Postitused: 1,835
Teemad: 12
Liitus: Oct 2004
Maine:
16
(28-04-2018, 10:56 AM)juri73 Kirjutas: Oskab keegi midagi arvata gaasiga suitsuahjust.
http://www.motonet.ee/et/toode/550311/Su...hi-gaasiga
Mis sellega teha - gaas tekitab vaid kuuma kuid asjade suitsutamiseks on vaja tugevalt palju rohkem.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad sind enda tasemele ja lajatavad siis kogemusega /Iid-Tõstamaa/
Anna väikesele inimesele veel väiksem võim kätte ja ta arvab kohe et on Jumal taevas (või mode foorumis...)
Postitused: 319
Teemad: 3
Liitus: May 2012
Maine:
4
Gaas kütab, laast käib põhjas ja tekitab suitsu. Ma ise kasutan kala suitsetamiseks vana puupliidi ahju. Teen lõkke alla, panen saepuru põhja ja ca poole tunniga on ahjutäis valmis.
Postitused: 971
Teemad: 9
Liitus: Dec 2005
Maine:
15
Kindlasti on minu küsimusele eraldi teema olemas, äkki keegi oskab juhatada või saab kiire vastuse anda- kas vene NS50 hüdropumpa saab kasutada hüdromootorina?
Postitused: 759
Teemad: 63
Liitus: Nov 2015
Maine:
24
Seda tüüpi ahjud- kolle eraldi, koldepealsele asetatakse laast, oksad vms. suitsu andev materjal, ei oma suuremat tähtsust küttematerjali osas. Küta gaasiga, puudega või vanade kalossidega- sooja andev ja suitsu andev materjal on eraldatud ja söödavale tootele annab maitse kärsatatav laast.
Gaasiga on võib- olla isegi lihtsam temperatuuri hoida kui näiteks puuküttega.
[/quote]
Maitse üle ei vaielda aga see kõrbenud materjalist toote kirbe maitse ei ühti ikka sugugi klassikalise külmsuitsuahju lepasuitsu maitsega. Vahe on ikka kolossaalne. Tutvusringkonnast kasutavad seda need kellel on vaja teha sageli suurt kogust toodangut ühtlase kvaliteediga, selle jaoks on nn kõrbevahi ideaalne.
Kui omale head ja suupärast varianti tahad leida siis külasta sõpru-tuttavaid kellel on eri tüüpi ahjusid, kuula ja maitse tulemit ning vali omale suupärasem.
Postitused: 3,290
Teemad: 16
Liitus: Feb 2010
Maine:
60
(29-04-2018, 10:01 AM)Mart Laanelepp Kirjutas: Kindlasti on minu küsimusele eraldi teema olemas, äkki keegi oskab juhatada või saab kiire vastuse anda- kas vene NS50 hüdropumpa saab kasutada hüdromootorina?
Saab,ainult et seda pumpa tuleb vähe täiendada.Pumbal peab olema ülevool. Pumba tagumisest otsast tuleb lisa ava kaudu see tekitada.Miks see peab olema ei oska kommenteerida, seda teevad ehk targemad.
Vanasti kasutati väetisekülvikul ketta käitamiseks NŠ-32 pumpa hüdromootorina. Mul lendas see laiali ja töökojas tehti tunni ajaga pumbast mootor. Puuriti otsa sisse auk, stutser sisse ja tuld. Jäi veel meelde et see ava pidi olema "kalibreeriud" ehk mingi kindel läbimõõt oli vajalik.
Aquila captas non muscas.
Postitused: 500
Teemad: 1
Liitus: Nov 2003
Maine:
3
Väetisekülvikul oli tagasivoolul ka surve peal, sellega suruti veoratast vastu külviku ratast. Et pumba otsatihendit ära ei lõhuks, selleks oli kolmas toru.
Postitused: 328
Teemad: 0
Liitus: Oct 2012
Maine:
4
Ei ole tagasivoolul survet peal,ratta surub vastu survepool.
Mootoril peab olema hammaks vähem aega töös.
Väskematel puudub kolmas toru ja seest on tehtud ringi,sein mis vastu hammakat on lühem.
Postitused: 2,697
Teemad: 114
Liitus: May 2004
Maine:
23
Ehk saab sel paksusmasinal pöördeid tõsta?
Postitused: 863
Teemad: 20
Liitus: Dec 2007
Maine:
5
Kas eesmise tööpinna asend on reguleeritav?
Postitused: 2,374
Teemad: 9
Liitus: Feb 2010
Maine:
13
Oled kindel, et terad on täpselt paigas? Võibolla võtab üks sügavamalt kui teine ja sellest lainetus? Kui varem ilusti hööveldas, siis terade vahetusega kiirused ei muutu ja etteande kiiruse süü olla ei saa. Otsasid hammustab kui surve ja etteveo rullid liiga lõdvad on ja lasevad laual üles tõusta, kuid nii palju kui mina tean, siis enamus vanemaid paksuseid hammustavad 5cm otsad ära, sellega tuleb arvestada ja ennem hööveldust materjal 6 cm pikem jätta ning peale hööveldust pikkusesse lõigata...