16-08-2019, 11:53 AM
Ette läheks ca 10-15mm flants ja taha oleks vaja 20 mm flantsi. Esimene kindlasti siis lihtsalt vaheseib, aga tagumise paksus läheneb juba külge kruvitavale flantsile.
(16-08-2019, 12:37 PM)Walter Kirjutas: Ülevaatuspunktid ei salli flantse - nii mõnigi on tagasi saadetud kui veermiku omavoliline ümberehitus ja ohtlik viga.
(18-08-2019, 10:25 AM)motamees Kirjutas: Võtsin ette ühe vana veoauto sumbuti. Roostes oli. Lõikasin katkise koha välja ja uurisin väheke siseelu. Arvasin olema tavalise läbijooksu sumbuti, aga päris nii ei olnud. Esimene sisseminev toru on lõpust "pime" ja kogu gaaside ports peab läbi aukude ennast edasi toppima.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ega see gaas ennast nii väga ei peagi läbi toppima. Kui nüüd augud kokku lugeda ja läbimõõdud kokku lüüa selgub, et augud kokku annavad suurema ava kui see toru mis gaasi kohale toob. Saab lihtsalt gaasi kiiruse maha ja see keerutamine ühest kambrist teise töötab kui sädemepüüdja.
(18-08-2019, 22:04 PM)hulgus Kirjutas: Küsimus: miks suuremad ja tuimemad kaitsmed ka reageerisid, kui juba 16A läks?Lühise puhul pole vahet ampritel ja kiirusklassidel, nii mulle korra väga pädev tüüp ütles, miskipärast usun.
(19-08-2019, 15:50 PM)aavu Kirjutas: Kui vanad juhtmed ja uued ühendada nii, et kaitsme lülitamisel saavad kokku kaitsemaandus ja faas, on tulemuseks lühis. Elektrik nii ei teeks aga lihtinimene küll. Olen näinud 15 aastat tagasi käiku läimud majas faasi kollarohelises juhtmes laearmatuuris. Imestamiseks "elektriku" üle.
Ja veel, hõõglambi niidi läbipõlemine sisselülitamise hetkel on korduvalt välja löönud nii 10A kui selle ees 3x25A kaitsme.
(19-08-2019, 17:26 PM)hulgus Kirjutas:Minu prognoos on et too 2 meetrine jupp kaablit läks vähe "teistmoodi". Kui juhtmed lekiks siis peaks kõigepealt RVKd välja lööma. Kuna aga RVK jäi sisse siis pigem on 0 ja Faas omavahel kokku ühendatud. RVK ju loeb piinliku täpsusega kokku et 0is ja Faasis oleks täpselt sama vool, murenevate juhtmetega ma seda ei usu hästi.(19-08-2019, 15:50 PM)aavu Kirjutas: Kui vanad juhtmed ja uued ühendada nii, et kaitsme lülitamisel saavad kokku kaitsemaandus ja faas, on tulemuseks lühis. Elektrik nii ei teeks aga lihtinimene küll. Olen näinud 15 aastat tagasi käiku läimud majas faasi kollarohelises juhtmes laearmatuuris. Imestamiseks "elektriku" üle.
Ja veel, hõõglambi niidi läbipõlemine sisselülitamise hetkel on korduvalt välja löönud nii 10A kui selle ees 3x25A kaitsme.
Tõenäoliselt on kuskil aja jooksul juhtmed koolnud. Tester näitab edasi minevas kaablis kahe faasi vahel mingit takistust, ehk seal siis ongi kala. neutraali ja faaside vahel 0, ehk ok. st kuskil on ikkagi 2 faasi koos. Vanas kaabelduses 4 soont, st kaitsemaandus on puudu, esimesed meetrid uut kaabeldust paigas, vanale al.kaablile võib soovija järgi tulla. Seda ikka jagub...
(20-08-2019, 10:45 AM)Necro Kirjutas: On miskiseid soovitusi, mis ma teha võiks?.
(20-08-2019, 10:45 AM)Necro Kirjutas: Küsimus mesilaste kohta.kostüüm selga ja sülemikast kõrvale ja suitsik ka ja hakka aga lammutama ja kolivad ise sülemikasti koos emaga.
Õvve pääl nurgas om 0ks vana zili kast maha pandud. Seal sees on miskine 20 aastat seisnud kütteklotside varu, pool mäetanud ja pool, milledega kannataks kütta.
Tahaks selle sara tühjaks teha ja sulatusahju toimetada.
Aga.
Klotside sisse on mesilased elamise rajanud.
Hunnikut häirides hakkab seal elu käima ja panevad täiega lendama, igas suunas. Otseselt ei ole tahtmist neid hukata, aga tahaks selle kasti siiski tühjaks saada.
Pean ma talve tulekut ootama, et sülem uinuks ja siis kuidagi tsiki briki ära tegema?
Kujutan ette, et selle pesakonna rahulik eemaldamine sealt on päris keeruline, sest see pesa on kuskil klotsihunniku keskel ja vajaks ehk juba asjatundjat.
On miskiseid soovitusi, mis ma teha võiks?. Nagu ma ütlesin, siis pigem jätaksin nad rahule ja laseks neil olla, aga ehk on mingi moodus nad sealt eemaldada, et nad saaksid mujal edasi pesitseda?
Suure 200se vaadi suhkruvett tegema ja nad eemale meelitama? ?.
(20-08-2019, 13:37 PM)muska71 Kirjutas:Päris hea mõte!(20-08-2019, 10:45 AM)Necro Kirjutas: Küsimus mesilaste kohta.kostüüm selga ja sülemikast kõrvale ja suitsik ka ja hakka aga lammutama ja kolivad ise sülemikasti koos emaga.
Õvve pääl nurgas om 0ks vana zili kast maha pandud. Seal sees on miskine 20 aastat seisnud kütteklotside varu, pool mäetanud ja pool, milledega kannataks kütta.
Tahaks selle sara tühjaks teha ja sulatusahju toimetada.
Aga.
Klotside sisse on mesilased elamise rajanud.
Hunnikut häirides hakkab seal elu käima ja panevad täiega lendama, igas suunas. Otseselt ei ole tahtmist neid hukata, aga tahaks selle kasti siiski tühjaks saada.
Pean ma talve tulekut ootama, et sülem uinuks ja siis kuidagi tsiki briki ära tegema?
Kujutan ette, et selle pesakonna rahulik eemaldamine sealt on päris keeruline, sest see pesa on kuskil klotsihunniku keskel ja vajaks ehk juba asjatundjat.
On miskiseid soovitusi, mis ma teha võiks?. Nagu ma ütlesin, siis pigem jätaksin nad rahule ja laseks neil olla, aga ehk on mingi moodus nad sealt eemaldada, et nad saaksid mujal edasi pesitseda?
Suure 200se vaadi suhkruvett tegema ja nad eemale meelitama? ?.