02-03-2019, 20:08 PM
Mul ka vesi suhteliselt karvane ja varemalt oli vaja päris tihedalt puhastada. Kui aga veetemperatuuri maha keerasin 60 kraadi peale on mured kadunud.
Aquila captas non muscas.
(02-03-2019, 19:18 PM)rocker Kirjutas: Eks olen siin katsunud boilerile aasta-poolteist intervalliga hooldust teha.Olin kunagi sama püüdlik, aasta möödas, "spetsjalist" tuli kohale, keeras flantsi maha, küttekeha jäi loomulikult katlakivisse kinni ja paindus nii, et tagasi ei saanud panna. Arve koos töörahaga oli päris. Edaspidi kiskusin lahti vaid siis kui ära kooles, 2-5 aasta järel. vahetuse kulud samad mis hooldusel. Mingi Kristall oli, kestis 20 aastat, esteetilistel kaalutustel läks vahetusse. Hetkel annab sooja vett atlanticu keraamiline, 2011 läks paika ja rohkem ei tea sellest midagi.
Vesi meil tõesti üsna rauda täis ja katlakivi tuleb alati miskine pool ämbrit![]()
Magneesium pulk oli ka üsna "näritud" läks koos küttekehaga uus.
Aga selliselt lõhki küttekeha polnud veel näinud. Asi veel täitsa töötas...
(02-03-2019, 20:08 PM)Daff Kirjutas: Mul ka vesi suhteliselt karvane ja varemalt oli vaja päris tihedalt puhastada. Kui aga veetemperatuuri maha keerasin 60 kraadi peale on mured kadunud.Kui pikemat aega vett ei tarbi, siis haisema ei lähe? Ehitamise ajal keerasin ka temperatuuri alla 60c, paar kolm päeva vett ei tarbinud ja kui siis kraani lahti keerasid, võttis silmad kipitama. +64c on elu algamise-lõppemise piiriks.
(02-03-2019, 16:42 PM)13piisab Kirjutas:Üldiselt on tihti nii et maatriks ise on LG aga paneeli korpus koos lediribadega on ikka kollane. Odavamal otsal pannakse kõik ledid jadasse ja lastakse vastav pinge otstele peale näiteks 40x6 volti. Kuna ledil on pigem kalduvus lühistuda kui katkestusse minna on tavaliselt näiteks remonti jõudes juba näiteks sellest 40 ledist näiteks kuus kutud. ehk siis loogiliselt mida rohkem lede lühistub seda kõrgem on pinge ülejäänutel ja seda kiiremini nad surevad. Lõpuks läheb mõni led katkestusse ja ekraan pimedaks või siis kontrollelektroonika saab aru et jama on majas ja ei lase enam valgustusel käima minna. Üldiselt on see jama paksemate ekraanidega kus ledid on ekraani taga. Õhemad ekraanid kus ribad on servas nendel on ledid üldjuhul grupeeritud näiteks neljaks grupiks on oluliselt töökindlamad, kuigi ka seal on mudeleid millel ledid surevad.(24-02-2019, 22:14 PM)nemps Kirjutas: paari aastaga kas sureb taustvalgus või läheb soft tuksi, no vähemalt on remonditav. Sama on LG osade seeriatega, taustvalgused surevad, kuigi ise on just LG see mida kõigele muule eelistan.LCD puhul on LG ka suur tegija. Nt Samsung kasutab juba mõnd aega LG LCDsid - samas OLED on neil oma.
kui eeldada, et see hiljaaegu uuendatud Wiki artikkel on ajakohane ja piisav, siis enamus lõpptarbija terviktoote kokkupanijaid ei tooda ise LCD ja-või OLED paneele:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_...ufacturers
kui keegi on teemat sügavamalt uurinud, siis üldvaated oleks huvitavad!
(03-03-2019, 01:14 AM)MellMellMell Kirjutas: Mulle üks tark mees kunagi ütles, et sellest boileriga sooja (<70kraadi), vee tekitamisest võib saada legionelloosi..
Mingid soovitused on, et kas kütab koguaeg 70 peale või siis paar korda nädalas 90ne peale kütta.
(03-03-2019, 23:39 PM)veix__ Kirjutas:(03-03-2019, 01:14 AM)MellMellMell Kirjutas: Mulle üks tark mees kunagi ütles, et sellest boileriga sooja (<70kraadi), vee tekitamisest võib saada legionelloosi..
Mingid soovitused on, et kas kütab koguaeg 70 peale või siis paar korda nädalas 90ne peale kütta.
90-ni ei lasegi need termostaadid reguleerida. Ma olen keeranud siis põhja kui suurem vee tarbimine on ette näha nädalavahetusel. 90 kraadist on asi kaugel.
(04-03-2019, 10:08 AM)alfredo Kirjutas: ....Ja lisaks ajasid soojenduse ajal ülevooluklapist vett välja, ei aidanud uute paigaldamine ega miski. Paari aastaga on seal miski katlakivistumise protsess ära toimunud ja võiks alt juba ämbri ära võtta. Aga ei viitsi....
(04-03-2019, 11:17 AM)MeelisV Kirjutas:(04-03-2019, 10:08 AM)alfredo Kirjutas: ....Ja lisaks ajasid soojenduse ajal ülevooluklapist vett välja, ei aidanud uute paigaldamine ega miski. Paari aastaga on seal miski katlakivistumise protsess ära toimunud ja võiks alt juba ämbri ära võtta. Aga ei viitsi....
Rõhkude kõikumine liiga suur.
Paisupaak puudub?
(04-03-2019, 11:28 AM)nootsii Kirjutas: ............................Mediamakrt ja Saturn on täis mingit O.K nimelist paska. Ühtegi normaalselt kaablitki ei saa Saksmaal poest osta kui sa just mingit spets poodi ei külasta, mis on ainult suurlinnades, ainult H(j)ama tooted. Apple kaablid/värgid on.
Keskmine Sakslane ostab ainult hinda - AINULT. Jah Jõukas Sakslane ostab Kaubamärki (Miele/Vorwerk) kuigi täna ei ole see parem kui keskmik Bosch/Siemens
………………...……...………...
(04-03-2019, 20:42 PM)Mahno Kirjutas: Kõik need privaatbrändid on selge hiina toode, mingit kvaliteeti pole sealt mõtet otsida. Põhimõtteliselt aliexpressi kaup euronicsi hinnaganoh alist saab ikka kvaliteetsemat kaupa ka kui euronicsist, tõsi hind on ka 2x korda kallim. Olen mõnele väiksemale masinale otsinud sealt asendust ja hind on umbes sama kui siin aga transa on asja hinnast kallim, nii et ei tasu ära. Aga nt telefonid, sama Huawei mudeli saab sealt poole odavamalt kui meie "firmakatest". Omal töötab hiina Blackview IP68 ekstreemtelefon 2 aastat mureta.