Postitused: 3,312
Teemad: 44
Liitus: Sep 2009
Maine:
38
sedasamustki, et üks hea indikaator on ratta poldivalem.
4x100 tähendab enamasti pisemat rummu ja seega ka lahjemat reaalset kandevõimet.
5x"sada ja midagi" aga teoorias oluliselt jämedamat materjali.
minul on pool tonni kaaluv kerghaagis.
mõistagi ühe sillaga.
tonn koormat veel väga vedrustust maha ei vajuta.
viimastel päevadel olen teisega karjäärist kruusa vedanud hoolega.
seuke seitsme-kaheksa kordne ülekaal on täitsa paras.
kas nüüd just seukest kõigil vaja läeks, aga kui ostate, siis võtke võimalikult jäme asi.
kannatab tegeliku elu koormaid ka vedada.
Postitused: 3,312
Teemad: 44
Liitus: Sep 2009
Maine:
38
polt on ikka halvem.
ära seukest võta.
Postitused: 5,274
Teemad: 71
Liitus: Oct 2011
Maine:
130
Sai kasutusele võetud üle kümne aasta tagasi kerghaagised 1.5*3 Tiki ja Respo. Tikil ei ole orginaalist alles mitte kui midagi peale dokumentide ja portede. Sild on uus, rummud uued, raam sai paar aastat tagasi uus ja kõik sinna juurde kuuluv. Respoga olen vedanud kõvasti raskemaid koormaid, 1.7tonni senine rekord, vahetanud olen vaid rattalaagreid ja ühe vedrulehe ning tuled panin ka uued ledid. Raam ja kõik muu on orginaal, pestud haagist pole kunagi ja grammigi roostet ka pole. Vineeri võiks nüüd uue panna. Ei osta elusees ühtegi tikit enam, fekaal maik seni mann asjal. Aga see kõigest minu arvamus.
Brentexid kippusid siin kodanikel viimasel ajal kõvasti roostetama, tuleb ostes uurida kuna tsingitud on. Tsink tahab seista, ei saa kohe soolalobjaka sisse tuisata. Üsna pehme väljanägemisega ka teised.
'Per cogo, non per mico' (Edasi kompressiooni, mitte sädemega)
https://www.facebook.com/Teedehooldus/
Ulila Jäärada FB
Postitused: 971
Teemad: 9
Liitus: Dec 2005
Maine:
15
Polt vs keevis- oleneb mida sa vedada tahad. Meil peres on u. 10 aastat kasutusel poltliitega Tiki ja näeb välja enam-vähem nagu uus. Ülekoormust pole eriti saanud, põhiliselt on veetud murutraktorit ja küttepuude koormaid pole väga üle portede laotud. Kui plaanis on tihti ülekaalulisi koormaid kehva või olematut teed pidi vedada siis oleks ilmselt see laiali pudenenud ammu.
Haagise pikaealisusele mõjub väga hästi ka varju all hoidmine, nüüd on paar kuud väljas seisnud ja kohe on näha kuidas vineer vigastuste juurest punduma hakkab.
Postitused: 3,779
Teemad: 36
Liitus: Nov 2008
Maine:
46
05-07-2019, 07:57 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 05-07-2019, 08:02 AM ja muutjaks oli
Basilio.)
Ääremärkus lisade kohta:
Topeltsillal ei näe ka mina väga pointi.
Kui rahakott käseb valida plastkaane ja pidurite vahel, valiksin mina pidurid. Palju mõnusam on sõita, eriti libedaga. Kaane saab pärast juurde osta kui rahakott jälle ära kosub, pidureid juurde osta ei saa...
Mis puutub kandevõimesse ja kasti suurusesse, siis otstarbekas on osta selline, mida vajatakse kõige tihedamini ja ekstreemsuste puhul sobiv käru laenutada.
Füüsika on valus ja matemaatika teeb vaeseks, kui sa nende sõber ei ole.
Postitused: 3,617
Teemad: 112
Liitus: Jan 2003
Maine:
34
Tsitaat:Olles tutvunud meie toodete valikuga, märkate et tooted jagunevad kahte sarja. Nendeks on polt- ja neetliideshaagised ning keevisraamil haagised.
...
Keevisraamil haagistel, nagu nimetuski ütleb, on tugev keevisliidetega terastorudest raam. Keevisraam tagab haagise elastsuse ja vastupidavuse veosest tingitud vibratsioonile. Igapäevaseks suurte koormate vedamiseks soovitame kindlasti just keevisraamil haagist.
...ja ka muu jutt ühe tootja lehelt (kellel keevis on poldist ca 10% kallim):
https://www.tiki.ee/eelised
TIKI-l on nt nn leiunurk - paistab, et põhjusmõtteliselt saab sealt mingit sorti erilisemat lisavarustust väikese raha eest kaasa:
https://www.tiki.ee/leiunurk
kas see tendiga versioon on äkki hea kompromiss - et saab vajadusel kasutada lahtisena ja vajadusel raami + tendi ära võtta? On küll laadimisel tüütum käidelda, kui kaant, aga ei küsi ilmselt ka garaazhinurgas palju ruumi?
kui ma praegu kerghaagist vaataks, siis kõrge porte oleks "must". Mõõtudena vaataks kah 3000x1500 poole. Praegune on 2700x1250. Kuigi oma praeguse väikese ja kergega sõidan mugavalt ja paarisaja kiloga koormatud haagist isegi sabas ei tunne, samas hiljuti sappa pandud kaane ja mõnesaja kiloga ca 3000x1250 (kah ilma piduriteta) sabas-olekut oli nii kiirendades kui pidurdades üllatuslikult täitsa tunda.
Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Postitused: 3,717
Teemad: 30
Liitus: Feb 2013
Maine:
64
Huvitav kus see kirjas on, et piduriteta haagisel ei või pidureid olla?
Parem varblane käes, kui kajakas pea kohal!
Postitused: 5,274
Teemad: 71
Liitus: Oct 2011
Maine:
130
Selle sama lause esimeses pooles...
'Per cogo, non per mico' (Edasi kompressiooni, mitte sädemega)
https://www.facebook.com/Teedehooldus/
Ulila Jäärada FB
Postitused: 2,062
Teemad: 19
Liitus: Oct 2004
Maine:
42
Kerghaagis (O1 - täismass kuni 750kg) võib olla küll piduritega. Need lihtsalt pole kohustuslikud. Kui algusest peale hankida haagis eesmärgiga üle täismassi koormaid vedada, siis tunduks mõneti isegi täitsa ahvatlev variant. Saab esiteks nautida pikemat ülevaatusvälpa kui O2 haagisel ja teiseks, kui vedukil kasutada naastrehve, siis erinevalt O2 haagisest ei ole vaja O1 haagisel neid kasutada.