keerulisem mööda minna. See aga tekitab kolonne.
Postitused: 426
Teemad: 24
Liitus: Jun 2015
Maine:
4
Kasutatud ja uued jupid enamus uutele ja vanadele ka väga vanadele husqvarna,stihli,jonsered ja partner saagidele.Saagide ja võsalõikajate remont/hooldus.5297816