Postitused: 3,717
Teemad: 30
Liitus: Feb 2013
Maine:
64
Mul on olemas nii diisel kui bensukas. Käin poes iga päev, mõnikord kaks korda päevas, nu nagu ikka, ostad saia ära ja koju jõudes mõtled, et kurat õlled jäid ostmata, tavaliselt siiski vastupidi. Mõlemad liikurid on mingid 2-3 liitrised õmblusmasinad. No ei viitsi nendega enam poodi sõita, ära tüütab. Tahaks kastikat, nii 7-8 liitrist v8 või v10 bensukat aga pole võtta lihtsalt ja kui on, siis hind nende eest on üüratu. Ja siin me nüüd lõpuks oleme. Inimene tahaks endale autot aga riiklik süsteem on automajanduse nii perse keeranud, et lihtsalt pole võimalik sellist soetada. Mul ei oleks isegi viite kohta vaja, kaks käraks küll. Poekoti poetaks kõrvalistmele, õlled kasti, seal on hea külm kui tuul peale käib. 4x4 peaks kindlasti olema, nii igaks juhuks ja pikk kast, äkki on vaja vedada midagi pikka, long drink'i äkki. Enamus müüdavad on kõik sinna 6 liitri kanti aga need on pisikesed. Diislit ei taha, traktor on olemas, kuigi ka see on liiga pisikese mootoriga. Väsinud olen nendest overlokkidest. Aga poodi oleks vaja ju minna... Kui mingi partei oma valimislubadustes keelustaks pisikesed mootorid, valiks neid.
Parem varblane käes, kui kajakas pea kohal!
Postitused: 1,295
Teemad: 50
Liitus: Nov 2006
Maine:
17
Eks igaüks teab mis oma rahaga teeb. Tuttav ostis endale bensuka kõrvale rolleri. Et iga väikse asja pärast autoga 5 km kaugusele poodi sõitmine kulukas. Ostis tutika Honda rolleri ja sellele veel talveks head naelrehvid ka. Et maru suur kokkuhoid tuleb.
Käisin hiljuti külas. Kolm aastat vanal masinal on läbisõit alla 200 kilomeetri...
Kah kokkuhoid.
Postitused: 1,835
Teemad: 12
Liitus: Oct 2004
Maine:
16
(07-10-2018, 21:45 PM)hulgus Kirjutas: Stockholmis jm suurlinnades lubatakse vaid uusi busse veokaid liiklema, et jummala eest diisli suitsu poleks. Samas kunnilossi eest stardivad "meretaksod", milledest väljuv must lont lükkab terve linna sõidukite normi korraga taeva poole. Kui veel Viking´i või Silja/Tallinki laev käivitub, siis ...
Tallink'i künad juba väidetavalt LPG peal, Viking kah sinnapoole teel.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad sind enda tasemele ja lajatavad siis kogemusega /Iid-Tõstamaa/
Anna väikesele inimesele veel väiksem võim kätte ja ta arvab kohe et on Jumal taevas (või mode foorumis...)
Postitused: 1,400
Teemad: 7
Liitus: Jun 2007
Maine:
6
(07-10-2018, 22:30 PM)veix__ Kirjutas: Mu poolt mainitud autode probleem ei olnud suvine kütus, vaid lihtsalt eelsüüde ei töötanud. Ja teada saab sellest alles siis kui esimese korraliku külmaga käima ei saa, on seda hooldatud korralikult või mitte. Töö ajal võin ju diiselmootoriga sõiduautoga sõita kuna selle eest makstakse peale (töötasu), aga vabal ajal ei tahaks küll diisliga sõita ja eriti veel sel põhjusel, et kütusekulu arvelt mingeid kopikaid säästa. Leiba, saia ja vorsti ei käi ka säästumarketist ostmas.
Naine sõidab oga päev tööle 5 km ja tagasi 5 km. Väga harva on pikemaid sõite. Kuna auto on bensiinimootoriga, siis 0 probleemi sellega seoses, diisel oleks ammu ära koolend.
Ei no kenad näited küll
a) tegelikult on märgid olemas küll kui küünlad ei tööta. Samamoodi võib mõni "hästi hooldatud" bensukas raja äärde jääda, kui küünalde elektroodid juba puudulikuks on põlenud.
b) läbisõit. Kui elektriautoga saaks kord nädalas laadimisega hakkama, siis pole diislist üldse midagi rääkida.
Ega lühikesed otsad bensukale ka head pole, ühel sellisel pensionäri poe autol läks katt umbe lõpuks. Ning tegu oli lihtsa vabalthingava rehunaldi mitte mingi uue malli mikroturbokaga.
You see, pal, Elvis can´t read a contract.
All he knows is, no Ferrari, no rides with the top down.
Postitused: 3,678
Teemad: 30
Liitus: Oct 2003
Maine:
57
No minu iveko on ilmselgelt üks teie otsitav tahmaja. Mul omal ka piinlik, aga kui ikke vedu taga, siis korra korstnast tahm väljas. Kartsin, et ülevaatuselt ei lähe läbi, aga sääl es õeldud midagi halba. Olen näinud, et vähem suitsevad (silma järgi) ei mahu tahmatestist läbi. Ju siis ikke mingi vahe on sellel tahmal.
Et aga nüüd soiguda, hing kinni ja silmad jooksevad vett, selleks küll põhjust ei näe. Olen ka palju linnas liigelnud, aga hinge pole küll matma hakanud. Ilmselt pole soigujad tundnuki õiget vingu. Minge Moskvasse ja kui juhtute sõiduautoga kahe suure bussi või rekka vahele, siis alles tunnete hingematmist. See mälestus on ka 20a tagune, praegu võib olukord olla parem.
A muidugi praegu on soigumine ja halvustamine kangesti moes nii, et laske aga edasi.
Postitused: 542
Teemad: 0
Liitus: Nov 2017
Maine:
20
Ma ei saa kah aru, kuskohast tulevad need haiseva ja logiseva diisli jutud. Ostke normaalsed autod enesele... Diiselauto ei võrdu tingimata paari-kolmekümneaastase koliseva utiiliga.