Lisaks ka mõned read.
Ma olen suht algaja keevitaja. Eelmine või üleeelmine aasta sai ostetud omale esimene elektroodkeevitus.
Soov'ist vist, vene (hiina) aparaat Interskol. Hea pisike kerge aparaat. Tuttuus, pakendis, vist keegi venemaalt tõi
Keevitasin ka aastaid tagasi, noh pigem katsetasin, isa juures mingi trafo keevitusega, millel olid valed elektroodid ja koguaeg võttis elektroodi kinni.
Interskoliga oli esimene projekt teha garaazi omale hüdropress, kuna oli plaanis autol kõiksugu puksid jms vahetada, rattalaagrid jne.
Sellega sain hakkama ja oli hea harjutada. Mõned keevised olid päris ilusad, mõned aga kehvemad. See näitas ära, et teatud kindlas asendis tuleb mul keevitamine paremini välja. Nurgas või nurkades on mul raskem. Aga siiski kuna hüdropressiga tegu, siis käisin keevitused ilusti üle.
Hiljuti andis isegi järgi ühest kohast, kuna pressisin väga "rasket" asja pressi jaoks, aga seal oli ka näha, et kehvasti keevitatud. Vähe voolu. Aga uuesti kinni ja käib jälle.
Töö tegin ära.
Mingi aeg aga vaatasin, et traatkeevitusega saab teha ilusamaid ja peenemaid töid. Sai võetud ebayst odavaim traadikas, paraku oli see AC. Tegin ümber alalisvoolule. Lisasin euro pistiku, euro gaasikäpa, gaasisolenoidi, kuna see aparaat ei toetanud gaasi algselt.
Aga tahab nokitsemist, kuna polaarsus vale ja pritsib. Vaja ära muuta.
Siiski sain selle aparaadiga koos täidistraadiga teha omale terve summuti ära ja kõik ok.
Siis mingi aeg oli soovis kasutatud Telwin, mingi vana mudel 162 või 165, mõnekümne euriga, suht räsitud, aga kõvasti etem kui see hiinakas.
Paraku on ka sellel vigu. Osad pisiasjad sai kohe parandatud.
Keevis on tal ilusam (gaasiga), kui hiinakal. Siiski ei ole ikka päris see mis videotes.
Ei suuda mina sealt välja võluda seda õiget sirinat, pinget ei saa muuta, aint traadi kiirust, ja 0-1 ja Min-Max, kõik, nagu hiinakal.
Lisaks põhiprobleem: traadi etteande mehhanism on kulunud. Vaatasin, seal on metallist hammasrattad, aga osad hambad kulunud, kuidagi imelikult teatud kohtades aint.
Seetõttu traadi etteanne lonkab. Koguaeg peab reguleerima kiirust.
Saan selle sirina enamvähem kätte, siis tulevad need kulunud hambad ja taas hakkab tatistama, ei saa traati kätte
Etteande mootor karjub kõigest väest, aga traati ei tule piisavalt.
Ja keevitada saab pmst aint max kiiruse lähedal, ehk traadi etteanne peab olema suht maximumis.
Ühesõnaga ei ole mõtet osta kasutatud asja. Mõtlesin, et saan omale hea aparaadi, aga paraku kõige tähtsam osa on kulunud.
Mõte oli osta plastikust etteanne, vahetaks ära..
Gaasiklapp käpas ka lekkis, seal oli see julla, millel O rõngad ehk kummitihendid istuvad, see oli pooleks ja parandatud naelaga. Plastikjulla.
Ma tegin treipingis uue messingist ja panin uued tihendid, klapp ilusti toimib ja ei leki enam. Nüüd on "igavene"
Käpp on korras.
Sõbral garaazis keevitust pole, mõtlesin, et annan talle niisama, raha ei küsi. Ainult suure seguballooni eest.
Omale plaanis rentida.
Paneks aparaadi tööle ja saaks lahti, saab harjutada, nagunii ta uut ei osta praegu.. ja soovi katsetada tal on
Mina aga mõtlesin võtta midagi säärast omale:
https://www.antehnika.ee/toode/1097/inve...00-sherman
Või näiteks:
https://www.ebay.co.uk/itm/MIG-Welder-MM...1249791521
Või "Poolaka"
https://www.ebay.co.uk/itm/PM-IMG-220T-M...3247253402
Olen vaadanud videosid kõigi kohta ja keevitavad ilusti. Lisaks on palju paremad reg. võimalused.
Telwinis olen pettunud. Mõtlesin stokkerist võtta selle 500'se telwini, aga ei võta.
Kommentaare nende 3 aparaadi kohta, mis lingitud?
Tänud