Postitused: 155
Teemad: 0
Liitus: Feb 2017
Maine:
2
Olen rentinud sealtkaudu, päris mugav ja suhteliselt odav kui vaja ajutiselt millegagi sõita. Oma autot küll rendile ei annaks, liiga suurt kümnist peab maksma ja kes teab kuidas mõni neid autosi kasutab. Paistab et osadel kasutajatel on päris mitu autot (odavat ronti) mida tihedalt välja rentides juba midagi teenib ka.
Postitused: 6,997
Teemad: 58
Liitus: Jul 2012
Maine:
97
06-07-2019, 19:01 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 06-07-2019, 19:02 PM ja muutjaks oli
Marko.)
Sama kirves ripub vist ka kõigi Bolti juhtide kohal

Tulud lähevad sirgjoones maksuametile, kulusid maha arvata ei saa, isegi kütust mitte. Eks ootame, millal see mürts ära käib...
Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Postitused: 6,997
Teemad: 58
Liitus: Jul 2012
Maine:
97
(06-07-2019, 19:27 PM)muska71 Kirjutas: (06-07-2019, 19:01 PM)Marko Kirjutas: Sama kirves ripub vist ka kõigi Bolti juhtide kohal
Tulud lähevad sirgjoones maksuametile, kulusid maha arvata ei saa, isegi kütust mitte. Eks ootame, millal see mürts ära käib...
no see jutt ei päde ju
Eraisik ei saa ettevõtluskulusid maha arvata tulust. FIE või OÜ on selleks leiutatud.
Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Postitused: 785
Teemad: 19
Liitus: Oct 2006
Maine:
2
kui kaasnevad kulud, siis tasub juba oü või fie paberid korda ajada. eraisikuna on see lihtsalt mugavusteenus, milega maksuameti silmis led puhas poiss, aga kui juba tulud ja kulud nii suured et see hakkab segama, siis tasub juriidiline keha teha. Kui aastas 3 korda 20 euro eest audit rendid, siis on lihtsam legaalselt 30 eurot teenida ja teist 30 riigile ja vahendajatele anda, kui et maksad oü ja fie pealt maksusid ja lõivusid. kummid ka selle 3 laenutamiskorra pealt niipalju ei kulu ju, et oleks tuntav kulu.
Postitused: 3,688
Teemad: 114
Liitus: Jan 2003
Maine:
36
08-07-2019, 15:39 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 08-07-2019, 15:49 PM ja muutjaks oli
13piisab.)
(06-07-2019, 18:46 PM)Kjen Kirjutas: Ehk siis said näiteks oma Audi 80 eest kenasti 20 Euri päevas, millest viieka võttis omale Autolevi ja tollaste maksumäärade järgi 4 euri ja paarkümmend senti ka Maksuamet.
Omanikule jäi kümps, mille eest audile uued kummid osta. Ja õli. Ja veel midagi.
Täpsustame:
- rendihind 20eur. Lõppkliendilt autolevile
- autot välja rentiva eraisiku tulu 15eur. Ehk maks 3eur. Ma eeldan, et tehingud käisid ikka läbi Autolevi - mitte Autolevi ei olnud eraisikule teenuse pakkuja vaid vastupidi
omanikule jääb 12eur ehk viidatust 20% enam.
aga jah - kui slogan on "inimeselt inimesele" ning autolevi mingit vastutust ei võta, siis see teenus on üpris "õhuke" ja 25% terve lepingu väärtusest selline nn kuulutuse vahendamise teenus minu silmis küll väärt ei ole.
kui nende kodulehelt
usaldamisest lugeda, siis risk jääb ikka välja rentijale. Irooniaga küsin ma muidugi selle "tagamaks turvalisust" nimistu peale, et kui kõik nii turvaline on, siis miks ei võta autolevi ise vastutust?

(ok - ilmselt on ka siga-omanikke, kes tahavad tagasi saada paremas korras autot, kui nad välja andsid)
Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Postitused: 190
Teemad: 14
Liitus: Aug 2012
Maine:
1
10-07-2019, 14:21 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 10-07-2019, 14:21 PM ja muutjaks oli
weix1.)
Mingiaeg tuli meilboxi pidevalt kutseid investoriks hakata ja käpp alla panna asjale. Enam pole tulnud või siis ma lihtsalt lükkasin prügisse need kirjad.
Olen ise pidanud plaani kaubik soetada ja endal, kui sõitmist/maalkäiku pole välja rentida aga...
Kui riiulil seisev juriidika olemas OÜ näol siis vist on ikka targem kleeps tagauksele lüüa ja nii omi kontakte ja hindu vahendada.