Postitused: 4,680
Teemad: 70
Liitus: Aug 2009
Maine:
22
09-06-2018, 12:17 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 10-06-2018, 19:21 PM ja muutjaks oli
muska71.)
juba mõnda aega kasutusel siis koerte raadjopiire,vanal koeral piirid teada,aga kutsikale ka vaja selgeks teha.mingi 200m kaablit maas osa maase kaevatud ja osa maapeal,aga üks jupp lõiku no ei piiksu kui läheb rihm tsooni,samas aparaat toas ringi katkestust ei näita ja roheline tuli põleb kenasti.talvel lund nügides sai teel ühes kohas kaabel korra pingule,aga terveks jäi ja seal ka piiksub,aga üks teinne koht x maalt x maale on vaikus ja seal vigastused puuduvad ja kaabel maase kaevatud.Oskab keegi mingit põhjust pakkuda?
Postitused: 1,183
Teemad: 23
Liitus: Aug 2011
Maine:
28
09-06-2018, 15:17 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 09-06-2018, 15:45 PM ja muutjaks oli
Wiki432.)
Võimalik, et tänapäeval on uuemad tehnoloogiad ja aparaadid, kuid vanasti sai (side)kaableid kontrollitud
megeriga.
Tarkus ei tule alati aastatega, mõnikord tulevad aastad üksi ka.
Postitused: 633
Teemad: 80
Liitus: Nov 2011
Maine:
4
Kui kellegil on vaja raadiopiirde jaoks korralikku kaablit siis mul on olemas vene sõjaväe sidekaabel ( poljovka) , seal osad sooned terasest , osad vasest , nimetatakse bimetallist kaabliks
Vagagi tugev kaabel, tank võis selle kerida roomiku vahele , katki ei läinud aga tõmbas telefoni kusagilt polkovniku kõrva äärest koos kaabliga tanki alla
Mul on 500m pikkused kaablid, 2 soonega
Postitused: 40
Teemad: 1
Liitus: Nov 2010
Maine:
1
Raadiopiirde tööpõhimõte peaks olema selline, et signaaligeneraatori külge ühendatakse juhe (peab moodustama suletud ringi), mille ümber tekib kindla sageduse ja laiusega elektromagnetväli. Koera kaelerihmas olev vastuvõtja registreerib signaali olemasolu kui koer traadile liiga lähedale jõuab. Kõrgepinge tekitatakse kaelarihmas oleva elektroonika abil.
Meil on samuti osa traadist pandud tokkide otsa, osa maasse kaevatud. Maha maetud osale saab koer tunduvalt ligemale minna - ju siis maapind häirib signaali levikut.
Kas signaali tugevuse reguleerimise võimalust oled proovinud?
Postitused: 198
Teemad: 4
Liitus: Feb 2016
Maine:
0
Küsiks ega sul mõnda teist juhet (elektrikaabel jms) läheduses pole. Mul raadiopiirde juhtmel ei tohi olla 3m ulatuses paralleelselt jooksvaid elektrijuhtmeid. Kui vaja ületada(minna teisele poole elektri juhet), siis ainult 90 kraadise nurga all ja alles 3m pärast võib keerata juhtme paralleelseks. Veits segane jutt, aga ehk saad aru. Ehk siis elekter mõjutab seda kuidagi.
Ära tee väsinuna tööd, muidu vead kergelt tulema.
Postitused: 2,697
Teemad: 114
Liitus: May 2004
Maine:
23
Ma võin jõhvi kandis pakkuda sellist traati, kas 0,10eur meeter sobib?
Huviline tuleb ise ja mõõdab sobiva pikkuse.