Postitused: 895
Teemad: 16
Liitus: Apr 2006
Maine:
21
Seda aparaati vaadates, mille pärast eufooria lahti läks, meenub kastiga uaz, mis Jõgeva vahel ringi kärutab, all on mingid laiemad äkilisema mustriga rehvid, taha kasti ja raami vahele on lisatud veidi täiendavat metalli ja sellele toetub Vahva-Jussi tõstuk.
Selle komboga veaks küttepuid välja nagu härra. Hüdro on ilmselt lahendatud elektriga, aga kindel ei ole selles.
Postitused: 3,290
Liitus: Feb 2010
Maine:
60
(13-03-2019, 18:33 PM)honkomees Kirjutas: (13-03-2019, 16:35 PM)maisalup Kirjutas: ....
Kui heasti hõbepaju kirvega pooldub? Sai maha võetud koos okstega ca 7 ruumi puid. Päris pisike teine. ...
no sama pisikesed nigu minu omad, kännu diameeter minu käte siruulatus elik umbes 1,8 m, tegin ikka kütteks, kõigepealt saega kohe ahjupikkusse, siis kiilu ja kuvaldaga pooleks et jõuaks tõsta, siis punnisin trakatsi tagakühvlisse ja lõhkuja juurde, veel üks pingutus lõhkuja peale ja edasi juba ludinal.
Pajud ja remmelgad(hõberemmelgas ehk hõbepaju) alluvad kirvetöötlusele väga hästi. Meetrise läbimõõduga pakku hakkad servast lauakaupa harutama ja jookseb ribadeks mis mühin. Kirves peab muidugi olema. Omal 5,5kg Valga depoo kirves. Miski pole veel ühtetükki jäänud.
Aquila captas non muscas.
Postitused: 2,374
Teemad: 9
Maine:
13
No mul umbes 3.5kg kaaluv. Kuni 60cm pikad ja jämedad saare pakud lähevad mürinal pooleks. Eks ma need remmelgad kõik lasen siis kütteks kui üle liia higistamist pole. Hiljem lisandus selliseid 60...80 cm tüvesid veel juurde. Nüüd suure puu tegemise tuhinaga on 10 aasta küte olemas. Peab hakkama suurt puukuuri ehitama kuhu alla saaks lahedasti kõik see 150 ruumi mahutada mis lõpuks tehtud saab
Postitused: 3,290
Maine:
60
Miks ei peaks jõudma? Egas sa võistlema lähe, et iga sek hinnas. Omale teed.
Ja just oli profidega teemaks kus 260 oli 18 tolline plaat pandud. Vanas kuusikus hea langetada.
Aquila captas non muscas.
Maine:
13
13-03-2019, 22:25 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 13-03-2019, 22:39 PM ja muutjaks oli
maisalup.)
Mul oli 18 tolline. Nibin-nabin piisas. Lõpus suutsin selle kinni kiikuda ja lõpetasin 15 tollisega. Aga 20 oleks paras meetrisele puule. Vähem punnimist.
Võimsuse kohta ütlen nii, et tehase seades on 3.0kw ja 60 kuubikut. Aga tehase seade tundus jõuetu inisemine. Hetkel jookseb 12000 asemel 13000 pöördel ja pakuks, et neid kwsid tuleb välja rohkem. 15 tollise plaadiga on mul 9 hambaga veotähik aga 18 tollisega on 7 hammast max lihtsalt ei jõua kiiremini tõmmata. Isegi mitte uue ketiga. Saart näris justkui paremini kui seda paju
261 on samade kw näitajatega töömahtu vähem ja kolvikäik lühem aga peaks ära venitama selle keti küll. Soovitan kasutada sirkelkei 98milespluss kasutada, sellega jookseb paremini kui 95 või mõne vana 98ga
Postitused: 765
Teemad: 63
Liitus: Nov 2015
Maine:
24
Olin jämedate kaskedega sama probleemi ees. Korralikku paarikilost lõhkumiskirvest ka enam majapidamises ei leidunud, noti saega pooleks saagimisel oli valus saehäält kuulata. Võtsin Bauhofist prooviks odava vindiga noname kiilu ja peale lõin 3 kilose haamriga. Ei leidnud notti kuhu oleks kiilu kinni tagunud, kui haamriga ei ulatunud enam soonde lööma võtsin oksajupi ja kasutasin seda löömisel pikenduseks.
Nüüd tegin kütteks jämedaid tuulemurru mände, songa ennetamiseks lõin peenemad( nii 0,5 m) pooleks, jämedamad 3-ks, veel jämedamad neljaks ja edasi lõhkusin juba masinaga.
Energiakulu sellise kiiliga lõhkumisel on 1/10 kirvega lõhkumisest, isegi nahka ei aja märjaks.
Postitused: 3,312
Teemad: 44
Liitus: Sep 2009
Maine:
38
need ja igasugu muudki kiilud on väga abiks asjad.
eriti mõnusad siis kui prillid ees juhtuvad olema.
siis ei jää töö pooleli, kui kild vales suunas lendab.
no samas muidugi on teiste kõvade meestega ka tore juttu puhuda
silmakliiniku emo järjekorras.
Postitused: 4,826
Teemad: 71
Liitus: Aug 2009
Maine:
26
äkki lihtsam kiilude ja kuvaldaga müramisest saag võtta ja pakk lühikesteks juppideks kasvõi 10 cm pikk ja siis lõhkumiskirves ja mure murtud.ahjus põleb ühtemoodi,pole vahet kas 10 või 50cm pikk puu.
Maine:
13
14-03-2019, 14:03 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 14-03-2019, 14:04 PM ja muutjaks oli
maisalup.)
Ma silmaga emos käinud 4 korda. 1kord oma lollus ei kasutanud prille, 2 kord olid odavad sitad prillid lendas jälle relakaga säde silma. 3 kord teaktoriga sõites lendas mingi sodi silma ja kohe põletik ning 4 kord jälle mingi odav prill. Nüüd ainult kallis zekler või peltor prill koguaeg ees. Suvel tumedad, asendavad päikeseprilli ka. Niisama ka prill, kurat aitab silmaarstist küll. Ja koguaeg juhtuvad asjad nädalavahetusel ning siis tuleb tartu või tallinna emosse minna, kuna lähemal pole silmaarsti valves lihtsalt.