Postitused: 2,374
Teemad: 9
Liitus: Feb 2010
Maine:
13
Mis ime mootorid teil on? Mul 13hp lifan, käib oma viimasel piiril ja kuskil 5 liitrit luristab 2kuni 2.5 tunniga ära. Üks kõva lõhkumis päev teha, siis on 15 lirtsu läinud. Kütuse erikulu on nagu briggsilgi 340grammi iga välja pigistatud kilovati kohta tunnis
Postitused: 5,274
Teemad: 71
Liitus: Oct 2011
Maine:
130
Lenkstangidega transportöörlindiga metsa vedades alla kahe-kolme liitri tunnis ma kohe mitte ei usu küttekuluks tulevat...
'Per cogo, non per mico' (Edasi kompressiooni, mitte sädemega)
https://www.facebook.com/Teedehooldus/
Ulila Jäärada FB
Postitused: 3,173
Teemad: 37
Liitus: Sep 2006
Maine:
148
Möönan, et seda kütusekulu metsatööl bensiinimootorile on üsna raske pakkuda.
Pakkumist tehes mõtlesin motokoerale, mis on 6,5hj mootoriga, bensiinipaak on 3 ja vähe peale liitrit ning paagitäiega sõidab ta lumes kalamehega tunni ja pisut peale Peipsi järvel.
Puulõhkumismasina koormust on ka raske hinnata sest poole ajast vähemalt ei tohiks saada talle koormust anda sest tera tuleb tagasi ja uus puu on vaja sättida.
Kuna tegu on eeldatavalt regulaatoriga mootoriga siis gaasihoova asend ei näita veel mootori koormust.
Postitused: 2,374
Teemad: 9
Liitus: Feb 2010
Maine:
13
Täis pöördel käimine pole mingi näitaja, näitaja on see kui palju sa neid kilovatte kasutad. Kui tühjalt käib, saan ma ka 5 liitriga terve päeva lärmi teha täispööretel aga minu masin on arvutatud ära kasutama kogu 8,5kw tööd tehes. Ja sellisel juhul 8.5x0.340=2.9 liitrit bensiini tunnis.... See on reaalsus, kõhutunne pole mingi näitaja
Postitused: 3,312
Teemad: 44
Liitus: Sep 2009
Maine:
38
mul on kaks ühe laiust ja numbri poolest ühesuguse mootoriga muruniidukit.
nüüdseks vanad kosud juba, aga veel hingitsevad.
eluaeg on üks neist võtnud umbes topelt rohkem kütet.
käivituvad ja töötavad nigu peab, lihtsalt teisel suur janu.
Postitused: 1,069
Teemad: 29
Liitus: Jul 2007
Maine:
42
Buraniga polegi midagi võrrelda, seal on kaalu ja mootorit tükk maad rohkem. Aga mul ükspuha, kui ikka öeldakse, et paneb paagitäiega (4-5 l siis?) päev otsa paksus lumes ringi, ju ta siis paneb.
Mul on üks sõber, kellel oli sihuke vana Mondeo mis võttis 3 l sajale igasugustes tingimustes. Kui inime nii ütleb, tuleb uskuda.
Postitused: 3,312
Teemad: 44
Liitus: Sep 2009
Maine:
38
mul on seuke sapakas. no seebikarp. võttis ka umbes 3 sajale või pisut peale. muidu ju oleks võind sõita, aga vene aja lõpus polnd midagi sisse valamiseks saada. benssu, seda oli küll, aga vot seda 3 sajale asja ehk õli polnud võtta. vända simmer lekkis rsk.
ehk oli mondeol ka sarnane viga külges?